Dureri de stomac si senzatie de greata!
Buna ziua! La inceputul acestui an am fost diagnosticata cu "ulcer duodenal cu nisa", am urmat tratament iar de atunci iau in fiecare zi o pastila de omeprazol, la indicatiile medicului. De saptamana trecuta, joi, am inceput sa ma simt rau, durere de stomac foarte agresiva, ca si cum mi-ar fi foame, doar ca mai intens. Durerile scad dupa ce mananc dar imediat dupa masa apare senzatia de greata care persista cateva ore, dupa care apare iar durerea de stomac si iar trebuie sa mananc ceva. Sunt in acest cerc vicios de joi. Medicul de familie e in concediu. Mentionez ca am scaune relativ normale si dese, 3-4/zi, dar asa am avut mereu. Imi poate da cineva vreun sfat? E posibil sa fie doar o indigestie? Multumesc anticipat!
4 comentarii
Aveți nevoie de o endoscopie digestivă superioară !
Va multumesc! Sunt deja programata la endoscopie/gastroscopie pe data de 8 septembrie.
De cateva luni am dureri abdomonale partea dreapta zona duodenala.Ieri am efectuat o endoscppie superirioara in urma careia s-a pus diagnosticul de duodenita eroziva.Medicul gastroenterolog mi-a prescris tratament pentru 30 de zile cu Nexium de 40 mg de 2 ori pe zi si venter 1g de 3 ori pe zi.Intrebarea mea este dozajul la nexium nu este prea mare deoarece am citit prospectul iar pe prospect doza recomandata era de 1 nexium de 40 mg pe zi la adult.Nu vreau sa contrazic medicul dar nici sa cauzez alte probleme la ficat sau unde mai pot aparea ele.Va multumesc!
Doza uzuala este 20mg/zi. In afecțiuni acute se poate prescrie "doza dubla" pentru a chestie eficacitatea iar in hemoragiile digestive au poate administra pana la 160mg/ zi INSA iv.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2ulcer duodenal sau...mai grav?
- 6sufar de ulcer duodenal acutizat
- 2probleme cu digestia?
- 11sa fie reflex gastro-esofagian?
- 4ulcer duodenal - e grav?
- 1helicobacteria pylori si ulcerul duodenal
- 7scaun cu sange (rosu deschis), ulcer duodenal, lipsa poftei de mancare
- 12ulcer duodenal cronic acutizat cu ulceratie
- 2ulcer duodenal, dureri si arsuri gastrice + fumator
- 6balonare dupa masa - ce ceaiuri ma pot ajuta?
- 1ulcer duodenal
- 4ulcer duodenal
- 2Ulcer duodenal si candida
- 1Care este regimul alimentar pentru ulcer duodenal ? Perioada de regim ?
- 0ulcer
- 10Deformare Bulbului Duodenal
Mai multe informații despre: Ulcerul duodenal
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: