Orl intarziere antibiotic
Buna ziua! Copilul meu de 3 si jumatate ia ospen pt.un inceput de amigdalita si am intarziat cu o doza. Sunt abia in cea de-a treia zi. Trebuie sa-i dau 7 zile. Este grav?
3 comentarii
Plus minus 2 ore nu se intampla nimic. Chiar daca ati intarziat administarea, puteti continua tratamentul.
O zi buna!
O zi buna!
Si cand te gandesti ca 8 poate chiar 9 din 10 infectii faringiene sant de natura virala, cu siguranta ca in acest caz au fost zariti Streptococii beta-hemolitici grup A, care sant inca sensibili la penicilina si a fost necesar tratamentul antibiotic chiar de la inceputul bolii.Mai corect era sa intarziati Ospen-ul cu cateva zile, NU doar in cazul in care s-a efectuat Streptatestul si a fost pozitiv.
Multumesc pentru raspuns!
Am intrebat daca poate fi si viral, dar mi s-a spus ca se vede un punct de puroi si nu vezicule, de aceea am acceptat antibioticul. Si cu rabdarea stau cam prost... sa mai astept cateva zile de febra... cu toate ca mi-a facut febra la 12h, respectiv 10h...si dupa o zi de antibiotic nu a mai facut. Ce-i drept poate febra a trecut de sine!
Va doresc un Craciun sanatos!
Am intrebat daca poate fi si viral, dar mi s-a spus ca se vede un punct de puroi si nu vezicule, de aceea am acceptat antibioticul. Si cu rabdarea stau cam prost... sa mai astept cateva zile de febra... cu toate ca mi-a facut febra la 12h, respectiv 10h...si dupa o zi de antibiotic nu a mai facut. Ce-i drept poate febra a trecut de sine!
Va doresc un Craciun sanatos!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4nu am nimic la valul palatin iar despre amigdala linguala crede mai mult ca sigur ca e doar o amigda
- 5amigdalita cronica cazeoasa - copil 13 ani
- 5baiat de 6 ani... pe amigdalita dreapta un punct alb mai mic decat un bob de orez
- 1infectii respiratorii repetate
- 3amigdalita purulenta
- 3amigdalita linguala
- 5faringita, puroi pe amigdale
- 1Amigdalita sau oreion?!
- 2Amigdale mari la copil de 4 ani
- 1durere amigdala dreapta
- 3Puroi pe amigdale
- 1pofta de mancare
- 1Amigdalita
- 2Infectie in gat
- 11Amigdalita cu durere in ureche