Rezultat RMN

23-08-2021
diaconu raluca
Nu este medic/terapeut
diaconu raluca
Bună ziua, după doua săptămâni în care mi s a permis sa calc pe un picior cu traumatism, în examenul RMN a apărut asa:
-ușoară bursita prepatelara și infrapatelara superficiala
-traiecte complexe de fractura de epifiza/metafiza proximala tibiala, cu implicare întra-articulara, fără fragmente, fără deplasare
-Leziuni LIA și LIP de grad mic, la inserția tibiala(grad 1)
- moderata bursita infrapatelara superficiala, și ușoară prifunda
- mica arie de condromalacie grad 1 pe suprafața laterala patelara
-ușor edem muscular de popliteus, tibial anterior și extensor digitorum/fibularis longus
-moderat edem în țesutul adipos subcutanat din regiunea genunchiului
-fără leziuni meniscale.
În urma controlului ortopedic, dr mi a recomandat sa mai faci radiografie, și după aceea mi a spus sa nu mai calc pe picior. Am rămas cu orteza fixa dar nu ma mai lasă să calc pe picior, deși nu ma doare dacă îl pun în pământ.
Cat e de grav? Ca iar mi a dat medical, care va fi urmat cred ca, de un alt medical... Și dupa cică de kinetoterapie...
Mulțumesc
3 comentarii
0
23-08-2021, ora 17:49
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Gravitatea situatiei se evalueaza, evident, doar prin examinare clinica directa si prin examinarea imaginilor radiografice si RMN.
Nu cred ca este intelept sa va sprijiniti pe picior timp de 2-3 luni de la traumatism, date fiind fracturile articulare descrise.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
23-08-2021, ora 18:21
diaconu raluca
Nu este medic/terapeut
diaconu raluca
Pai bun. Și alea 2 săptămâni jumate pana la RMN, timp în care mi s a permis sa calc pe el??? Nu am mers cine știe ce, și tot cu carja, dar am mers, prin casa nu au făcut rău?
0
23-08-2021, ora 19:58
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Habar n-avem ce aveti si ce e bine de facut pana nu studiem imaginile radiografice.
Cum am putea ghici ce aveti?
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.