otita medie congestiva stanga la copil de 3 ani
cred ca nu trebue sa faceti mai mult nimic singurica.. Mergeti sa va vada la ORL !!!!
Buna seara.Am si eu o intrebare pt d-voastra.Si noi avem probleme cu otita medie pe care o face cam des.Spune-ti daca eu ii aministrez antibioticul la ora 21 si apoi bea lapte, antibioticul isi face efectul la fel?
antibioticul isi face efectul..
in rest cred ca ar trebui sa aveti grija de respiratia nazala.. acolo sunt problemele de baza, in rinofaringe, mOtitele sunt secundare.
cat are copilul. cum raspira pe nas?
in rest cred ca ar trebui sa aveti grija de respiratia nazala.. acolo sunt problemele de baza, in rinofaringe, mOtitele sunt secundare.
cat are copilul. cum raspira pe nas?
Buna seara.Va multumesc ca mi-ati raspuns.Tocmai azi am fost la control la ORL si a spus ca este bine deocamdata.A facut in ultima luna in fiecare saptamana otita care se muta de la o ureche la alta.Baietelul meu respira foarte bine pe nas si cand are mucositati el respira pe nas si doarme cu gurita inchisa Problema ce m-a cam speriat este ca el este cam ragusit de o luna incoace si i-am spus medicului iar dumnealui a spus sa nu il mai las sa urle ca v-a face noduli pe corzile vocale si v-a trebui operat.A mai spus ca daca nu isi revine in timp de o luna v-a trebui sa il adoarma si sa se uite la corzi.Ce m-ati sfatui d-voastra ca eu mam cam nelinistit.Cum sa fac eu ca un copil de 2 ani sa nu urle?Si din februarie tot bolnav a fost apoi l-am dus si la cresa si va dati seama.vA MULTUMESC
Buna seara. sa va povestesc cazul meu. am 21 de ani..acum 4 zile cand am iesit de sub dus am realizat ca urechea stanga este infundata. am asteptat o zi, m-am gandit ca o sa imi treaca pana in final..in ziua urmatoare..urechea mi s-a infundat mai rau si am decis sa ma duc la o clinica ORL privata pentru consultari. prima data doctorita a realizat ca am un dop de ceara..mi l-a scos..introducand niste ustensile..in ureche, (m-a durut enorm, am crezut ca lesin, cred ca mi-a atins timpanul sau un nerv..ceva...de 3 ori), mi-a aplicat apa oxigenata, apoi m-a aspirat..dupa care mi-a spus ca am otita congestiva medie acuta (diagnosticul de pe reteta) pentru ca a vazut ca am timpanul rosu. mi-a dat o reteta pentru a urma un tratament format din biorinyl spray nazal ( 3 pufuri pe zi) si ketoprofen (1 capsula pe zi). dupa ce am plecat de la medic, durerea in urma curatarii urechii mi-a trecut usor usor si ma simteam perfect ca inainte si am decis sa nu incep tratamentul imediat pt ca m-am gandit ca aveam timpanul rosu in urma interventiei pt a imi inlatura dopul din ureche. mai mult, nu am dureri ale urechii sub nicio forma (excluzand momentele cand mi-a inlaturat dopul), nu mi-a curs si nu imi curge nasul, nu am febra, ma simt perfect. ieri seara insa simteam cum iar mi se formeaza acel dop in ureche, iar astazi este la loc ca inainte...simt urechea infundata si aud putin mai slab si imi creaza o teribila senzatie de disconfort stiind si simtind ca am ceva in ureche. vreau sa va intreb daca din descrierile mele va puteti da seama daca intr-adevar este vorba de o otita, sau un simplu dop de ceara si vreau sa imi recomandati ceva pentru a desfunda urechea pentru ca nu pot suporta iar durerea pe care o provoaca doctorul atunci cand mi-a desfundat-o prima data. Va multumesc
este posibil sa faci O otita externa.. din cauza traumatismului local
1. ei apa oxigenata.. cate 5 pic in ureche ca sa elimine acele secretii care sau format
stergi usor la intrarea in ureche ce sa eliminat
2 PUi Bitter suedez cald 5 pic in ureche pentru 4-5 minute
3 dupa care Usuci interiorul urechii cu uscatorul de par
daca pana maine nu esti mai bine
Maine Urgent la ORL.. nu lasi asa pe weekend
1. ei apa oxigenata.. cate 5 pic in ureche ca sa elimine acele secretii care sau format
stergi usor la intrarea in ureche ce sa eliminat
2 PUi Bitter suedez cald 5 pic in ureche pentru 4-5 minute
3 dupa care Usuci interiorul urechii cu uscatorul de par
daca pana maine nu esti mai bine
Maine Urgent la ORL.. nu lasi asa pe weekend
Buna seara, am si eu un baietel de 3 ani si jumatate si de cateva saptamani ne chinuim.A debutat cu o simpla raceala, curea nasucul l-am tinut acasa (nu a mers la gradinita) 3 zile cu nurofen apoi l-am dus dinnou la gradinita, dupa o saptamana de gradinita l-am luat vineri cu febra 38.6 i-am dat Augmentin a fost ok, dupa o saptamana am mers la control vinerea si doamna pediatra a zis ca e ok, nimic la plamani, nimic in gat.Am primit o schema cu homeopate pentru imunizare.In aceeasi seara copilul plangea ca il doarea o ureche, apoi am vazut ca se freca de perna cu capul.L-am dus la urgenta la ORL acolo am aflata, otita bilat medie.Am primit Zinat la 8h de 125. I-am administrat atunci seara o doza, a doua zi sun pediatra ii explic si intreb ce fac cu calcarea carbonica ii dau mai sau nu, dansa imi zice sa nu ii dau antibiotic si sa continui cu calcarea.A fost ok dar dupa o alta saptamana copilul face febra 39 o sun, ma trimite la o Orl-Ista de copii.Acolo acelasi lucru, otita bilateral dar in plus si o amigdalita pulsatila.Antibiotic ceva cu Uy... nu imi mai amintesc... sa ii dau 3 zile... cu Ibalgin, Colargol, Bioparox, Siropuri de tusa.Trec cele 3 zile mergem la control zice doamna doctor sa ii dau doar siropul de tusa si un imunizator apoi Septilin pana in primavara 1/zi. Dupa doua zile copilul face dinnou temperatura... 39.2 aveam Zinatul pe care il luasem cand am fost in urgenta si acum ii dau eu la 8h 5ml, azi este a 5 zi de Zinat si puiu zice ca inca il doare urechea... ce sa mai fac... Multumesc mult anticipat.
este important sa intelegeti cateva lucruri
1. medicii pediatri studiaza bolile ORL.. numnia 3 luni..., medicii ORL.. fac asta 6 ani !
de aici 1 concluzie.. TRatati orice boala de nas, gat, urechi.. NUmai la ORL..si nu verificati tratamentul medicului ORL.. intreband pediatru ce sa faceti mai departe
mergeti la ORL.. cap coada la 1 zi, la 3-5 zile si la 10 zile de tratament !!!
2 TRebuie sa intelegeti ca orice raceala, amigdalita, otita.. se vindeca complet in 3 saptamani.
faptul ca NU mai are febra la 3 zi.. nu inseamna ca e si vindecat.., doar febra poate sa dispara dar procesul inflamator dispare lent.. si tratamentul local cu inhalatii, spalaturi nazale, gargra, picaturi nazale, otice s.a. trebuiesc continuate.
Concluza 2 este ca nu ati dus nici un tratament pana la capat si de aici toate problemele
3 pentru otita este o schema foarte clara de tratament
A.) desfundat foarte bine nasul + aspiratii secretii nazale ( otitele de la nas infundat apar)
B) picaturi Otice ( nu uleioase).. incalzite cate 5 pic in ureche+ un saculet cu sare calda deasupra pentru 10 minute
dupa care se usuca interiorul urechii cu uscatorul de par..
C ) antibiotic, antiinfalamator, antihistaminic..dupa indicatia medicului ORL..si tot medicul ORL.. decide cat tre sa dureze tratamentul si sa va spuna cand a intervenit vindecarea completa
1. medicii pediatri studiaza bolile ORL.. numnia 3 luni..., medicii ORL.. fac asta 6 ani !
de aici 1 concluzie.. TRatati orice boala de nas, gat, urechi.. NUmai la ORL..si nu verificati tratamentul medicului ORL.. intreband pediatru ce sa faceti mai departe
mergeti la ORL.. cap coada la 1 zi, la 3-5 zile si la 10 zile de tratament !!!
2 TRebuie sa intelegeti ca orice raceala, amigdalita, otita.. se vindeca complet in 3 saptamani.
faptul ca NU mai are febra la 3 zi.. nu inseamna ca e si vindecat.., doar febra poate sa dispara dar procesul inflamator dispare lent.. si tratamentul local cu inhalatii, spalaturi nazale, gargra, picaturi nazale, otice s.a. trebuiesc continuate.
Concluza 2 este ca nu ati dus nici un tratament pana la capat si de aici toate problemele
3 pentru otita este o schema foarte clara de tratament
A.) desfundat foarte bine nasul + aspiratii secretii nazale ( otitele de la nas infundat apar)
B) picaturi Otice ( nu uleioase).. incalzite cate 5 pic in ureche+ un saculet cu sare calda deasupra pentru 10 minute
dupa care se usuca interiorul urechii cu uscatorul de par..
C ) antibiotic, antiinfalamator, antihistaminic..dupa indicatia medicului ORL..si tot medicul ORL.. decide cat tre sa dureze tratamentul si sa va spuna cand a intervenit vindecarea completa
Multumesc mult pentru raspuns
Problema e ca nu eu am fost cea care nu a continuat tratamentul pana la capat, ci in primul caz cand am venit din urgenta si am intrebat pediatra am facut-o in ideea ca ea imi va spune daca sa ii mai dau sau nu medcamentele homeopate...raspunsul ei de a nu ii da antibiotic ma socat cel putin.Dar m-am gandit ca stie ea ce stie...A doua oara cand a luat atibiotic doar 3 zile, am fost dupa aceste 3 zile la ORL la control si doctorita fiidca nu a mentionat nimic de antibiotic, m-am gandit eu sa ii spun ca antibiotic ii daduse ultima doza inainte de a merge cu el la control.Dansa nu mi-a spuns absolut nimic, iar in urgenta cand am primit Zinnat nu mi-a spuns dinnou cat dureaza tratamentul...De aceea am vrut sa va intreb ca timp sa ii dau Zinnat?7 zile?10 zile si ce fel de picaturi sa ii pun in nas?continuam cu Colargolul? Acum ii pun Colargol 2 pic in fiecare nara de 3 ori/zi si Zinnat de 125 la 8h cate 5 ml si Garasone 2 pic in fiecare ureche de 3 ori pe zi.Continuam cu acest tratament? Zinnatul il ia de sambata, Garasone si Colargol de 10 zile
Multumesc mult dinnou.
Problema e ca nu eu am fost cea care nu a continuat tratamentul pana la capat, ci in primul caz cand am venit din urgenta si am intrebat pediatra am facut-o in ideea ca ea imi va spune daca sa ii mai dau sau nu medcamentele homeopate...raspunsul ei de a nu ii da antibiotic ma socat cel putin.Dar m-am gandit ca stie ea ce stie...A doua oara cand a luat atibiotic doar 3 zile, am fost dupa aceste 3 zile la ORL la control si doctorita fiidca nu a mentionat nimic de antibiotic, m-am gandit eu sa ii spun ca antibiotic ii daduse ultima doza inainte de a merge cu el la control.Dansa nu mi-a spuns absolut nimic, iar in urgenta cand am primit Zinnat nu mi-a spuns dinnou cat dureaza tratamentul...De aceea am vrut sa va intreb ca timp sa ii dau Zinnat?7 zile?10 zile si ce fel de picaturi sa ii pun in nas?continuam cu Colargolul? Acum ii pun Colargol 2 pic in fiecare nara de 3 ori/zi si Zinnat de 125 la 8h cate 5 ml si Garasone 2 pic in fiecare ureche de 3 ori pe zi.Continuam cu acest tratament? Zinnatul il ia de sambata, Garasone si Colargol de 10 zile
Multumesc mult dinnou.
As dori sa mentionez ca nu mi s-a spuns de nici un ORL-ist cat dureaza tratamentul, in urgenta am primit Zinnat, picaturi de nas si garasone si ibalgin fara nici o mentiune pentru cat timp... iar o sticla de Zinnat este gata in 5 zile.Apoi am fost la cabinet ORL de pediatrie acolo a decis doamna sa schimbe antibioticul, dupa 3 zile ne-a chemat la control, antibiotic nu a mai mentionat, doar o reteta cu colargol, decasept si koflet si a zis dupa alte trei zile la control, am fost iarasi la control la 3 zile cand a zis sa continui cu kofletul, nimic altceva si sa ii dau in plus septilin si dupa ca dupa 3zile pot sa il duc la gradinita, asta mi-a spuns doamna doctor ORL-ista.Ei dupa 2 zile a facut febra iarasi...
Buna ziua,
Sunt nou pe acest forum si doresc sa ma adresez domnului dr. Fleraru Valeriu.
Am o fetita de 1 an si 4 luni, care face otite repetate ( adica aproape din luna in luna). Fac precizarea ca testul de screening auditiv efectuat in maternitate a iesit negattiv. Am fost indrumati sa mergem la o luna la un medic orl, lucru pe care de altfel l-am facut.
Dupa consultatii si teste repetate s-a ajuns la concluzia ca are otita seroasa la ambele urechi si asta pe la 2 luni. Am primit tratament simptomatic, igiena stricta a nasului, vibrocil, colargol si aerosoli,. La 3 luni a facut otita supurata a primit tratament cu antibiotic si nurofen. Pe la 4 luni din nou la 5 luni otita seroasa. La 6 luni i s-a facut punctie timpanica. Dupa o luna au revenit toate si din nou tratament. La 8 luni i s-au pus aeratoare. La doua saptamani dupa operatie a facut otita supurata pe aerator partea dreapta si din nou tratament. Nici bine nu am terminat pe partea dreapta ca si facut pe stanga si tota asa. Am facut si CT la un an (din care a rezultat ca are otomastoidita) A facut un tratament in spital cu cefotax vreo 10 zile. Ulterior au iesit si aeratoarele. Si dupa o luna a facut din nou otita tratata 10 zile cu zinat incheiat pe 2 septembrie 2011 si pentru prima data a iesit o timpanograma la fetita mea. Si acum am mers la un control orl (la o luna dupa timpanograma) si are otita seroasa dreapta. Tratament simptomatic. De cateva zile nasul are foarte multe, multe secretii de culoare galben verzuie. Am vorbit cu medicul ORL si a zis sa incepem sa-i dam antibiotic (augumentin 10 zile) Am fost si la un pediatru, am facut si analize, care sunt normale ca valori cu mici diferente, din explicatiile primite, datorate tratamentelor efectuate pana acum. De la medicul pediatru am primit tratament cu singulair. In toata aceasta perioada, de la nastere si pana acum nu a facut febra nciodata, pe fondul otitei. Am facut si audiometria pe la 5 luni si nu a iesit decat la 20db. A fost operata si de polipi la 6 luni. Am facut si IG-eurile si doar IGE nu in limite normale.
Sunt nou pe acest forum si doresc sa ma adresez domnului dr. Fleraru Valeriu.
Am o fetita de 1 an si 4 luni, care face otite repetate ( adica aproape din luna in luna). Fac precizarea ca testul de screening auditiv efectuat in maternitate a iesit negattiv. Am fost indrumati sa mergem la o luna la un medic orl, lucru pe care de altfel l-am facut.
Dupa consultatii si teste repetate s-a ajuns la concluzia ca are otita seroasa la ambele urechi si asta pe la 2 luni. Am primit tratament simptomatic, igiena stricta a nasului, vibrocil, colargol si aerosoli,. La 3 luni a facut otita supurata a primit tratament cu antibiotic si nurofen. Pe la 4 luni din nou la 5 luni otita seroasa. La 6 luni i s-a facut punctie timpanica. Dupa o luna au revenit toate si din nou tratament. La 8 luni i s-au pus aeratoare. La doua saptamani dupa operatie a facut otita supurata pe aerator partea dreapta si din nou tratament. Nici bine nu am terminat pe partea dreapta ca si facut pe stanga si tota asa. Am facut si CT la un an (din care a rezultat ca are otomastoidita) A facut un tratament in spital cu cefotax vreo 10 zile. Ulterior au iesit si aeratoarele. Si dupa o luna a facut din nou otita tratata 10 zile cu zinat incheiat pe 2 septembrie 2011 si pentru prima data a iesit o timpanograma la fetita mea. Si acum am mers la un control orl (la o luna dupa timpanograma) si are otita seroasa dreapta. Tratament simptomatic. De cateva zile nasul are foarte multe, multe secretii de culoare galben verzuie. Am vorbit cu medicul ORL si a zis sa incepem sa-i dam antibiotic (augumentin 10 zile) Am fost si la un pediatru, am facut si analize, care sunt normale ca valori cu mici diferente, din explicatiile primite, datorate tratamentelor efectuate pana acum. De la medicul pediatru am primit tratament cu singulair. In toata aceasta perioada, de la nastere si pana acum nu a facut febra nciodata, pe fondul otitei. Am facut si audiometria pe la 5 luni si nu a iesit decat la 20db. A fost operata si de polipi la 6 luni. Am facut si IG-eurile si doar IGE nu in limite normale.
de fapt in loc de augumentin e zinat 5ml de 2 ori pe zi.
cristina78
NU eu trebuie sa ma pronunt cat dureaza un tratament
numai un medic ORL. care a vazut copilul si a indicat tratamentl.. vede starea mucoasei nazale..si starea timpanului..si decide ce e de facut mai diparte. mergeti la acelas medic ORL..permanent
NU eu trebuie sa ma pronunt cat dureaza un tratament
numai un medic ORL. care a vazut copilul si a indicat tratamentl.. vede starea mucoasei nazale..si starea timpanului..si decide ce e de facut mai diparte. mergeti la acelas medic ORL..permanent
neo21
un copil NU poate sa faca otita seroasa la 2 luni..fiindca anatomic.. la aceats varsta trompa lui eustache este permanent deschisa si nu poate sa se cumuleze lichid in pstele timpanului.
concluzia este ca copilul sa nascut cuceva probleme de sistem imunitar din cauza parintilor ( fumat, mediu toxic, imunitate scazuta ireditar..s.a)
acum este foarte greu de mai reparat ceva..totul tine de la conceperea copilului is sarcina !
pana la 3 ani cand se formeaza sistemul imunitar propriu o sa fi efoarte greu sa scapati de probleme
un aparat de aerosoli, un aparat salin, un aspirator nazal..ar ajuta mult la inbunatatirea satrii de sanatate + un regim alimentar foarte bine ales.. care sa NU contina alergeni si factori iritanti..si sa aduca aportul necesar de vitamine si minerale in organismul copilului
un copil NU poate sa faca otita seroasa la 2 luni..fiindca anatomic.. la aceats varsta trompa lui eustache este permanent deschisa si nu poate sa se cumuleze lichid in pstele timpanului.
concluzia este ca copilul sa nascut cuceva probleme de sistem imunitar din cauza parintilor ( fumat, mediu toxic, imunitate scazuta ireditar..s.a)
acum este foarte greu de mai reparat ceva..totul tine de la conceperea copilului is sarcina !
pana la 3 ani cand se formeaza sistemul imunitar propriu o sa fi efoarte greu sa scapati de probleme
un aparat de aerosoli, un aparat salin, un aspirator nazal..ar ajuta mult la inbunatatirea satrii de sanatate + un regim alimentar foarte bine ales.. care sa NU contina alergeni si factori iritanti..si sa aduca aportul necesar de vitamine si minerale in organismul copilului
buna ziua
Fetita mea de 3 ani a intrat anul acesta in colectivitate. Dupa o saptamana de colectivitate au inceput mucisori tuse si foarte putina febra, cu ceva dureri de urechi. Am ajuns normal la un dr. ORL -ist, otita medie bilaterala a fost diagnosticul. Ni s-a prescris augmentin, sinupret, vibrocil, si un probiotic.
Am urmatoarele 2 probleme :
1. Ieri a venit rezultatul la exudatul faringian:'prezenta flora bacteriana fara semnificatie patogena', dar la exudatul nazal 'streptococus pneumonae'
2. in momentul de fata sunt disperata ca fata mea nu aude bine. La inceput am crezut ca aude numai ce vrea, dar acum sunt convinsa ca nu aude bine. A inceput sa vorbeasac foarte tare si intreaba la orice 'ce, ce-ai zis?' Nu aude pana nu ma apropi de fata ei si ii vorbesc pe o tonalitate ridicata.
Aceasta deteriorare a auzului vine de la otita si cand se vindeca otita o sa auda bine, la fel ca inainte, sau exista deja probleme mai grave?
Suntem deja sub indrumarea unui medic ORL, dar pt ca orice privire consult in ureche este subiectiv, ce teste mai obiective putem sa-i facem pentru a evalua nivelul de surditate si in ce masura acesta e reversibil sau ireversibil?
Fetita mea de 3 ani a intrat anul acesta in colectivitate. Dupa o saptamana de colectivitate au inceput mucisori tuse si foarte putina febra, cu ceva dureri de urechi. Am ajuns normal la un dr. ORL -ist, otita medie bilaterala a fost diagnosticul. Ni s-a prescris augmentin, sinupret, vibrocil, si un probiotic.
Am urmatoarele 2 probleme :
1. Ieri a venit rezultatul la exudatul faringian:'prezenta flora bacteriana fara semnificatie patogena', dar la exudatul nazal 'streptococus pneumonae'
2. in momentul de fata sunt disperata ca fata mea nu aude bine. La inceput am crezut ca aude numai ce vrea, dar acum sunt convinsa ca nu aude bine. A inceput sa vorbeasac foarte tare si intreaba la orice 'ce, ce-ai zis?' Nu aude pana nu ma apropi de fata ei si ii vorbesc pe o tonalitate ridicata.
Aceasta deteriorare a auzului vine de la otita si cand se vindeca otita o sa auda bine, la fel ca inainte, sau exista deja probleme mai grave?
Suntem deja sub indrumarea unui medic ORL, dar pt ca orice privire consult in ureche este subiectiv, ce teste mai obiective putem sa-i facem pentru a evalua nivelul de surditate si in ce masura acesta e reversibil sau ireversibil?
dupa vindecarea otitei acute se faca IMpedansmetrie ( timnpanograma)
conteaza foarte mult respiratia nazala.si modul de eliminare asecretiilor din nas.
nasul tre suflat fiecare nara aparte
conteaza foarte mult respiratia nazala.si modul de eliminare asecretiilor din nas.
nasul tre suflat fiecare nara aparte
Buna seara ! Azi am fost la o doamna doctor ORL din Slobozia si ne-a spus ca timpanul stang al fetitei mele de 2 ani si 5 luni este rosu, rosu iar cel drept asa si asa.Am ajuns la doctor pt ca ea din 26.03.2012 avea nopti in care sforaia iar daca nu sforaia avea un fasait pe nasuc.Secretii nazale nu are pt ca ii aspir nasucul cu batista bebelusului si nu iese nimic, eu ma gandeam ca are polipi si cand colo altul a fost rezultatul.Ne-a spus ca este foarte probabil ca totul sa fii pornit de la rinita alergica de are ea momente cand are nasul infundat.Ne-a spus sa ii dam cu Nazomer si Vibrocil, un sirop de tuse Aerius, pt ca ea se mai trezea noaptea si mai avea cate o repriza de tuse si Otocalm dar numai in cazul in care incepe sa tipe de durere.Din discutiile de pe forum am vazut ca se recomanda si antibiotic dar ma intreb oare ei de ce nu i-a dat, nu sunt adepta lor pt ca ea nu le ia de buna voie pe cele sub forma de sirop si at e inevitabil injectabil dar parca nici nu-mi doresc sa o vad cum se chinuie de durere mai ales ca suntem singurele acasa fara tatii care este plecat.Sa nu fie chiar atat de grav cum m-am speriat eu ?Va rog cine poate sa ma ajute cu un raspuns.Ne-a si dat termen ca in 2 zile se declanseaza otita.Ce pot sa fac mai mult de atat.Va multumesc anticipat !
o otita congestiva usoara NU se trtaeza cu antibiotic
dsfundati bine nasul
cititi pe forum ce am scris despre tratamentul cu colargol in nas si despre cum se incalzec coecr urechile in caz de otita
dsfundati bine nasul
cititi pe forum ce am scris despre tratamentul cu colargol in nas si despre cum se incalzec coecr urechile in caz de otita
Va multumesc frumos domnule doctor pentru sfatul dumneavoastra !!! Sa va dea Dumnezeu multa sanatate si multa putere de munca !!!
buna seara, am si eu o intrebare in urma unei amigdalite cu puroi am fost informata ca am si otita la urechea dreapta, ca tratament am primit boramid si sinerdol pe care le aplic de doua ori pe zi problema e ca imediat dupa ce le pun si dupa ce masez ele se scurg in afara urechii este normal ?
cat de greu este sa stai culcat 10 minute cu urechea in sus.. ca meedicamentul sa.si faca efectul 10 minute?
picaturile se pun Calde !!!!
picaturile se pun Calde !!!!
buna seara. Am o scumpete de baietel de 4 ani si are de 4 zile febra 39, sau chiar 40 episodic. este momentan internat dar cu toate antibioticele administrate tot face febra mare, in special seara. Din partea medicilor nici un raspuns. Probabil nici ei (ea, ca medic nu gaseste diagnosticul).Rog mult o
apreciere asupra faptului. Multumesc anticipat. Ca parinte credeti-ma simt ca inebunesc
stiu ca pt copii se repeta analizele dar macar o idee sau un sfat va rog
apreciere asupra faptului. Multumesc anticipat. Ca parinte credeti-ma simt ca inebunesc
stiu ca pt copii se repeta analizele dar macar o idee sau un sfat va rog
Buna ziua dl doctor. Am si eu probleme cu baietelul de 3 ani. De 1 luna a tinut-o intr-o raceala/gripa/tuse continua, iar saptamana trecuta doctora pediatru ne-a spus ca a facut otita. A urmat tratamentul cu antibiotic (augmentin ES), Sinupret si Nurofen. azi a terminat tratamentul dar e in continuare plin de mucozitati. Nu-l mai pot face sa sufle nasul, iar cu aspiratorul doar cu plans putem sa-l mai folosim. I-am luat ieri un aparat de aerosoli si i-am facut de 2 ori cate 10m cu ser fiziologic. pare ca se desfunda nasul...dar dureaza vreo 3 ore doar. dupa aceasta perioada, incepe iar sa se inece cu mucozitati.
Puteti sa-mi recomandati ceva?
Multumesc anticipat pt raspuns!
Puteti sa-mi recomandati ceva?
Multumesc anticipat pt raspuns!
1.bolile de nas, gat, urechi..se trateaza corect numai la medicii ORL
2. tusea din gat si secretiile au stransa legatura cu alimenttai copilului
cititi despre alimente, producatoare de mucus..si le excludeti
excludeti si fructele citrice, sucurile care pot provoca aciditate si iritatie pe faringe care duce la tuse
3 in aparatul de aerosoli se pot adauga multe medicamente, dupa caz
dar asta indica medicul ORL care vede copilul
2. tusea din gat si secretiile au stransa legatura cu alimenttai copilului
cititi despre alimente, producatoare de mucus..si le excludeti
excludeti si fructele citrice, sucurile care pot provoca aciditate si iritatie pe faringe care duce la tuse
3 in aparatul de aerosoli se pot adauga multe medicamente, dupa caz
dar asta indica medicul ORL care vede copilul
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 236otita seroasa bilaterala acuta
- 7otita sau altceva?
- 63copil 3.10 luni cu otita seroasa
- 4otita congestiva!
- 9otita medie acuta cu supuratie
- 15otita la copii
- 9otita medie, senzatie de ureche infundata
- 8otita --urmari
- 4probleme cu urechea in continuare
- 9Otita medie + rinita
- 9Intarziere doza antibiotic pentru copil de 4, 10 luni
- 3mi-a trecut otita nu ma mai doare urechea si iau in continuare antibioticul
- 5durere ale urechii !!!... sa fie otita ???
- 23otite repetate la copil de 3 ani
- 14mezotimpanita - otita medie supurata cronica
- 0durere la ureche
- 10Otita medie congestiva repetata
- 1Otita ma poate costa locul de munca
- 1Otita
- 1Băiețelul meu de 4 luni are otita medie congestiva dreapta
Mai multe informații despre: Otita medie
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: