Osteosarcom dupa RMN la genunchi
Buna ziua!!!Ma numesc Valerian si am fost diagnosticat cu osteosarcom dupa ce am facut rmn la genunchiul drept, acu astept rezultatul biopsiei, as vrea sa stiu cam ce se poate intampla daca am aceasta boala adica pot muri, imi pot pierde doar piciorul sau se poate trata.Va multumesc!!!!!
5 comentarii
Buna ziua!
Nu este tocmai potrivit sa gasiti raspunsul la aceasta intrebare aici, pe internet; preferabil ar fi sa va explica medicul curant.
Intr-adevar, daca se confirma, este un diagnostic grav, ce necesita masuri urgente si radicale: interventie chirurgicala, tratament specializat oncologic.
Problema esentiala este a diagnosticului histopatologic rezultat in urma biopsiei, care va orienta tratamentul viitor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Nu este tocmai potrivit sa gasiti raspunsul la aceasta intrebare aici, pe internet; preferabil ar fi sa va explica medicul curant.
Intr-adevar, daca se confirma, este un diagnostic grav, ce necesita masuri urgente si radicale: interventie chirurgicala, tratament specializat oncologic.
Problema esentiala este a diagnosticului histopatologic rezultat in urma biopsiei, care va orienta tratamentul viitor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
...am 15 ani si in octombrie anul trecut am fost diagnosticata cu osteosarcom la femurul drept...mi sa luat biopsie si acum fac tratament cu citostatice...in urma a 3 cure de tratament tumoarea mi sa mai micsorat cu 4, 5 cm...mi-au mai ramas 15, 5 cm...acum astept sa ma vada chirurgul care mi-a luat biopsia sa-si dea cu parerea...daca continui cu acest tratament, daca ma opereaza sau daca voi face radioterapie.deci oameni buni fiti optimisti totul se rezolva!!!
asa de mult dureaza tratamentul cu citostatice citeva luni si dupa aia interventie chirurgicala?am citit pe net ca boala asta nu raspunde la radioterapie.
Buna seara!
In functie de localizarea anatomica a tumorii, de varsta, sex si antecedente, dar mai ales in functie de examenul anatomo-patologic, oncologul va decide, in echipa multidisciplinara cu ortopedul, protocolul terapeutic. Acesta cuprinde tratamentul chirurgical (esential) si eventuale adjuvante, cum sunt radio-sau chimio-terapia.
Durata chimio-sau radioterapiei depinde de factorii mentionati, neexistand un protocol unic pentru toate osteosarcoamele.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
In functie de localizarea anatomica a tumorii, de varsta, sex si antecedente, dar mai ales in functie de examenul anatomo-patologic, oncologul va decide, in echipa multidisciplinara cu ortopedul, protocolul terapeutic. Acesta cuprinde tratamentul chirurgical (esential) si eventuale adjuvante, cum sunt radio-sau chimio-terapia.
Durata chimio-sau radioterapiei depinde de factorii mentionati, neexistand un protocol unic pentru toate osteosarcoamele.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Ingustarea spatiului articular
- 5Rezultat RMI la genunchi
- 4citire RMN genunchi
- 5rezultat RMN genunchi
- 0interpretare RMN
- 1rezultat rm genunchi
- 1RMN genunchi stang
- 12Dureri, dureri, dureri... genunchi
- 7Infarct osos
- 7Rezultate RMN genunchi drept
- 1ortopedie-traumatologie
- 0Chist ganglionar ligamente
- 1Ajutati-ma va rog!
- 2Opinie rmn genunchi drept
- 0Dureri de genunchi
- 1Ajutati-ma si pe mine cu un sfat - Ruptura partiala fibrelor LIA.
- 3Durere genunchi drept
- 2Leziune corn posterior
- 1Traumatism genunchi
- 1Instabilitate femuro patelara
Mai multe informații despre: Osteosarcomul RMN genunchi
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: