Nu vreau sa-mi pierd sotul
Domnu Petre, va spun din propria experienta proprie ca și ei am pățit la fel ca dvs: am fost părăsit de soție după o căsnicie ( și cu bune și cu rele după 20 de ani de căsnicie). Avem doi copii împreună: cel Mare are acum 20 de ani, iar celalalt are 14 ani. Îmi iubeam și îmi iubesc fosta soție și copii mai mult decât pe mine însumi. Menționez ca sunt de etnie roma. Majoritatea romilor iubesc pasional. Eu, unul sunt o fire afectuoasa: nu doar cu fosta soție și cu proprii mei copii ci cu mai toți din familia mea ( mama, sora, nepoți și nepoate, veri și verișoare, mătuși și unchi, dar și cu prietenii mei)... Nu exceleze eu la limba romana, dar sunt destul de educat - încât știu ce înseamnă adulterul - iar ceea ce este revoltător ( precum doamna Ionyssa), care spunea " ca soțul d-nei tiny a împins-o la adulter ", este de-a dreptul revoltător. Ceea ce este revoltător, este ca majoritatea oamenilor cred și invoca ca argument ca adulterul este o consecință. Însa, specialiștii știu ca adulterul se poate evita prin comunicare. În limbajul specialiștilor: adulterul este consecință dintre nevoile fizice și emoționale. Dar, am un contraargument care dovedește contrariul ; infidelitatea poate exista și exista pana și în cuplurile fără probleme. Poate îmi da doamna Yonyssa vreo explicație la acest contra argument: de ce adulterul exista și în cuplurile fără probleme?!
@ Marcaurelius Care ar fi marea diferenta daca sotia lui Petre ar avea vreun amant ? Poate are…poate nu are…cert e ca a spus ca nu mai e fericita impreuna cu Petre iar el sufera si isi doreste sa faca ceva.
Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
Dr Rares Ignat
@Petre, sesiunile individuale de psihoterapie pot rezolva multe probleme…dar cele ce tin de cuplu au o probabilitate semnificativ mai mare sa fie rezolvate daca sunt abordate in cadrul terapiei de cuplu. Psihoterapia de cuplu are o alta dinamica, o alta structura, fata de majoritatea terapiilor individuale. Urmareste, in egala masura, gandurile si emotiile ambilor parteneri pentru ca ambii sa inteleaga mai bine ce sta la baza problemelor.
Atat timp cat nu discutati impreuna, in cadrul terapiei de cuplu, despre ceea ce s-a intamplat e foarte probabil ca vei continua sa te framanti si sa-ti faci diverse ‘scenarii mintale’ ce te pot macina pe termen lung.
Dr Rares Ignat
Atat timp cat nu discutati impreuna, in cadrul terapiei de cuplu, despre ceea ce s-a intamplat e foarte probabil ca vei continua sa te framanti si sa-ti faci diverse ‘scenarii mintale’ ce te pot macina pe termen lung.
Dr Rares Ignat
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11Ce sa fac?
- 9Nu stiu cum sa procedez, cine imi poate da un sfat ?
- 6stiu ca sunteti multe in situatia mea...va rog...
- 3oare cum va intelege o persoana sensibila?
- 10o stare proasta a prietenei? de ce?
- 24aproape de divort
- 2obsesie sau lipsa de chef
- 17oare e grav?
- 8M-a inselat. Cum sa trec peste?
- 4ma poate cineva ajuta?
- 30boala psihica sau orgoliu ?
- 8Indragostita de altcineva, sau doar o iluzie? Pe cine sa aleg?
- 8Relatia perfecta se destrama..
- 22instrainare brusca in cuplu
- 5L-am inselat si nu stiu cum sa-l ajut
- 10Se poate salva casnicia mea?
- 18Eu traiesc doar cu el in cap! E sau nu psihopat?
- 12Va rog ajutati-ma !!!:-|
- 4ma gandesc la fostul desi am iubit
Mai multe informații despre: Viata de cuplu Relatia de cuplu
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: