otita medie seroasa

03-03-2009
pisy86
Nu este medic/terapeut
pisy86
buna ziua...cam de prin clasa a 6a m-am pricopsit cu o otita...cred ca era doar acuta...si din cauza unui tratament prost..am dat in otita seroasa...cert este ca din clasa a 8a Trompa lui Eustachio...era plina de mucozitati..si am facut injectie cu dexametazona pe timpan plus aspirarea logica a resturilor.. Si apoi de fiecare data cand racesc mai rau..patesc acelasi lucru. Acum cativa ani am avut chiar un tubulet Diablo..dar corpul meu l-a respins numai dupa 3 luni(si treb sa stea din cate stiu cam 7-8luni). Apoi nu am mai avut probleme cativa ani(2 parca)...apoi iar am ajuns la ORL...mi-a facut o mica sectiune microscopica pe timpan sa poate "respira"...iar nu am mai avut probleme 3 ani chiar...acum...la 22 de ani...astazi chiar, am fost iar sa imi faca acea injectie mega dureroasa... :(
Intrebarea mea este.daca voi scapa vreodata de aceasta afectiune...ce sa fac sa nu mai patesc asta...ca stiu ca odata si odata tot voi mai pati asta..daca nu in cateva luni..poate iar in vreo 2, 3 ani..si nu mai suport. Vreau sa stiu daca exista vreo operatie...ceva..orice..inlocuire a timpanului nu stiu Orice. Mentionez ca nu am probleme cu deviatie de sept, sau alte boli sau afectiuni care pot cauza aceasta otita... Aastept raspuns ca..sunt cam disperata. Multumesc
10 comentarii
0
03-03-2009, ora 08:41
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
NU.. nu exista alte interventii ( decat acelea carre le cunosti si le.ai facut deja).
ar trebui sa vezi prin fibroscopie nazala.. cum se prezinta coada cornetului nazal... si cum se prezinta intrarea spre trompa lui eustachio ( din rinofaringe.
ca si tratament.. se folosesc Antihistaminice.. care stopeaza formarea acelor secretii si ACC care fluidifica acele secretii si ajuta la drenarea lor spre rinofaringe!
0
03-03-2009, ora 12:14
pisy86
Nu este medic/terapeut
pisy86
Va multumesc pentru raspuns.
Sa inteleg ca aceste antihistaminice sa le iau in perioada cand sunt racita? SAu cand..ca nu inteleg
Tocmai joi am programare din nou la medic si o sa il rog sa imi faca fibroscopie nazala. Ce credeti ca ar putea avea coada cornetului nazal?
Oricum o sa va anunt dupa ce vin de la doc si sper sa nu mai am probleme.
Multumesc inca odata
0
05-03-2009, ora 12:56
pisy86
Nu este medic/terapeut
pisy86
Bunaziua. Tocmai am venit de la control. MI-a spus doctorul ca timpanul s-a refacut bine dupa punctia transtimpanica... Cat despre fibroscopie, dansul mi-a spus ca problema nu este la cornetele nazale..cat la Trompa lui Eustachio..acolo e problema la mine. Oricum sunt constienta ca daca o sa mai racesc asa rau ajung din nou la punctie, dar sper sa fie ca si pana acum..din 3 in 3 ani...ca daca nu exista chiar nici o solutie sa scap definitiv de aceasta otita..:( Imi pare rau ca atunci cand eram mica nu ii ascultam pe ai mei cand imi spuneau sa imi iau fes iarna.. :(
0
06-08-2010, ora 11:37
Mihai1993
Nu este medic/terapeut
Mihai1993
Buna ziua!!
Ma numesc Mihai am 17 ani, akum 3 saptamani am fost diagnosticat cu otita medie seroasa acuta:Doamna doctor mia prescris un tratament cu urmatoarele pastile(cedax, aerius si novalis)si pe langa acestea 10 sedinte de aerosoli.Dupa tratament ureche s-a mai desfundat, auzul si-a mai revenit dar nu in totalitate.Ce e de facut????Astept mesajul dumeavoastra
0
06-08-2010, ora 11:51
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie rezolvata respiratia nazala. acolo e cauza otitei seroase
0
07-08-2010, ora 00:03
Mihai1993
Nu este medic/terapeut
Mihai1993
Da aveti dreptate, am uitat sa va spun ca nasul il am in permanenta infundat, si daca rezolv cu respiratia urechea isi va reveni in totalitate???Multumesc frumos
0
08-11-2010, ora 21:32
sergiu73
Nu este medic/terapeut
sergiu73
Buna seara, noi avem o fetita de 5 ani diagnosticata cu otita medie seroasa bilaterala. In urma repetatelor consultatii, reiese ca motivul ar fi polipii inflamati care elimina secretii. Ni s-a prescris tratament cu Augmentin ES 642, 90mg, Erdomed 175, Flixonase. Copilul fiind si alergic, starea lui nu s-a imbunatatit, nustim daca nu s-a agravat. Ni s-a recomandat prelungirea tratamentului cu antibioticul respectiv, facusem 12 zile de tratament si urma inca 12..Nustim daca am facut bine, dar am intrerupt tratamentul cu antibiotic, pentru ca fetita facuse o infectie grava in gurita,. La ultimul consult, azi, s-a adeverit ca tratamentul nu functiona, si doctora ne-a recomandat in continuare antibioticul + Medrol 32( 3 zile). Noi ca parinti suntem convinsi ca inflamatia in nasuc e datorata de o alergie( poate si din cauza augmentinului, care contine niste gusturi sintetice).. Avem un audio test, dar nustim sa-l interpretam..Spuneti-ne, va rugam, ce avem de facut.
0
09-11-2010, ora 08:16
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca sunt multe de facut.
1. trebuie sa investigati copilul, insistent, pentru paraziti intestinali( acolo sunt cauzele alergiilor la copii)
2. sa faceti un tratament cu Biotics.. pentru a restabili flora distrusa de antibiotic
3. un regim alimentar strict fara acru, rece, acidulate si fructe citrice, deasemenea nimic coloranti si conservanti artificiali !!!!
4.Pentru nas... aerosoli sau Inhalatii cu ceai de musetel + 3-4 pic de ser. Efedrinat + 2-3 pic de ulei de eucalipt... spalaturi nazale cu acelas ceai. suflat bine nasul sau aspirate secretiile nazale.
5. Colargol de 1% cate 3 pic de 3 ori pe zi 10 ziel.. in pozitie culcat pe spate.. sa ajunga picaturile in rinofaringe
6. Sirop Aerius 1 lingurita seara
7. Urechile incalzite ( cu saculet cu sare sau uscatorul de par ) dupa care..masate cu degetul in ureche.. repede si des.. apasand spre timpan ( se produce o vibratie a timpanului.. care ajuta la mobilizarea miscarii lui)
daca dupa 10 ziel de tratament nu aveti rezultatul dorit.. si copilul.. tot NU respira bine pe nas.. trebuie operat
audiograma si timapnograma le puteti trimitepe mail
0
09-11-2010, ora 10:05
sergiu73
Nu este medic/terapeut
sergiu73
Am trimis testul prin mail. Multumim pentru raspuns domnul doctor. Tratamentul impotriva parazitilor cu Decaris, putem sa i-l administram odata cu tratamentul pentru otita?
0
09-11-2010, ora 12:27
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
da.
dupa care tre sa folositi si tratament naturist
cititi pe www.osteopatie.ro.
tratamente naturiste pentru paraziti intestinali
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: