nu mai stiu ce sa mai mananc

14-12-2007
otilia marculescu
Nu este medic/terapeut
otilia marculescu
am ulcer, si tin regim de o jumatate de an.ideea este ca am inceput sa ma obisnuiesc insa nu mai stiu ce sa mai mananc. am mari restrictii de alimente, si retete nu prea stiu.intrebarea mea este daca stie cineva cateva retete pt ulcer.va rog frumos!
3 comentarii
0
02-01-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Exista o carte aparuta in urma cu mai multi ani la Editura medicala "Regimuri dietetice in boli cronice" sau cam asa ceva, insa in momentul de fata in boala ulceroasa se considera ca tratamentul de scadere a aciditatii pe termen lung este cel mai important. Acesta presupune o luna de tratament cu Omeprazol 20mg pe zi sau Pantoprazol 40 mg pe zi, eventual insosit de 1 saptamana de tratament antibiotic pentru eradicarea infectiei cu Helicobacter pylori (Claritromicina + Amoxicilina). Aceasta infectie gastrica poate determina recidiva ulceroasa.
Regimul se adapteaza de catre fiecare pacient in functie de ce-i dauneaza, insa in general se contrindica acriturile, muraturi, lucruri picante, iuti, prajeli, sucuri acidulate, fainoase sau dulciuri uscate care stimuleaza aciditatea.
0
07-01-2008, ora 00:00
otilia marculescu
Nu este medic/terapeut
otilia marculescu
momentan iau tratament cu ortanol...dar nu a dat niciun rezultat.va trebui sa ma duc luna aceasta la doctor insa ma tem ca imi va zice sa fac endoscopie si mi-e groaza sa ma gandesc la posibilitatea de a o face. referitor la cartea recomandata de dumneavoastra, cred ca o voi cauta. inca o intrebare, va rog frumos: daca am luat tratament cu ortanol din iunie si pana acum nu am remarcat nicio imbunatatire, credeti ca mai este timp ca tratamentul acesta sa isi faca efectul? pentru ca am intekles ca ulcerul se trateaza fff greu si trebuie sa ai rabdare. va multumesc ffff mult pentru raspuns!!!
0
07-01-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Daca nu da rezultate tratamentul cu Omeprazol (Ortanol) puteti incerca sa schimbati cu Pantoprazol si sa efectuati endoscopia si eventual tratamentul pentru helicobacter pylori.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: