operatie paralizia corzilor vocale
tatal meu in varsta de 70 ani a fost diagnosticat cu paralizia corzilor vocale si i s-a recomandat sa faca operatie
as dorii sa stiu ce implicatii are aceasta operatie, care sunt sansele de reusita si care este cel mai recomandabil spital pentru o asemenea operatie
multumesc
as dorii sa stiu ce implicatii are aceasta operatie, care sunt sansele de reusita si care este cel mai recomandabil spital pentru o asemenea operatie
multumesc
3 comentarii
operatia are scop indepartarea unie corzi vocale cu scop de a inbunatati respiratiea ! corzile acum fiind cu pareza.. sau oprit in pozitie mediana.. si este un spatiu foarte mic pe unde aeru trece spre plamani existant riscul hipovintilarii !
NU se fac operatii pentru mobilizarea corzilor vocale si inbunatatirea vocii !
NU se fac operatii pentru mobilizarea corzilor vocale si inbunatatirea vocii !
revin pentru o lamurire suplimentara
Acesta este diagnosticul prescris
Diagnostic principal: tumora laringelui cu evolutie imprevizibila si necunoscuta
Dagnostic secundar:- paralizia corzilor vocale si a laringelui, unilateral, partiala
- fibrilatia atriala si flutter
- disfagia
- hipertensiune esentiala(primara)
- consiliere si supraveghere a regimului alimentar
epicriza:
se tenteaza recoltare de biopsie 4 prin laringoscopie indirecta, ne putandu-se recolta se solicita ATI pentru laringoscopie suspendata cu biopsie in anestezie generala (ATI) solicitac. cardiologic si traheostomie datorita greutatii de intubareIOT. (prin formatiune tumorala laringiana voluminoasa)
intrebarea este daca aceata interventie poate dauna mai mult decat sa ajute, sau nu
va multumesc de ajutor
Acesta este diagnosticul prescris
Diagnostic principal: tumora laringelui cu evolutie imprevizibila si necunoscuta
Dagnostic secundar:- paralizia corzilor vocale si a laringelui, unilateral, partiala
- fibrilatia atriala si flutter
- disfagia
- hipertensiune esentiala(primara)
- consiliere si supraveghere a regimului alimentar
epicriza:
se tenteaza recoltare de biopsie 4 prin laringoscopie indirecta, ne putandu-se recolta se solicita ATI pentru laringoscopie suspendata cu biopsie in anestezie generala (ATI) solicitac. cardiologic si traheostomie datorita greutatii de intubareIOT. (prin formatiune tumorala laringiana voluminoasa)
intrebarea este daca aceata interventie poate dauna mai mult decat sa ajute, sau nu
va multumesc de ajutor
Vedeti.. !
ati scos o problema mica din contextul major.. si puneti intrebari inutile !
Este un pacient cu probleme majore, cu o tumora neglijata , ajunsa la volum mare !
sunt 2 posibilitati
1. sa se faca o laringectomie totala ( daca o sa permita starea de sanatatae sa suporte aceasta interventie)
2. sa i se puna traheostoma pe unde sa poate sa respire si sa se faca tratament antialgic si paliativ !
ati scos o problema mica din contextul major.. si puneti intrebari inutile !
Este un pacient cu probleme majore, cu o tumora neglijata , ajunsa la volum mare !
sunt 2 posibilitati
1. sa se faca o laringectomie totala ( daca o sa permita starea de sanatatae sa suporte aceasta interventie)
2. sa i se puna traheostoma pe unde sa poate sa respire si sa se faca tratament antialgic si paliativ !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5nodul pe corzile vocale... tratament sugerat: injectii cu insulina si cortizon alaturi de pauza voca
- 6incapsularea infectiei
- 2Probleme serioase cu vocea.nu stiu ce sa mai cred.
- 3Voce ciudata
- 3imi va reveni vocea?
- 0Leziune coarde vocale
- 5Voce subtire si ragusita.. oare mai am vreo sansa la o voce normala?!
- 9noduli vocali pierderea vocii
- 1Noduli pe corzile vocale
- 6cam de o saptamana i se schimba vocea
- 3Voce guturala ragusita - copil 2 ani
- 3Vocea mea, gatul meu
- 13corzi vocale
- 6infectie corzi vocale?
- 1Paralizia corzii vocale drepte
- 1Problema voce
- 1Schmbare de voce sau problema medicala?
- 5Edem Reinke (laringita cronica)
- 0Paralizie unilaterală de coarde vocale
Mai multe informații despre: Paralizia de corzi vocale coarda vocala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: