Pareza miogena coarde vocale
Buna ziua...
Tocmai am fost diagnosticat cu o pareza miogena la coardele vocale stg.As dori sa stiu, pentru ca internetul e sarac in informatii pe aceasta tema, daca recuperarea vocii anterioare mai este posibila.
Tin sa va mentonez ca aceasta situatie neplacuta a aparut in urma unei alergari in aer liber la o temperatura binisor sub 0 GRD C ihaland tot aerul rece.
Mi s-a administrat medrol si Bioparox spray dar se pare ca am neglijat putin ceea ce mi-a recomandat medicul, actiunea de a 'tacea'.facad fara sa vreau 3 excese destul de majore in acasta perioada de 2 saptamani de cand dureaza calvarul, mai exact am tipat si cred ca s-a dus totul pe apa sambetei, diagnosticul final in urma videoendoscopii suna sec:pareza miogena coarde vocale stg.
Am omis totodata sa va spun ca am facut si un control al plamanilor si totul e ok.
Oare se va mai reface vocea mea.dupa 2 saptamani de tratament efectuate pana azi??
In speranta primirii unui raspuns...va multumesc anticipat.
Tocmai am fost diagnosticat cu o pareza miogena la coardele vocale stg.As dori sa stiu, pentru ca internetul e sarac in informatii pe aceasta tema, daca recuperarea vocii anterioare mai este posibila.
Tin sa va mentonez ca aceasta situatie neplacuta a aparut in urma unei alergari in aer liber la o temperatura binisor sub 0 GRD C ihaland tot aerul rece.
Mi s-a administrat medrol si Bioparox spray dar se pare ca am neglijat putin ceea ce mi-a recomandat medicul, actiunea de a 'tacea'.facad fara sa vreau 3 excese destul de majore in acasta perioada de 2 saptamani de cand dureaza calvarul, mai exact am tipat si cred ca s-a dus totul pe apa sambetei, diagnosticul final in urma videoendoscopii suna sec:pareza miogena coarde vocale stg.
Am omis totodata sa va spun ca am facut si un control al plamanilor si totul e ok.
Oare se va mai reface vocea mea.dupa 2 saptamani de tratament efectuate pana azi??
In speranta primirii unui raspuns...va multumesc anticipat.
10 comentarii
0
15-03-2012, ora 16:27
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Salve!
Stimate drule/dle dano, pareza dv. miogenă de coardă vocală stângă se poate trata, iar vocea dv. se poate recupera.
Pe lângă tratamentul alopat pe care îl urmaţi, puteţi să vă administraţi, cu acordul unui medic fitoterapeut, tinctură de sânziană-galbenă, eventual să beţi ceai de sânziană-galbenă (în conformitate cu instrucţiunile inscripţionate în prospectele aferente produselor pe bază de sânziană-galbenă), o plantă recunoscută la nivel mondial ca fiind un remediu extraordinar de eficient pentru majoritatea bolilor corzilor vocale - ca fiind, de fapt, un echilibrant al funcţionalităţii laringelui, per ansamblu.
Accesaţi link-ul de mai jos pentru a vă documenta cu privire la sânziana-galbenă:
http://forum.romedic.ro/prod/Sanziana-galbena, _un_remediu_natural_pentru
_tratarea_bolilor_tiroidei, _corzilor_vocale_si..._064908.html
În altă ordine de idei, NU aveţi voie să vorbiţi, NU aveţi voie să şoptiţi, NU aveţi voie să cântaţi, NU aveţi voie să ţipaţi. Vă este indicată pauza vocală totală. Orice exces vocal, dar nu numai, poate să producă un adevărat CATACLISM pentru prezentul şi, mai ales, viitorul corzilor dv. vocale şi, implicit, al vocii dv. De asemenea, schimbaţi-vă regimul igieno-dietetic, în acest sens EVITAŢI consumul oricărui aliment acru şi/sau cu pH acid, ca de altfel şi expunerea la frig fără protecţie adecvată, printre altele.
Ar fi indicat să consultaţi un medic foniatru, pentru a vi se face o videostroboscopie laringiană şi, bineînţeles, pentru a vi se indica, dacă va fi necesar, un program de ortofonie.
Însănătoşire grabnică!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
Stimate drule/dle dano, pareza dv. miogenă de coardă vocală stângă se poate trata, iar vocea dv. se poate recupera.
Pe lângă tratamentul alopat pe care îl urmaţi, puteţi să vă administraţi, cu acordul unui medic fitoterapeut, tinctură de sânziană-galbenă, eventual să beţi ceai de sânziană-galbenă (în conformitate cu instrucţiunile inscripţionate în prospectele aferente produselor pe bază de sânziană-galbenă), o plantă recunoscută la nivel mondial ca fiind un remediu extraordinar de eficient pentru majoritatea bolilor corzilor vocale - ca fiind, de fapt, un echilibrant al funcţionalităţii laringelui, per ansamblu.
Accesaţi link-ul de mai jos pentru a vă documenta cu privire la sânziana-galbenă:
http://forum.romedic.ro/prod/Sanziana-galbena, _un_remediu_natural_pentru
_tratarea_bolilor_tiroidei, _corzilor_vocale_si..._064908.html
În altă ordine de idei, NU aveţi voie să vorbiţi, NU aveţi voie să şoptiţi, NU aveţi voie să cântaţi, NU aveţi voie să ţipaţi. Vă este indicată pauza vocală totală. Orice exces vocal, dar nu numai, poate să producă un adevărat CATACLISM pentru prezentul şi, mai ales, viitorul corzilor dv. vocale şi, implicit, al vocii dv. De asemenea, schimbaţi-vă regimul igieno-dietetic, în acest sens EVITAŢI consumul oricărui aliment acru şi/sau cu pH acid, ca de altfel şi expunerea la frig fără protecţie adecvată, printre altele.
Ar fi indicat să consultaţi un medic foniatru, pentru a vi se face o videostroboscopie laringiană şi, bineînţeles, pentru a vi se indica, dacă va fi necesar, un program de ortofonie.
Însănătoşire grabnică!
Mr. Nick
Multumesc de raspunsul extrem de urgent si linistitor primit.
As dori sa stiu care este intervalul de repaus total pe care mi-l recomandati??
Examen videoendoscopic.daca ma exprim bine...cu introducerea unei camere video pe cale nazala...pana la laringe mi s-a facut...si mi-a gasit doar o reaparitie a polipilor extrasi din copilarie si secretiile aferente nasului...cat si modul "defectuos de deplasare al corzilor vocale stg...cele dr. fiind ok.." simptom ce mi-a fost prezentat.
De ce intreb de perioada de repaus?...pentru ca odata terminat tratamentul...cica corzile trebuiau sa-si revina...dar acele 3 excese mi-au dat peste cam tratamentul...
Offff.multumesc inca odata de raspuns.
As dori sa stiu care este intervalul de repaus total pe care mi-l recomandati??
Examen videoendoscopic.daca ma exprim bine...cu introducerea unei camere video pe cale nazala...pana la laringe mi s-a facut...si mi-a gasit doar o reaparitie a polipilor extrasi din copilarie si secretiile aferente nasului...cat si modul "defectuos de deplasare al corzilor vocale stg...cele dr. fiind ok.." simptom ce mi-a fost prezentat.
De ce intreb de perioada de repaus?...pentru ca odata terminat tratamentul...cica corzile trebuiau sa-si revina...dar acele 3 excese mi-au dat peste cam tratamentul...
Offff.multumesc inca odata de raspuns.
0
16-03-2012, ora 20:50
Salve!
@dano, faceţi pauză vocală totală timp de 7 zile consecutiv, după care prezentaţi-vă la medicul orl-ist (pauza totală presupune să NU vă folosiţi corzile vocale nicio fracţiune de secundă, nici pentru vorbit, nici pentru tuşit, nici pentru şoptit, nici pentru hemaj (hemajul este o manevră de îndepărtare mecanică a secreţiilor depuse la nivelul faringelui sau al laringelui (pe corzile vocale), prin tuse şi dregere a vocii), nici pentru... NIMIC). Când vă vine să tuşiţi, de pildă, înghiţiţi. Comunicaţi cu persoanele din mediul dv. de viaţă prin scris, prin semne, prin sms etc. ;)
În timpul pauzei vocale faceţi-vă nişte aerosoli cu ceai de sânziene-galbene, o dată pe zi, seara!
Multă sănătate.
Toate cele bune,
Mr. Nick
@dano, faceţi pauză vocală totală timp de 7 zile consecutiv, după care prezentaţi-vă la medicul orl-ist (pauza totală presupune să NU vă folosiţi corzile vocale nicio fracţiune de secundă, nici pentru vorbit, nici pentru tuşit, nici pentru şoptit, nici pentru hemaj (hemajul este o manevră de îndepărtare mecanică a secreţiilor depuse la nivelul faringelui sau al laringelui (pe corzile vocale), prin tuse şi dregere a vocii), nici pentru... NIMIC). Când vă vine să tuşiţi, de pildă, înghiţiţi. Comunicaţi cu persoanele din mediul dv. de viaţă prin scris, prin semne, prin sms etc. ;)
În timpul pauzei vocale faceţi-vă nişte aerosoli cu ceai de sânziene-galbene, o dată pe zi, seara!
Multă sănătate.
Toate cele bune,
Mr. Nick
Salutare Mr.Nick...!!
Tin sa-ti multumesc enorm pentru sfatul de a consuma acel banal ceai, dar cat de sanatos...de sanziene galbene.
Iata ca au trecut 4 luni...de cand am avut acea problema majora...si pot spune ca mi-am recapatat vocea 100%.
Ca de la ceai ca de la medicamente...eu sunt extrem de multumit.
Tin sa precizez ca simultan cu ceaiul am lua si 2 Tb/zi Medrol cu 1Tb/zi Omeran timp de 10 zile...
Oricum...inca odata multumesc din suflet pt sfatul de la vremea aia...
Toate cele bune...si...
Multa sanatate...tuturor...!!
Tin sa-ti multumesc enorm pentru sfatul de a consuma acel banal ceai, dar cat de sanatos...de sanziene galbene.
Iata ca au trecut 4 luni...de cand am avut acea problema majora...si pot spune ca mi-am recapatat vocea 100%.
Ca de la ceai ca de la medicamente...eu sunt extrem de multumit.
Tin sa precizez ca simultan cu ceaiul am lua si 2 Tb/zi Medrol cu 1Tb/zi Omeran timp de 10 zile...
Oricum...inca odata multumesc din suflet pt sfatul de la vremea aia...
Toate cele bune...si...
Multa sanatate...tuturor...!!
0
26-07-2012, ora 01:45
Salve!
@dano, mă bucur nespus de mult pentru faptul că v-aţi însănătoşit, slavă Domnului.
Ceaiul de sânziene galbene şi medicaţia alopată, împreună, au creat o sinergie benefică pentru corzile dv. vocale; au conlucrat pozitiv şi au condus lent dar sigur la vindecare.
V-am oferit sfatul din propria mea experienţă, pentru că şi eu am făcut, odată, o paralizie de coardă vocală (paralizie unilaterală de coardă vocală dreaptă), care mi s-a vindecat în 6 luni de zile şi care, culmea, mi-a îmbunătăţit, într-un fel, vocea.
Acum, că v-aţi făcut bine, aveţi grijă de vocea dv.
Multă sănătate, în continuare!
Mr. Nick
@dano, mă bucur nespus de mult pentru faptul că v-aţi însănătoşit, slavă Domnului.
Ceaiul de sânziene galbene şi medicaţia alopată, împreună, au creat o sinergie benefică pentru corzile dv. vocale; au conlucrat pozitiv şi au condus lent dar sigur la vindecare.
V-am oferit sfatul din propria mea experienţă, pentru că şi eu am făcut, odată, o paralizie de coardă vocală (paralizie unilaterală de coardă vocală dreaptă), care mi s-a vindecat în 6 luni de zile şi care, culmea, mi-a îmbunătăţit, într-un fel, vocea.
Acum, că v-aţi făcut bine, aveţi grijă de vocea dv.
Multă sănătate, în continuare!
Mr. Nick
Buna, și eu am câteva întrebări, la un copil de 7 ani, daca e de 3 săpt ragusit și ei spun că coardă vocala dreapta are hipomotilitate, poate să își revină după medrol 32mg 4 zile scăzut treptat doza ? Pauza vocala nu face fiind copil, iar acum ne au pus sa facem și investigații Ct torace și rmn că sa excludem alte cauze, mulțumesc
parerea personala.. Ca NU , medrol nu rezolva cauza problemei poate doar sa scoata inflamatia pe un timp
una din principalele cauze poate fi un reflux gastro eosfagian in somn
ati facut investiagtiila gastrologie??
trebuie schimbat stilul alimentar
ultima mas de fructe si dulciuri la 16...17.
o cina usoara pe la 19.00 ..20.00 moale, calda, doar uleioasa... fara otet, lamai, usturoi, rosii si fara prajeli
dupa cina pana la culcare NU se consuma niciodata fructe sau duclciuri
una din principalele cauze poate fi un reflux gastro eosfagian in somn
ati facut investiagtiila gastrologie??
trebuie schimbat stilul alimentar
ultima mas de fructe si dulciuri la 16...17.
o cina usoara pe la 19.00 ..20.00 moale, calda, doar uleioasa... fara otet, lamai, usturoi, rosii si fara prajeli
dupa cina pana la culcare NU se consuma niciodata fructe sau duclciuri
@Dr.Flueraru, am înțeles in cazurile dumneavoastră a ți avut astfel de paralizii a coardei stângi, pe fondul viral (după o gripa..cam așa a venit ) ai daca de poate recupera in timp fara injectarea coardei sau administrarii de cortizol, încă nu ia revenit vocea, dimineața pare că revine după pauza vocala, dar cum incepe să ridice vocea se subtiaza, mâine urmează rmn, Ct este totul ok, pe analize puțin crescut Proteina reactiva , in rest totul bine, doamne ajuta, ce credeți as putea așa îi dau ceaiuld e saanziana recomandat de domnul de mai sus? Aștept să fie totul bine, sincer e așa de greu, dar acceptăm trebuie sa ne revenim cu răbdare SI cu ajutorul lui Dumnezeu
Nu am făcut gastro, probabil urmează, respectam.protocolul ORL, SI vedem ce spune medicul, o sa cer
Analize rmn Ct ok urmează medic neuro ceva tratament, diagnostic paralizie coardă vocala stânga, ce mă îndrumați o sa merg SI la gastro SI la endo
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10pierderea vocii
- 5nodul pe corzile vocale... tratament sugerat: injectii cu insulina si cortizon alaturi de pauza voca
- 6disfonie?
- 2Probleme serioase cu vocea.nu stiu ce sa mai cred.
- 3nevoie periodica de a drege vocea
- 3Voce ciudata
- 4I-mi va mai reveni vocea?
- 3imi va reveni vocea?
- 5papilom pe coarda vocala
- 1schimbarea vocei
- 0Leziune coarde vocale
- 5Voce subtire si ragusita.. oare mai am vreo sansa la o voce normala?!
- 6raguseala persistenta cu secretii mucoase sub forma de galme
- 1Noduli pe corzile vocale
- 13vreau sa devin cantaret... care e treaba cu corzile vocale?
- 13corzi vocale
- 1Paralizia corzii vocale drepte
- 0Schimbarea vocii !
- 0Paralizie unilaterală de coarde vocale
Mai multe informații despre: coarda vocala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: