operatie tendoni flexori si nerv sectionat
in urma cu 2 sapt am suferit un accident de munca, precizez lucrez in italia, din urma caruia m-am ales cu o operatie tendoni flexori si nerv sectionat deget aratator si deget mare.doctorii au spus ca operatia a fost facuta bine, ca tendini si nervul au fost cusuti bine si ca am nevoie de timp pt a ma reface.sunt foarte speriata deoarece degetul aratator a ramas incovoiat si nu il pot ridica decat putin si este amortit, firele mi s-au scos.am sanse de refacere, degetul o sa revina la normal si cat dureaza recuperarea?va rog sa imi raspundeti.am decat 29 ani si sunt foarte speriata ca nu o sa imi mai pot folosi mana.va multumesc mult.
3 comentarii
Buna seara! Nu cred ca te poate ajuta prea mult un medic fara un examen clinic al mainii( probabil ca medicul operator te-a chemat la consult, sa il intrebi mai multe ), dar e important sa iti folosesti mana in mod obisnuit, evitand ridicarea greutatilor timp de 6 luni. Cat despre afectarea nervoasa( degetele amortite ), ar trebui sa te reevalueze medicul operaor pentru a aprecia rezultatul neurorafiei nervilor digitali si putem astepta pana la 6 luni pentru regenerare completa, eventual poti lua Milgamma N-1 cpr pe zi, 10 zile pe luna, 6 luni. Numai bine
va multumesc pt raspuns.doctorul a spus ca si tendini si nervul au fost cusuti bine, ca este normal sa simt amorteala dar eu sunt foarte sperita.as vrea sa stiu daca degetul incovoiat o sa revina la normal si daca o sa treaca amorteala de la degete.daca o sa mai pot folosi degetul unde a fost rupt tendonul.multumesc mult
buna seara!mi s-a dat atela jos.degetul care a fost operat tendonul este incovoiat si nu il pot indrepta nici macar ajutat.doctorita care m-a operat mi-a dat trimitere la fizioterapie.exista vreo sansa sa se indrepte degetul.va multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 14Tendon si nerv sectionat
- 14intindere tendon-ligament la talpa
- 15probleme cu tendoanele la degetele piciorelor
- 3tendoane dureri
- 6ruptura tendon muschi supraspinos
- 7Ruptura de tendon cvadricipital
- 4plaga contuza antepicior drept (mic accident cu flexul)
- 1chist pe tendon pe picior la copil de 3 ani
- 5Ruptura tendon achilean
- 5Mana umflata in urma unei lovituri, zona tendoanelor.
- 10ruptura tendon supraspinos
- 13Tendon Ahilian
- 0Recuperare dupa operatie a tendoanelor extensoare
- 0Tendoane sectionate la degetul mic
- 0Tendon rupt
- 1Tendoane scurte la nastere
Mai multe informații despre: tendoanele tendinopatia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: