Otita repetata
Buna seara!
Am si eu o problema. Acum aproximativ un an am facut otita, medicul mi- a pus o mesa si am urmat in tratament cu ketonal si picaturi de betadina in ureche.
Mentionez ca pe data de 23.10.2014 am ajuns la urgenta cu o umflatura dupa ureche si dureri mari. Diagnosticul medicului a fost otita micotica suprainfectata, urmand tratament 1saptamana cu:
- cuminol500( 1cp/12h)
-brufen 400(1cp/12h)
-clotimazol sol 5 pic/ 3zi
- exoderil sol (5pic/3zi)
- omez(1cp/zi)
Dupa 1 saptamana am fost la control si mi sa recomandat tratament inca 2 saptamani cu clotimszol si exoderil.
Pe data de 12.11.2014 am terminat acest tratament.
Problema este ca pe data de 10.12.2014 am sjuns iar la orl si diagnosticul a fost de otita medie. Cu tratament de o saptamana cu:
-cuminol 500(1cp/12h)
- brufen 400(1cp/12h)
-biorinil spray(1puf/3*zi)
-maxitrol(5pic/2*zi)
Este normal ca la nici macar o luna sa reapara otita? Memtionez ca nu am fost racit, nu am fost la piscina.
Mentionez ca de 6 luni folosesc picaturi de ochi, optive, datorita unei interventii chiturgicale.
Ce sfat imi dati si unde sa ma mai duc?(controlul l- am facut numai la spitalul Coltea Bucuresti)
Va multumesc!
Am si eu o problema. Acum aproximativ un an am facut otita, medicul mi- a pus o mesa si am urmat in tratament cu ketonal si picaturi de betadina in ureche.
Mentionez ca pe data de 23.10.2014 am ajuns la urgenta cu o umflatura dupa ureche si dureri mari. Diagnosticul medicului a fost otita micotica suprainfectata, urmand tratament 1saptamana cu:
- cuminol500( 1cp/12h)
-brufen 400(1cp/12h)
-clotimazol sol 5 pic/ 3zi
- exoderil sol (5pic/3zi)
- omez(1cp/zi)
Dupa 1 saptamana am fost la control si mi sa recomandat tratament inca 2 saptamani cu clotimszol si exoderil.
Pe data de 12.11.2014 am terminat acest tratament.
Problema este ca pe data de 10.12.2014 am sjuns iar la orl si diagnosticul a fost de otita medie. Cu tratament de o saptamana cu:
-cuminol 500(1cp/12h)
- brufen 400(1cp/12h)
-biorinil spray(1puf/3*zi)
-maxitrol(5pic/2*zi)
Este normal ca la nici macar o luna sa reapara otita? Memtionez ca nu am fost racit, nu am fost la piscina.
Mentionez ca de 6 luni folosesc picaturi de ochi, optive, datorita unei interventii chiturgicale.
Ce sfat imi dati si unde sa ma mai duc?(controlul l- am facut numai la spitalul Coltea Bucuresti)
Va multumesc!
1 comentarii
in clinica ORL, unde medicul poate sa faca aspiratii a secretiilor sub constrolul microscopului.
acolo se vede cat de tare este afectat timanul..si daca este afectata si mastoida
O otia medic supurativa cu timan spart.. trebuie trata intens local.. poate chear cuinternare in clkinica ORL
altfel se ajunge in timp la operatie pe mastoida
acolo se vede cat de tare este afectat timanul..si daca este afectata si mastoida
O otia medic supurativa cu timan spart.. trebuie trata intens local.. poate chear cuinternare in clkinica ORL
altfel se ajunge in timp la operatie pe mastoida
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2otita micotica!
- 37Am si eu niste nelamuriri
- 21bebe 1 an 5 luni otita seroasa-recomandare operatie polipi
- 15otita la copii
- 9otita medie, senzatie de ureche infundata
- 6sforait la 3 ani
- 3probabil otita seroasa
- 4otita seroasa
- 17otomastoidita cronica bilateral
- 9Intarziere doza antibiotic pentru copil de 4, 10 luni
- 5durere ale urechii !!!... sa fie otita ???
- 11otita medie catarala sau otita seroasa bilaterala????
- 23otite repetate la copil de 3 ani
- 2Otita severa urechea stanga
- 9otita medie actua presupurativa
- 1sindrom vertiginos post otita seroasa
- 1Otita medie vs scufundari
- 3Otita medie
- 1Otita la bebelus
Mai multe informații despre: Otita medie
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: