Operatie hernie disc lombars

24-12-2018
pelmus ioan
Nu este medic/terapeut
pelmus ioan
Buna ziua. Ma numesc Pelmus Ioan, am 35 ani si in data de 19.11.2018 am fost operat de hernie disc lombara cu stabilizare vertebre (6 suruburi si tijele necesare) in Italia, la Roma, de catre un domn profesor doctor neurochirurg si tot odata director al Universitatii Tor Vergata din Roma. Despre interventie: laminectomia, stabilizare L4L5S1, disectomia L4L5, artrodesi anteriori e posteriori L4L5, artrodesi postero laterale L5S1. Toate au mers bine in timpul operatiei, anestezie totala prin injectare in vena (nu am simtit nici o durere), nici o durere dupa operatie(nici de cap nici la operatie)., doar putin dezorientat dupa trezirea din anestezie. Am stat internat 4 zile cu tratament medicamentos si m-au externat avand in vedere ca totul a mers bine. Ajutat de un brau medicinal, mergeam singur prin salon si la baie. Acasa am continuat pentru 7 zile tratamentul cu :augmentin 1 gr la 12 ore, clexan 0, 4, targin 5mg la 12 ore, pantorc 40 mg dimineata si tachipirina la nevoie, apoi Bentelan 4mg pentru 3 zile, apoi Bentelan 1mg 2 capsule pentru 3 zile respectiv 1 capsula pentru 3 zile. Am facut prima vizita dupa 2 saptamani cu doctorul care m-a operat, controland operatia si a ajuns la concluzia ca ma vindec mai repede decat se astepta, vazand cum merg si starea operatiei. In acest interval de timp m-am simtit foarte bine. Dupa o saptamana de la control, a inceput calvarul. Duminica dimineata m-am trezit cu o durere insuportabila de tibie, am fost la farmacie si mi-au dat un medicament fara reteta (flectordolor). Era bun, dar durerea trecea pentru maxim 30 min. Am incercat si o metoda mai putin medical si anume :am lasat sa curga apa, cu dusul, calda pe tibie timp de 10-15 min si imi trecea durerea pe o perioada mai lunga. Apoi, a doua zi am sunat doctorul pentru nu mai rezistam si a zis sa iau tachipirina 1gr si 1 targin la 12 ore. Am luat timp de 4 zile si a fost bine, numai ca de atunci au aparut niste dureri de cap ingrozitoare. Cand ma aplec sau cand incerc sa apas pedala de ambreiaj simt ca imi crapa capul de durere, simt o presiune la ceafa si niste sageti imi strapung capul. Dupa cateva minute de odihna imi trec, dar daca ma aplec e jale. Am fost la a2 a vizita pe 21.12.2018, am facut o rx la coloana, medicul zicand ca totul e bine, cu exceptia ca intre 2 vertebre aveam spatiu redus (medicul a zis ca e normal pentru ca acolo a avut loc interventia). Am discutat si despre durerile de cap, m-a asezat pe pat si mi-a miscat capul in toate directiile, dar nu am simtit nici o durere. Medicul zice ca durerile nu sunt de la operatie, intrucat el m-a operat la lombara nu la cervicala. Mi-a prescris sa fac gimnastica lombara, dar dupa 7.01.2019 si ca o sa imi treaca. Momentan iau Targin si Tachipirina. Sunt total dezamagit, cu toate ca am fost foarte optimist inainte de operatie. Stau in pat de 2 zile, parca am devenit o leguma. Am iesit la o plimbare, dar la intoarcere m-am asezat direct in pat, cu dureri de cap. Pana sa reiau tratamentul, ma dureau si soldurile. Acum nu ma mai dor. Operatia are o forma bizara, s-a umflat, parca e o cocoasa. Medicul a zis ca e bine, avand in vedere ca sunt cam slab, si sa nu mai folosesc plasturi pentru operatie intrucat se vindeca, iar in cateva zile pot sa fac baie linistit. Doresc un sfat, e binevenit. Ma demoralizeaza aceste dureri de cap. Va multumesc.
4 comentarii
0
24-12-2018, ora 18:22
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Data fiind operatia atat de complexa, trebuie sa tineti legatura stransa cu echipa care v-a operat. Ei stiu cel mai bine ce au facut acolo si ce implicatii poate sa aiba. Durerea de cap poate sa fie de la anestezie si o sa treaca, sau de la o spondiloza cervicala. Va stiti cu probleme de coloana cervicala ? Noi tratam mult coloana vertebrala si hernii de disc si avem rezultate foarte bune fara operatie. Repet, trebuie sa tineti legatura cu echipa care v-a operat.

dr Petre Muresan
Medic primar Medicina generala-Medicina de familie
Atestate in Acupunctura, Homeopatie si Ultrasonografie generala
Studii aprofundate de Osteopatie, Reflexoterapie,
Termografie si Angiotermografie dinamica ( DATG )
0
25-12-2018, ora 10:12
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
Din moment ce chirurgul este seful clinicii, local este greu de facut ceva.
in prima faza examenul fizic ar fi relevant, daca aveti semne pentru tromboza venoasa, sau probleme neurologice, scadere de forta musculara etc.
durerea din zona tibiei poate fi un semn pentru o iritatie a nervului (L4) prin contact direct cu surubul: poate fi verificata prin CT
durerea de cap este o problema mai delicata: poate veni de la medicamente insa poate fi o infectie (aveti febra, frisoane?), sau poate ca aveti leziune de dura mater (un strat fin care acopera nervii) si pierdeti lichid cefalorahidian (liquor): sindrom postpunctional se numeste (aveti dureri mai accentuate cand stati si mai putin cand sunteti culcat?)
umflatura locala poate fi iarasi un semn atat pentru infectie cat si pentru o acumulare locala de lichid cefalorahidian (liquor)
pentru inceput: examen de laborator (leucocite+CRP). Echografie locala: este lichid in umflatura respectiva sau nu? daca este, atunci depinde cat se pricepe examinatorul? Daca se pricepe, atunci punctie, aspiratia lichidului si in functie de aspect: trimiterea in laborator pentru o examinare foarte specifica: proba pentru beta-2-transferina (protein intalnit excluziv in lichidul cefalorahidian) - daca este pozitiva atunci este vorba de o pierdere de lichid cefalorahidian si in majoritatea cazurilor trebuie reoperat. Si o proba pentru examen bacteriologic: daca este puroi atunci evident trebuie reoperat
0
25-12-2018, ora 12:42
pelmus ioan
Nu este medic/terapeut
pelmus ioan
Va multumesc amandorura pentru timpul acordat si mai ales pentru sfaturi.
Referitor la intrebarea domnului doctor Petre Muresan (probleme la cervicala), nu am probleme cu cervicala. Este normal ca sa ma doara capul de la anestezie dupa 1 luna de la interventie? Am uitat sa va zic un lucru, poate afecteaza sau nu sitautia mea, dar eu lucrez ca sofer pe tir din 2007. Medicul mi-a zis ca si asta depinde in aparitia herniei de disc.
Domnului doctor Adam Span, referitor la intrebarile dumneavoastra:nu am febra si nici frisoane, simt o presiune in ceafa si o durere prin care am impresia ca imi va exploda capul (ma scuzati de e expresie) atunci cand apas pedala de ambreiaj sau atunci cand vreau sa ma asez in pat pana imi gasesc o pozitie adecvata, apoi ma linistesc. Culcat stau bine, cand merg nu am probleme, doar cand ma aplec si cand folosesc piciorul stang din pozitie sezut. Legat de umflatura, prin simpla examinare a domnului doctor, nu a confirmat ca fiind vreo infectie, nu imi curge nimic si nici durere nu simt, ma deranjeaza doar cand o privesc, dorm pe spate si nu ma deranjeaza. Astazi dimineata am vazut ca s-a mai retras umflatura, cam la jumatate din cat era pana acum.
Eu va multumesc din suflet pentru sustinere, va voi tine la curent cu tot ce voi afla de la urmatoarele vizite medicale si a urmatoarelor zile. Sper sa rezolv aceste probleme, daca nu va promit ca va voi contacta si sigur imi voi face o programare.
Va urez Sarbatori Fericite si multa sanatate.
0
26-12-2018, ora 22:40
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Va multumesc pentru urari ! Va doresc toate cele bune si sanatate deplina. Subscriu la recomandarile domnului doctor. Concluzia este ca trebuie sa continuati investigatiile si nu e voie sa neglijati problema.

dr Petre Muresan
Medic primar Medicina generala-Medicina de familie
Atestate in Acupunctura, Homeopatie si Ultrasonografie generala
Studii aprofundate de Osteopatie, Reflexoterapie,
Termografie si Angiotermografie dinamica ( DATG )
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: