nutritie sanatoasa dieta - reteta

15-09-2011
floricica89
Nu este medic/terapeut
floricica89
buna ziua. am 22 de ani si o greutate corporala normala, pe care mi o pastrez de cand ma stiu. mi am facut analize si tot ce trebuie, totul e normal, problema mea este ca nu ma alimentez corect, sunt supraalimentata, si subnutrita, sau ceva de genul :D ma simt slabita chiar si dupa ce mananc (masa nu este intodeauna bogata in vitamine si altele, se poate confunda chiar si cu o masa de fast food, rontanele, etc)
am tot cautat diete pt a avea un necesar de fibre, grasimi, vitamine si tot ce trebuie zilnic, dar nu prea am gasit. tot ce am gasit au fost retete pt slabit si/sau ingrasat.
puteti sa ma ajutati cumva? cineva? apreciez, multumesc.
1 comentarii
0
16-09-2011, ora 11:34
Tania-bis
Nu este medic/terapeut
Tania-bis
Dacă vă menţineţi greutatea, e bine, corpul e sănătos. Slăbiciunea nu e întotdeauna de la alimentaţie. Cît despre alimentaţie, de ce consumaţi tot felul de prostii? Nu căutati "diete" pe site-uri că mai rău vă veţi dezechilibra organismul. Căutaţi să mîncaţi mîncare gătită acasă şi mai ales cît mai variată. Nu vă faceţi o oală de mîncare pentru o săptămînă ci căutaţi să gătiţi cît mai des şi mereu altceva. Să nu-mi spuneţi că nu aveţi timp! Mai repede faceţi o porţie mică de ceva care e şi caldă şi proaspătă decît... Aveţi grijă că dacă sînteţi preocupată să dati mereu multe vitamine, s-ar putea să ajungeţi în extrema cealaltă. Iată că acum toamna avem multe legume şi fiecare din ele conţine ce ne trebuie. Unele au cu preponderenţa vitamine, altele fibre, etc. Profitaţi. Iar la primăvară, faceţi o cură de urzici proaspete (gătite, fireşte, în fel şi chip că sînt atît de bune...)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.