Operația de apendicită
Buna ziua, imi cer scuze daca nu am postat in locul care trebuie însă am câteva nelămuriri în legătură cu îngrijirea post operatorie si sper sa ma putei lămuri. Am avut operația de apendicită laparoscopic iar după 3 zile am fost externata. Toate bune si frumoase. Bineînțeles, există dureri ca după orice operație însă se diminuează treptat. Nelămuririle mele sunt în legătură cu scaunul. Mi-sa recomandat de medic Ulei De Parafină, trei linguri de zi. Primul scaun a fost în regulă, dar al doilea a fost lichid, sa nu mai zic ca toate au culoare galbena. Acum, ceea ce vreau eu de fapt să știu este dacă este normal sau dacă am motive de îngrijorare. Recent durerile s-au ameliorat. Pot să dorm pe o parte sau pe cealaltă fără pe-a mult discomfort. De stat jos este mai complicat. Drin prima zi de la operație m-am ridicat sa merg singură la toaleta si de atunci încerc sa mai fac mișcare zilnic, sa nu stau numai la pat. Dar dorec sa stiu daca problema cu scaunele este în regulă. Mulțumesc anticipat.
1 comentarii
Inainte de operatie vi s-a facut o clisma evacuatorie sau vi s-a dat un purgativ pentru a goli intestinele in vederea operatiei.
Pana se reformeaza scaunul e posibil sa dureze.
Important e ca aveti scaun, ca nu sunteti constipata si ca durerile diminua.
Nu cred ca sunt motive de ingrijorare atata timp cat nu exista febra si nu sunt semne de inflamatie la plaga operatorie (durere locala, roseata, umflatura).
Scaunul se va normaliza in curand.
Daca scaunul ramane apos spuneti-i asta chirurgului cand mergeti la control / schimbare pansament.
Pana se reformeaza scaunul e posibil sa dureze.
Important e ca aveti scaun, ca nu sunteti constipata si ca durerile diminua.
Nu cred ca sunt motive de ingrijorare atata timp cat nu exista febra si nu sunt semne de inflamatie la plaga operatorie (durere locala, roseata, umflatura).
Scaunul se va normaliza in curand.
Daca scaunul ramane apos spuneti-i asta chirurgului cand mergeti la control / schimbare pansament.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3regim alimentar numai cu pui, legume si fructe = scaun galben?
- 3de 2 saptamani am scaune destul de moi spre apoase de culoare galbena cu mucus
- 4simptome ciudate: stari grave de ameteala, scaun galben deschis, dureri in zona ficatului
- 5Varsaturi severe, deshidratare, disconfort abdominal de 1 saptamana
- 2Dureri stomacale şi diaree
- 2Ce se întâmpla cu mine? grețuri, stări de rău și mai nou diaree
- 1Pastilele psihiatrice afectează ficatul?Am ceva grav la ficat?
- 2Scaun galben, usoare dureri de burta si junghiuri in stomac
- 2Scaun galben, bilirubina marita
Mai multe informații despre: scaunul galben