ovar micropolichistic
. Va rog mult sa imi dati un sfat in legatura cu urmatoarea problema: am 24 de ani si mi-am inceput viata sexuala aprox acum 5 ani; menstruatie am de la varsta de 12 ani, , , pe parcursul acestor ani ciclul a variat intre 30 si chiar 60 de zile, , , cel putin o data pe an se intampla ca timp de o luna - o luna jumate sa nu am menstruatie, , , , acum mi-a intarziat deja doua luni; mi-am facut doua teste de sarcina la interval de o saptamana si ambele au iesit negative, , , Acum un an am fost la primul meu control ginecologic intrucat aveam dureri de ovare (controlul a avut loc doar manual, fara niciun alt test si nici macar intrebari din partea medicului); medicul a constatat ca am ovarul stang inflamat si mi-a prescris flamexin si piafen, fara a ma chema la un control ulterior. Acum cateva zile, datorita lipsei menstruatiei, am fost la un alt medic, unde in urma unei ecografii si a unui control propriu-zis, s-a constatat ca am ovarul stang micropolichistic cu dimensiunile de 30/22 mm; ovarul drept 25/20 mm aspect normal; uter in anteversie cu diametrul 55/37 mm, contur regulat; echostructura omogena, hipoechogena; endometrul 4 mm. Mi s-a prescris utrogestan (progesteron) pentru amenoree 20 capsule/ 1 la 12 h si am fost chemata la un nou control daca dupa terminarea tratamentului nu intervine menstruatia; in schimb pentru ovarul micropolichistic nu mi s-a prescris nimic pe motiv ca e normal sa fie asa, majoritatea femeilor prezentand chisturi pe ovare. Am citit mult in ultimul timp despre acest subiect si ma ingrijoreaza faptul ca poate duce la infertilitate. Exista intr-adevar motive de ingrijorare? Va multumesc
4 comentarii
buna sunt miahela din iasi si am avut si eu aceeasi probl ca si tine ovare micropolichistic(ambele ovare) am facut tratament cu anticonceptionale si au disparut ar fi bine sa te duci sa faci o ecografie si sa iti zica exact ce fel de pilule sa administrezi eu am luat harmonet timp de 6 luni multa sanatate
Buna, eu de 1 an si ceva incerc sa raman insarcinata insa nu am reusit. Cand am fost la control saptamana trecuta, in urma unei ecografii s-a dovedit ca am ambele ovare micropolichistice. Ma mira foarte tare faptul ca am mai facut ecografii pe parcursul acestui an, insa doar acum mi-a vazut chisturile.???
buna,
eu am avut aceeasi problema in 2003. insa s-a rezolvat cu anticonceptionale: am luat logest.
nu trebuie sa-ti faci griji, insa mergi la medic. si nu doar la unul, la mai multi.
sanatate!
eu am avut aceeasi problema in 2003. insa s-a rezolvat cu anticonceptionale: am luat logest.
nu trebuie sa-ti faci griji, insa mergi la medic. si nu doar la unul, la mai multi.
sanatate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5ovare micropolichistice - tratament homeopat
- 3Ovare micropolichistice si Yasmine
- 12Siofor - tratament pt ovare micropolichistice?
- 0Acneea si chisturile micropolichistice.
- 1uter retrovers, ovare micropolichistice, nivel dublu de testosteron
- 9Menstruatie neregulata, ovare micropolichistice si acnee
- 1ovare micropolichistice in urma unei ecografii transvaginale
- 3Anticonceptionale
- 0Ovar drept micropolichistic
- 1Chisturi ovariene
- 1Chist ovar/ocar micropolichistic/ca125
- 0Belara - ovare micropolichistice, prolactina 743
- 0Endometru hiperecogen de 5-6mm
- 0Ajutati-ma - de 2 ani de zile incerc sa raman insarcinata si nu pot
- 1Ovar micropolichistic
- 0Posibila infertilitate? Tratament profertil arefam si inofolic
- 1ProFecund INO imi poate regla menstruatia pe termen lung?
- 2Am sânii măriți, crampe abdominale si greata de la mirosul unor alimente
- 1Caderea parului - posibila legatura cu oval micropolichistic?
- 1Stimulare ovariana
Mai multe informații despre: ovarele micropolichistice