Nu mai am chef de nimic - poate fi psihologic?
![MaximIon](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Salutare !
De cateva saptamani nu mai am chef de nimic, am camera varza de mizerie dar nu am niciun chef sa fac curat, PC-ul meu e varza dar nu am chef sa fac curat prin el, nici sa ma mai joc jocuri video nu mai am chef. Mergeam la sala inainte dar nici de sala nu mai am chef si nici sa mananc, nu stiu ce e cu mine... Am o stare aiurea, nu am chef de nimic. Seara cand ma pun in pat nici nu mai fac patul, cearcaful e pe jos si adorm asa. Stau toata ziua si ascult muzica la PC si ma plimb prin casa, repet, ma simt aiurea, poate fii ceva psihologic? Mentionez ca am 17 ani.
De cateva saptamani nu mai am chef de nimic, am camera varza de mizerie dar nu am niciun chef sa fac curat, PC-ul meu e varza dar nu am chef sa fac curat prin el, nici sa ma mai joc jocuri video nu mai am chef. Mergeam la sala inainte dar nici de sala nu mai am chef si nici sa mananc, nu stiu ce e cu mine... Am o stare aiurea, nu am chef de nimic. Seara cand ma pun in pat nici nu mai fac patul, cearcaful e pe jos si adorm asa. Stau toata ziua si ascult muzica la PC si ma plimb prin casa, repet, ma simt aiurea, poate fii ceva psihologic? Mentionez ca am 17 ani.
8 comentarii
![a852](/arata_img.php?img=cont_179420.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Sună a depresie... Sau poate doar ideea de lene bine băgată în cap.
![clara_p](/arata_img.php?img=cont_10875.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Lipsa de chef = anhedonie = simptom al unei boli numita Depresie.
Faceti un test Depresie pe net. Mergeti cu parintii la Psihiatru, Psiholog pentru tratament.
Faceti un test Depresie pe net. Mergeti cu parintii la Psihiatru, Psiholog pentru tratament.
![Psiholog Camelia Stavarache](/arata_img.php?img=cont_175845.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Dupa simptome e o depresie, cu conditia sa nu fie si alte simptome pe care nu le-ati descris
E adevarat ca sunt putin suparat deoarece nu prea am parte de afectiune, mi-as dori sa am o iubita, dar din pacate am un cerc de prieteni mic si nu prea fac cunostiinta cu fete, parca mi-a ajuns la os ca nu am pe cineva sa iubesc la varsta asta, ma macina zi de zi..
![Psiholog Cristina-Mihaela Stoian](/arata_img.php?img=cont_149074.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Maxim, iubita o faci iesind cu prietenii, nu lasandu-te prada depresiei. Iti poti largi si cercul de prieteni, iesind din perimetrul locuintei care iti intretine starea proasta. Din moment ce ai intrat in vacanta si te vezi mai rar cu colegii sau prietenii, era firesc sa te adaptezi mai greu ideii de a petrece timp fara ei. Nu esti singurul, sa stii. Am avut pana acum cateva cazuri, atat fete cat si baieti, care simteau tot ce descri tu. Vi se intampla astfel de lucruri si pentru ca voi aveti simturile suprastimulate zilnic, in permanenta va doriti sa faceti ceva si cum se mai raresc activitatile, gata va "plictisiti" - de fapt, e un simptom al depresiei aceasta "plictiseala" (nu ai folosit tu acest termen, dar este foarte des intalnit in randul tinerilor de varsta ta). In glumele pe care le folositi cand va intalniti, faceti des trimiteri la relatii ca si cum absolut nimic pe lumea asta nu mai conteaza si este absolut obligatoriu sa ai o iubita, altfel esti foarte prost vazut de anturaj. Din ceea ce povestesti, reiese ca si pentru tine a avea o iubita este in acest moment, cel mai, sau unul din cele mai importante lucruri. E firesc sa iti doresti sa ai o iubita, insa toate la timpul lor. Ai toata viata inainte si cu cat te superi mai tare pt ceva, cu atat mai mult iti vei indeparta acel lucru de tine. Multi dintre cei care probabil iti spun ca au iubita, poate doar se lauda, de dragul conversatiei si pt a te sicana pe tine, vazand ca-ti pasa. Nimic si nimeni nu te pot face sa suferi daca nu ii lasi s-o faca.
Tu ai nevoie sa reincepi sa iti mentii ordinea in camera, sa iesi cu prietenii avand ca scop principal relaxarea si socializarea si starea de bine iti va reveni treptat. Lasa asteptarile marete pe mai tarziu pt ca asa doar pui presiune pe tine cu un mare "trebuie" in spatele tuturor gandurilor. Este la fel ca atunci cand provoci rasul spontan, incepand prin a rade mecanic (chiar iti recomand acest exercitiu in fata oglinzii si vei fi foarte surprins de starea buna pe care o vei simti cand te vei juca putin in acest mod): facand miscare (curatenie, cumparaturi, chiar si sportul ajuta mult), reducand timpul petrecut la PC/telefon/tableta, iesind mai mult afara, vei constata ca te vei simti mult mai optimist. Nu te costa nimic sa incerci 1 saptamana aceste schimbari.
Daca dupa 1 saptamana nu vei reusi sa iti schimbi starea (atentie, facand activitatile recomandate mai sus, pt ca doar lenevind in fata calculatorului nu se va intampla nimic nou sau bun pt tine), mergi la medicul de familie si ia o trimitere catre psihiatru pt un tratament potrivit tie.
Sanatate!
Tu ai nevoie sa reincepi sa iti mentii ordinea in camera, sa iesi cu prietenii avand ca scop principal relaxarea si socializarea si starea de bine iti va reveni treptat. Lasa asteptarile marete pe mai tarziu pt ca asa doar pui presiune pe tine cu un mare "trebuie" in spatele tuturor gandurilor. Este la fel ca atunci cand provoci rasul spontan, incepand prin a rade mecanic (chiar iti recomand acest exercitiu in fata oglinzii si vei fi foarte surprins de starea buna pe care o vei simti cand te vei juca putin in acest mod): facand miscare (curatenie, cumparaturi, chiar si sportul ajuta mult), reducand timpul petrecut la PC/telefon/tableta, iesind mai mult afara, vei constata ca te vei simti mult mai optimist. Nu te costa nimic sa incerci 1 saptamana aceste schimbari.
Daca dupa 1 saptamana nu vei reusi sa iti schimbi starea (atentie, facand activitatile recomandate mai sus, pt ca doar lenevind in fata calculatorului nu se va intampla nimic nou sau bun pt tine), mergi la medicul de familie si ia o trimitere catre psihiatru pt un tratament potrivit tie.
Sanatate!
Mersi de raspuns.
Problema nu e ca prieteni au si eu nu am, eu simt ca acum e momentul sa am si eu o prietena, sa o iubesc, alint etc, simt nevoie sa imi descarc sentimentele pentru cineva
Problema nu e ca prieteni au si eu nu am, eu simt ca acum e momentul sa am si eu o prietena, sa o iubesc, alint etc, simt nevoie sa imi descarc sentimentele pentru cineva
![Psiholog Cristina-Mihaela Stoian](/arata_img.php?img=cont_149074.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Poate o fi acum momentul sau nu, sa simti nevoia unui suflet care sa bata la unison cu al tau, cum ai zis tu - habar nu am daca asa o fi. Dar acel suflet dupa care tanjesti nu e ascuns nici in casa ta, nici in gandurile tale - cauta-l pe afara! Poate fi mai aproape decat iti poti imagina. Cand vei lasa jos acel "trebuie/acum!", vei fi mai linistit si astfel iti vor creste sansele sa gasesti o iubita. Si daca nu va fi "acum", vai fi mai tarziu, dar asta nu inseamna ceva rau. Cand te agati prea mult de o idee, pierzi din vedere esentialul si suferi fara rost.
![clara_p](/arata_img.php?img=cont_10875.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Nu cred ca atunci cand esti bolnav si nu te tratezi din varii motive e motivul sa ai o prietena. Te poate parasi oricand pentru ca nu functionezi.
Mai bine centreaza-te momentan pe sanatatea ta.
Mai bine centreaza-te momentan pe sanatatea ta.
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Sunt bolnav psihic? Sau ce am?
- 3Cum îmi pot recăpăta motivația?
- 2Dilema.Am dorinta și atracții dar nu am motivație.
- 10Stare De ceata in cap sa zic asa..Ma simt inchis intr o cutie Zici ca parca nu s mai eu..
Mai multe informații despre: lipsa de motivatie
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: