Dilema.Am dorinta și atracții dar nu am motivație.

03-07-2022
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Mie îmi place istoria, medicina și astrologia/astronomia/religia și mereu am învățat bine la școală însă îmi place doar sa citesc informații din aceste domenii deocamdată.
Problema e că mereu mi-a plăcut cunoașterea, aflarea de lucruri noi despre viața, Pamant, Univers, lume etc
Însă nu știu care îmi place cel mai mult că sa o transform in hobby și pasiune adică să mă ocup doar de ea și să am și realizări în domeniu.
Și din cauza bolii sunt dezorientat și confuz in aceasta privinta asta e clar, pur și simplu nu știu ce domeniu de interes sa aleg din cele ce mă atrag, poate mă puteți ajuta voi cu experiență personală?
Și în legătură cu schimbarea stilului de viață am nevoie de puțină motivație.Am dorința dar nu am motivație.Ce as putea sa fac?Aman mult și parcă nu sunt destul de motivat pentru a face un lucru ce îmi place.Marea mea problema e procrastinarea(amânarea, plictiseala, lâncezeală) dar simt că atractij spre anumite lucruri am dar degeaba daca nu am motivație.
Poate fi de la Rispolept sila și lipsa asta de motivație?
Mulțumesc!
2 comentarii
2
03-07-2022, ora 14:05
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Da e de la rispolept lipsa de motivație. Cu asta ma lupt și eu.
2
04-07-2022, ora 12:12
360
Nu este medic/terapeut
360
cred ca toti care avem problemele medicale respective putem empatiza cu tine. tzine de tine si numai de tine sa te motivezi in directia sportului, celu putin pana ajungi la nivelul in care sa poti sa te dezvolti personal, sa-ti refaci viata. gandeste-te in felul urmator, ai ocazia acum cat te mai sustin parintii, sa faci primii pasi in recuperare. doar atat ai de facut, sport. dupa ce te-ai stabilizat, treci la urmatorul nivel, care o fi el. insa pana acolo nu trebuie sa te mai preocupe nimic altceva in afar de sport, altfel iti umpli capul cu tot felul de informatii si ajungi sa supra analizezi lururile si sa nu mai stii cu ce sa incepi sau ce ar fi mai bine pt tine. sport. doar atat deocamdata. crede-ma

bac-ul, medicina, etc nu sunt prioritare pana nu iti stabilizezi emotiile si ajungi la nivelul la care sa poti sa stai fara rivotril. la inceputul tratamentului luasem si eu rivotril, si iata-ma acum RIVOTRIL FREE cu ajutorul sportului

e drept ca boala mea nu a fost la fel de severa ca a ta, dar asta nu inseamna ca nu poti avea acelasi pronostic ca al meu. inseamna doar ca iti va lua ceva mai mult sa te refaci. pot fi 7 ani incepand de acum sau pot fi 20 ani, depinde de tine

daca d-zeu, in care ai credinta, nu ar fi vrut ca tu sa te recuperezi, nu ti-ar fi pus atatea dovezi pe tava ca se poate sa te recuperezi (de toc nu stiu daca poti sa te vindeci, insa important e ssa scapi de o parte din medicamentele de schizo. te va ajuta acest lucru la o functionare mai buna )

cand te apuci de sport, pune-te sa cumperi de la redis proteine din soia (sunt cele mai ieftine de pe piata - 35 lei un kg), citrat de calciu de la ""now"" - gasesti pe gymbeam dot ro

si renunta la zaharuri... pune-te pe mancare corecta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul