Otita repetata

Buna seara!
Am si eu o problema. Acum aproximativ un an am facut otita, medicul mi- a pus o mesa si am urmat in tratament cu ketonal si picaturi de betadina in ureche.
Mentionez ca pe data de 23.10.2014 am ajuns la urgenta cu o umflatura dupa ureche si dureri mari. Diagnosticul medicului a fost otita micotica suprainfectata, urmand tratament 1saptamana cu:
- cuminol500( 1cp/12h)
-brufen 400(1cp/12h)
-clotimazol sol 5 pic/ 3zi
- exoderil sol (5pic/3zi)
- omez(1cp/zi)
Dupa 1 saptamana am fost la control si mi sa recomandat tratament inca 2 saptamani cu clotimszol si exoderil.
Pe data de 12.11.2014 am terminat acest tratament.
Problema este ca pe data de 10.12.2014 am sjuns iar la orl si diagnosticul a fost de otita medie. Cu tratament de o saptamana cu:
-cuminol 500(1cp/12h)
- brufen 400(1cp/12h)
-biorinil spray(1puf/3*zi)
-maxitrol(5pic/2*zi)
Este normal ca la nici macar o luna sa reapara otita? Memtionez ca nu am fost racit, nu am fost la piscina.
Mentionez ca de 6 luni folosesc picaturi de ochi, optive, datorita unei interventii chiturgicale.
Ce sfat imi dati si unde sa ma mai duc?(controlul l- am facut numai la spitalul Coltea Bucuresti)
Va multumesc!
Am si eu o problema. Acum aproximativ un an am facut otita, medicul mi- a pus o mesa si am urmat in tratament cu ketonal si picaturi de betadina in ureche.
Mentionez ca pe data de 23.10.2014 am ajuns la urgenta cu o umflatura dupa ureche si dureri mari. Diagnosticul medicului a fost otita micotica suprainfectata, urmand tratament 1saptamana cu:
- cuminol500( 1cp/12h)
-brufen 400(1cp/12h)
-clotimazol sol 5 pic/ 3zi
- exoderil sol (5pic/3zi)
- omez(1cp/zi)
Dupa 1 saptamana am fost la control si mi sa recomandat tratament inca 2 saptamani cu clotimszol si exoderil.
Pe data de 12.11.2014 am terminat acest tratament.
Problema este ca pe data de 10.12.2014 am sjuns iar la orl si diagnosticul a fost de otita medie. Cu tratament de o saptamana cu:
-cuminol 500(1cp/12h)
- brufen 400(1cp/12h)
-biorinil spray(1puf/3*zi)
-maxitrol(5pic/2*zi)
Este normal ca la nici macar o luna sa reapara otita? Memtionez ca nu am fost racit, nu am fost la piscina.
Mentionez ca de 6 luni folosesc picaturi de ochi, optive, datorita unei interventii chiturgicale.
Ce sfat imi dati si unde sa ma mai duc?(controlul l- am facut numai la spitalul Coltea Bucuresti)
Va multumesc!
1 comentarii

in clinica ORL, unde medicul poate sa faca aspiratii a secretiilor sub constrolul microscopului.
acolo se vede cat de tare este afectat timanul..si daca este afectata si mastoida
O otia medic supurativa cu timan spart.. trebuie trata intens local.. poate chear cuinternare in clkinica ORL
altfel se ajunge in timp la operatie pe mastoida
acolo se vede cat de tare este afectat timanul..si daca este afectata si mastoida
O otia medic supurativa cu timan spart.. trebuie trata intens local.. poate chear cuinternare in clkinica ORL
altfel se ajunge in timp la operatie pe mastoida

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2ORL
- 21bebe 1 an 5 luni otita seroasa-recomandare operatie polipi
- 3scaderea auzului la urechea dreapta
- 15otita la copii
- 5Otita seroasa cronica ureche stanga
- 13Tratament pentru otita seroasa, fara rezultat
- 5raceli non stop, otite repetate, tuse, rinite care nu se mai opresc
- 1otita seroasa (?) + tinitus
- 4otita seroasa
- 3Congestie nazala-Otita repetata
- 4otita la urechea dreapta care ma tot chinuie
- 22otita medie apoi otita seroasa...este vina polipilor?
- 2Otita si sforait copil 4 ani
- 2Otita severa urechea stanga
- 2Otita medie si eczema de contact, tratament fara antibiotic!?
- 6copil 2 ani 8 luni este permanent bolnav si un sugar 4 luni cu secretie in piept si tuse
- 2otita medie supurata urechea stinga
- 2Durere in ureche otita medie supurata
- 7Otită congestivă
- 1Otita ma poate costa locul de munca
Mai multe informații despre: Otita medie
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: