nutritie
Buna ziua! este bine cum combin urmatoarele produse intr-un shake. Aportul de proteine din acest shake poate avea efecte adverse daca il administrez zi de zi? Am avut litiaza renala, ultima data la inceputul anului trecut, de natura oxalica.mentionez faptul ca fac sport zilnic, in sensul ca merg la sala, iar dupa antrenament imi prepar un shake din fulgi de ovaz (50g), seminte de in 20g (macinate pe moment), seminte de dovleac (30g), lapte de soia 250ml), o banana (coapta), 4 albusuri de ou fierte (160g), doua lingurite de unt de arahide (30g) si o lingura de miere de albine (aprox 750 ml), iar dimineata imi prepar un smoothie dintr-un morcov, un mar, telina (aprox cat jumatate de mar), seminte chia, 10 picaturi de extract de stevie si apa.
reteta pentru smoothie o urmez timp de 15 zile, dupa care fac alte combinatii.
reteta pentru smoothie o urmez timp de 15 zile, dupa care fac alte combinatii.
2 comentarii
0
26-01-2016, ora 20:15
Terapeut Carmen Meresz
Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, TIMISOARA
Buna seara!
Combinatia este buna, dar este mai sanatos sa consumati in fiecare zi alt tip de proteina, decat sa consumati 15 zile la rand acelasi tip de proteina.
Datorita predispozitiei de a face litiaza renala, ideal ar fi sa consumati proteina vegetala(quinoa, chia, amarant, canepa, linte, naut).
Sanatate!
Combinatia este buna, dar este mai sanatos sa consumati in fiecare zi alt tip de proteina, decat sa consumati 15 zile la rand acelasi tip de proteina.
Datorita predispozitiei de a face litiaza renala, ideal ar fi sa consumati proteina vegetala(quinoa, chia, amarant, canepa, linte, naut).
Sanatate!
Buna ziua, Victor!
Facand un calcul aproximativ al ingredientelor incluse in acest shake reiese un continut proteic de cel putin 50 g de proteine, o cantitate mare pentru a fi administrata la o singura masa.
Indiferent de sursa proteinelor (vegetale, animale), aportul lor in exces poate suprasolicita functia renala.
Adoptati o alimentatie sanatoasa, in care ingredientele shake-ului sa fie incluse in cadrul meselor preparate pe parcursul unei zile.
Fructele si legumele sunt recomandate a fi consumate intregi. Semintele si fructele oleaginoase, pe langa aportul semnificativ de proteine vegetale, minerale, vitamine, aduc in organism si o cantitate crescuta de grasimi, deci trebuie consumate cu prudenta.
Pentru a creste eficienta exercitiilor fizice este important sa aveti un aport corespunzator de carbohidrati, proteine si lipide. Alimentatia sportivului trebuie tratata in ansamblu, nu doar din prisma aportului proteic.
Pentru a preveni recidiva litiazei oxalice trebuie consumate cu prudenta: rubarba, spanacul, sfecla, nucile, ciocolata, taratele si produsele din grau integral, capsunile, ceaiul verde, ceaiul negru, etc.
Trebuie asigurata o hidratare optima, iar in functie de intensitatea efortului fizic depus trebuie suplimentat aportul zilnic de lichide. Sarea si zaharul in exces trebuie evitate de asemenea, la fel si aportul de grasimi si proteine animale in exces (insa acestea nu trebuie excluse, trebuie consumate cu moderatie).
Mierea de albine trebuie consumata cu prudenta de asemenea deoarece contine fructoza si pot favoriza aparitia litiazei oxalice.
Multa sanatate!
Facand un calcul aproximativ al ingredientelor incluse in acest shake reiese un continut proteic de cel putin 50 g de proteine, o cantitate mare pentru a fi administrata la o singura masa.
Indiferent de sursa proteinelor (vegetale, animale), aportul lor in exces poate suprasolicita functia renala.
Adoptati o alimentatie sanatoasa, in care ingredientele shake-ului sa fie incluse in cadrul meselor preparate pe parcursul unei zile.
Fructele si legumele sunt recomandate a fi consumate intregi. Semintele si fructele oleaginoase, pe langa aportul semnificativ de proteine vegetale, minerale, vitamine, aduc in organism si o cantitate crescuta de grasimi, deci trebuie consumate cu prudenta.
Pentru a creste eficienta exercitiilor fizice este important sa aveti un aport corespunzator de carbohidrati, proteine si lipide. Alimentatia sportivului trebuie tratata in ansamblu, nu doar din prisma aportului proteic.
Pentru a preveni recidiva litiazei oxalice trebuie consumate cu prudenta: rubarba, spanacul, sfecla, nucile, ciocolata, taratele si produsele din grau integral, capsunile, ceaiul verde, ceaiul negru, etc.
Trebuie asigurata o hidratare optima, iar in functie de intensitatea efortului fizic depus trebuie suplimentat aportul zilnic de lichide. Sarea si zaharul in exces trebuie evitate de asemenea, la fel si aportul de grasimi si proteine animale in exces (insa acestea nu trebuie excluse, trebuie consumate cu moderatie).
Mierea de albine trebuie consumata cu prudenta de asemenea deoarece contine fructoza si pot favoriza aparitia litiazei oxalice.
Multa sanatate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Voi știți ce mâncați?Oameni ultraprocesati Capcanele industriei alimentare actuale.
- 1Am prea multa grasime pe burta?
- 1E nevoie sa slabesc?
- 2În prediabet ai voie smoothieuri de fructe amestecate cu legume?
- 0Unde pot învăța nutriție?
- 0Diabetul se vindeca?
- 1O sa inversez posibilul diabet sau prediabet și o sa devin nutritionist
- 3Postul intermitent ca metoda de slabire, a reusit cineva sa slabeasca asa ?
- 0Curs online cum sa slabesti
- 2SOS vreau sa slabesc