Interpretare RMN si diagnostic
Buna ziua,
In urma cu aproximativ 3 saptamani am suferit o accidentare la fotbal, mai exact, o pivotare a piciorului pe loc, am auzit o troznitura a genunchiului. Am mers cat decat 2 saptamani, dupa care intr-o seara, dupa ce m-am intors de la serviciu durerile au fost insuportabile si am decis sa ma duc la doctor(urgenta floreasca). In urma radiografiei nu s-a constatat nici o fisura/leziune a oaselor. Am continuat diagnosticarea cu RMN, rezultatul este cel de mai jos:
-rapoarte osoase normale;
-arie de edem osos la nivelul hemiplatoului tibial postero-medial;
-menisc medial-traiect liniar orizontal in hipersemnal PD fat sat la nivel corporeo-cornual posterior aparent fara contact cu suprafete
meniscale;
-menis lateral -cu insertie, grosime si semnal normal;
-ligament incrucisat anterior-cu traiect si insertii pastrate dar cu reactie inflamatorie peri si interfibrilara, fara discontinuitati fibrilare; -LIP, LCM, LCL, tendoane patelar si cvadricipital, retinacule patelare -cu traiect, dimensiuni si semnal in limite normale;
-cartilaje articulare cu grosime pastrata, fara discontinuitati;
-fara acumulare fluida intraarticulara notabila;
-fara discontinuitati fibrilare la nivelul structurilor musculare surprinse.
CONCLUZIE:
Leziune gradul II corporeo-cornual posterior MM. Leziune interstitiala LIA.
Consultat de un doctor de la Spitalul Floreasca, mi s-a spus ca am o ciupitura de menisc minima si intindere de ligamente. Astazi la control dupa o saptamana mi s-a spus ca sufar de ruptura partiala de LIA, la examenul clinic genunchiul fiind destul de stabil. Ma puteti ajuta cu interpretarea rezultatului RMN.. Pentru partea de menisc am primit o recomandare cu tratament conservator, dar dat fiind faptul ca mi s-a spus ca am rupere partiala LIA sunt speriat sa nu afecteze aceste ligamente si mai mult.
Intrebari: 1. Este vorba de ruptura de LIA sau nu ?
2. Daca este vorba despre o ruptura partiala LIA la recuperarea dupa posibila interventie artroscopica la menisc exista posibilitatea de a afecta ligamentele partial rupte ?
3. Se poate realiza in cadrul aceleasi interventii si remedierea meniscului si a rupturii partiale LIA in cazul in care kinetoteriapia nu va functiona?
Va multumesc,
Cosmin Olariu
In urma cu aproximativ 3 saptamani am suferit o accidentare la fotbal, mai exact, o pivotare a piciorului pe loc, am auzit o troznitura a genunchiului. Am mers cat decat 2 saptamani, dupa care intr-o seara, dupa ce m-am intors de la serviciu durerile au fost insuportabile si am decis sa ma duc la doctor(urgenta floreasca). In urma radiografiei nu s-a constatat nici o fisura/leziune a oaselor. Am continuat diagnosticarea cu RMN, rezultatul este cel de mai jos:
-rapoarte osoase normale;
-arie de edem osos la nivelul hemiplatoului tibial postero-medial;
-menisc medial-traiect liniar orizontal in hipersemnal PD fat sat la nivel corporeo-cornual posterior aparent fara contact cu suprafete
meniscale;
-menis lateral -cu insertie, grosime si semnal normal;
-ligament incrucisat anterior-cu traiect si insertii pastrate dar cu reactie inflamatorie peri si interfibrilara, fara discontinuitati fibrilare; -LIP, LCM, LCL, tendoane patelar si cvadricipital, retinacule patelare -cu traiect, dimensiuni si semnal in limite normale;
-cartilaje articulare cu grosime pastrata, fara discontinuitati;
-fara acumulare fluida intraarticulara notabila;
-fara discontinuitati fibrilare la nivelul structurilor musculare surprinse.
CONCLUZIE:
Leziune gradul II corporeo-cornual posterior MM. Leziune interstitiala LIA.
Consultat de un doctor de la Spitalul Floreasca, mi s-a spus ca am o ciupitura de menisc minima si intindere de ligamente. Astazi la control dupa o saptamana mi s-a spus ca sufar de ruptura partiala de LIA, la examenul clinic genunchiul fiind destul de stabil. Ma puteti ajuta cu interpretarea rezultatului RMN.. Pentru partea de menisc am primit o recomandare cu tratament conservator, dar dat fiind faptul ca mi s-a spus ca am rupere partiala LIA sunt speriat sa nu afecteze aceste ligamente si mai mult.
Intrebari: 1. Este vorba de ruptura de LIA sau nu ?
2. Daca este vorba despre o ruptura partiala LIA la recuperarea dupa posibila interventie artroscopica la menisc exista posibilitatea de a afecta ligamentele partial rupte ?
3. Se poate realiza in cadrul aceleasi interventii si remedierea meniscului si a rupturii partiale LIA in cazul in care kinetoteriapia nu va functiona?
Va multumesc,
Cosmin Olariu
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4rmn la genunchi
- 6tratament chirurgical genunchi
- 0Leziune LIA si LCM
- 2Ruptura LIA si menisc intern grad 3
- 1Intrebare rmn la ambii genunchi
- 0RMN genunchi
- 4IRM genunchi drept
- 2Ruptură ligamente încrucișate
- 4Buna ziua ! infiltratii cu plasma la genunchi. Ce parere aveti?
- 3Durere de genunchi !
- 1Recuperare fractura fara deplasare platou tibial
- 7Examen RMN
- 4Blocare genunchi si RMN
- 4Ruptura radiala completa de radacina posterioara MM
- 0Accident rutier la genunchiul stang
- 1Ligament încrucișat, îmi fuge genunchiul în față sau în spate
- 2Fractura de platou tibial cu ruptura partiala de LIA - Este sau nu necesara operatie ?
Mai multe informații despre: Leziunile ligamentelor incrucisate ale genunchiului RMN genunchi
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: