NU stiu ce sa fac.. nu mai am pe nimeni, toti au plecat si a ramas ea

20-05-2008
Leonard Dumitru
Nu este medic/terapeut
Leonard Dumitru
Buna ziua,

Numele meu este Leonard Dumitru, am 20 de ani, sunt din Bucuresti si lucrez in domeniul bancar de aprox 1 an.
Acum 1 an jumatate, am cunoscut o fata din Techirghiol, este cu un an mai mica decat mine.
Ne-am cunoscut pe internet, am continuat sa vorbim si am ramas impreuna.
Inainte sa o cunosc pe ea recunosc ca nu am mai avut nicio relatie, insa ca in orice relatie lucrurile nu mai sunt cum erau la inceput, inainte puteam sa ies oriunde vroiam, la bere la un fotbal fara a fi nevoit sa cer nimanui permisiune, fara sa dau nimanui explicatii..
La inceput am fost sceptic in privinta sanselor mele de a o cuceri si imi doream din tot sufletul sa fiu cu ea, insa acum ma aflu in fata unei dileme.
De cateva zile am senzatia mai mult ca sigur ca o deranjez, imi raspunde pe un ton ridicat, este agresiva verbal, ma injura chiar pentru cele mai banale chestii, nu mai pot comunica cu ea si nu pot sa o fac sa inteleaga ca am nevoie de intelegere din partea ei.
Timp de un an am facut tot posibilul sa ii fac pe plac, sa ii cumpar tot ce isi dorea, sa mergem oriunde vroia, am renuntat la o mare parte din prietenii mei, in special fete din cauza ei, pentru a nu ma desparti de ea.
Au fost foarte multe certuri intre noi insa nu mai inteleg nimic..
Daca ea e distanta uneori fata de mine, adopt si eu accelasi comportament, poate pentru a-i arata cat de mult doare modul in care ea se comporta cu mine insa imi reproseaza lucrul acesta, mai mult ma considera pe mine vinovat pentru situatia creata.
Relatiile la distanta sunt dificile intr-adevar, atat eu cat si ea am avut banuieli unul despre altul, este normal... insa nu stiu ce sa fac.
Am intrebat daca vrea sa ne despartim, considerand ca daca voi face asta din timp nu voi avea atat de mult de suferit, insa a refuzat.
Nu cred ca ma insala... nu stiu sigur, dar probabil daca ma insela altul era raspunsul legat de despartire.
Nu stiu ce sa mai fac sa remediez aceasta situatie pentru ca este destul de greu sa vezi ca persoana pe care o iubesti cel mai mult se dovedeste mai mult sau mai putin o persoana care iti face rau..
Este o persoana dificila.. acum ma pupa, clipa urmatoare ma injura.. nu este materialista pentru ca are deja destui bani din partea parintilor, nu cred ca acesta este motivul.
Insa ajung in pragul disperarii.. mi-e frica sa nu gresesc sa fac ceva gresit, mi-e frica sa ma despart de ea pentru ca nu stiu daca merita sau daca ma pot baza pe ceva pentru a face asta.
Si in plus nu stiu ce am sa fac fara ea.. pentru ca nu mai am pe nimeni..totul s-a dus si a ramas ea..
As dori daca se poate sa imi dati un sfat sa stiu ce sa fac de acum inainte.. pentru ca sincer am nevoie de ajutor.

Va multumesc,

O zi buna!
5 comentarii
0
20-05-2008, ora 00:00
achiper2002
Nu este medic/terapeut
achiper2002
Trebuie sa inveti sa faci dragoste mai atent, preludiu, atmosfera romantica. In primul rand iubire. Nu ar strica sa studiezi anumite lucrari despre taoism si arta iubirii. De fapt vrea sa-ti transmita mesajul ca nu o satisfaci dar nici nu vrea sa renunte la tine.
0
21-05-2008, ora 00:00
Leonard Dumitru
Nu este medic/terapeut
Leonard Dumitru
Nu este vorba de asta pentru ca nu asta este motivul pentru care se poarta asa, in mod sigur..problema este ca probabil am incercat prea mult sa o fac fericita, insa datorita stresului la locul de munca nu am fost atent la micile detalii din viata ei particulara(scoala prieteni etc), dar in niciun caz ceea ce ai spus.. si in plus nu este o fire romantica.. chiar deloc..sper sa fie cat mai bine dar..cat mai repede pentru ca nu stiu ce sa fac mai departe
0
21-05-2008, ora 00:00
achiper2002
Nu este medic/terapeut
achiper2002
Nu mi se pare o problema medicala, este o chestiune de viata in care trebuie sa hotarasti singur.
0
31-05-2008, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Leonard, dupa cum vezi, lucrurile nu merg de la sine... nu e suficient sa oferi "totul" sau sa oferi mult, pentru ca relatia sa mearga. Mai mult, nici nu ar trebui sa ajungi pana in punctul in care sa afirmi ca "totul s-a dus si a ramas ea", decat daca vrei sa te implici intr-o relatie cu tenta melodramatica, in care momentele de fericire si calm sunt urmate cu repeziciune de cele furtunoase, chiar violente. Daca asta ai vrut, se pare ca ai si obtinut...
Insa daca starea de lucruri prezenta te nemultumeste, inainte de a lua o decizie, raspunde-ti singur la cateva intrebari: ce astepti de la o relatie, in general si care dintre expectantele tale sunt indeplinite de relatia actuala? in ce fel contribui tu la crearea impasului in care va aflati? care iti sunt limitele intr-o relatie, adica ce comportamente ale partenerei nu esti dispus sa tolerezi?
Afla raspunsurile si apoi discuta-le cu prietena ta, afla si perspectiva ei asupra relatiei voastre si asupra comportamentului tau fata de ea. Veti stii astfel ce expectante are fiecare si in ce masura sunt sau pot fi indeplinite.
Ratiunea de a fi a unei relatii de cuplu este fericirea si placerea ambilor parteneri de a-si trai viata unul in compania celuilalt, si nu teama de a fi parasit ori de a ramane singur...
0
09-06-2008, ora 00:00
Leonard Dumitru
Nu este medic/terapeut
Leonard Dumitru
Iti multumesc Simona, am luat decizia de a ma despartie de ea.. motivele sunt clare.. si pot spune acum ca de 1 an de zile in afara de clipele in care am fost fericit alaturi de ea(nu stiu insa daca si a fost) a fost totul un calvar.
Inainte sa o cunosc faceam ce vroiam, ca sa intelegi mai bine.. eram un..hooligan.. faceam multe prostii.. aveam alta mentalitate, dar din cauza ei am ajuns sa fiu un mielusel si un baiat sub papucul unei fete cum se spune pentru ca am crezut ca pot intemeia un viitor langa ea.. insa socoteala de acasa nu se compara cu cea de la piata..
Am renuntat la multe lucruri frumoase din viata mea pentru ea, ca de pilda, meciurile( nu neaaparat violenta sau.. ci doar.. sentimentul de a vedea prietenii.. de a vedea spectacolul, de a canta pana ragusesc pentru echipa) pentru distractia pe care o aveam de fiecare data), am renuntat la prietenii mei din cauza ei pentru ca ea nu credea ca sunt de teapa ei.. si drept pentru care a trebuit sa rup relatia cu ei,
a trebuit sa renunt la o parte din visurile mele, si la modul meu de a fi.
Totul pentru ca ea a fost prima relatie( eu nefiind in trecut o persoana "romantica".. ) si am crezut ca fiecare ca prima iubire este cea mai frumoasa si etc..
Insa acum imi dau seama ca nu am fost nici pe departe atat de fericit precum altii..
O relatie..precum ai spus si tu si ai perfecta dreptate.. nu inseamna " ce faci, bine, tu, ok, papa" si sex..cel putin din partea ei..
Eu oricum sunt un om realizat, am o facultate, am un loc de munca bun, in general pe plan profesional stau de la foarte bine in sus.. am masina am casa am masa.. nu imi lipseste nimic.. poate ce imi trebuia cel mai mult am asteptat de la cine nu trebuie...
Si acum regret faptul ca am consumat suflet, bani, timp si incredere in ea..si pentru ea..
Peste 2 luni urma sa se mute la mine sa faca facultatea.. oricum nu ii placea la mine acasa pentru ca eu stau in apartament si ea are ditamai casa... acum.. asta e.. " iubirea nu cunoaste limite "..cel putin asa se spune.. daca eram in locul ei , puteam sa stau si intr-o camera cu un pat si o masa...dar in fine si de asta mi-am dat seama ca ea isi cauta interesul... ( nu platit chirie, mancare etc)...si pe urma.. sa fie toate la fel sau poate sa imi dea flit...
Asa ca am decis sa rup relatia.. insa acum imi este greu si nu stiu ce sa fac.. cum sa fac sa uit mai repede de ea...daca se poate sa imi dati un sfat...cam ce as putea face.. multumesc frumos inca odata,

O zi buna !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul