Noduli pe corzile vocale

Buna ziua,
Sint mama unui baietel de 5 ani diagnosticat in urma unei posterofibrolaringoscopie cu noduli vocali. Tratamentul indicat a fost: Bioparox 3 x 3 pufuri pe zi si repaos vocal. Baietelul vorbeste foarte mult si este la program prelungit la gradinita de la orele 8 la 18.30 unde are "ocazia" sa se exprime. Nu stiu cit va reusi el sa nu vorbeasca sau sa strige, dar as dori sa stiu daca tratamentul indicat de medic este suficient sau ar trebui sa mai adaug si altceva: aerosoli, vitamine, sirop...
Va multumesc anticipat pentru sfaturi.
Sint mama unui baietel de 5 ani diagnosticat in urma unei posterofibrolaringoscopie cu noduli vocali. Tratamentul indicat a fost: Bioparox 3 x 3 pufuri pe zi si repaos vocal. Baietelul vorbeste foarte mult si este la program prelungit la gradinita de la orele 8 la 18.30 unde are "ocazia" sa se exprime. Nu stiu cit va reusi el sa nu vorbeasca sau sa strige, dar as dori sa stiu daca tratamentul indicat de medic este suficient sau ar trebui sa mai adaug si altceva: aerosoli, vitamine, sirop...
Va multumesc anticipat pentru sfaturi.
1 comentarii

Am uitat sa precizez ca acum 2 saptamini in urma unui control de rutina pe care il fac lunar (exudat faringian) i-am depistat un Streptococcus pyogenes (beta-hemolitic grup A, test PYR pozitiv) +, iar Staphylococcus aureus - absent. A avut citeva episoare de raceala in aceasta primavara, inclusiv cu tuse, dar au trecut dupa tratament (fara antibiotice). Pot influenta racelile si streptococul aparitia nodulilor pe corzile vocale?

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10pierderea vocii
- 4schimbare voce baieti
- 7cum se poate trata paralizia coardei vocale dreapta
- 7probleme cu vocea si am 14 ani
- 3imi va reveni vocea?
- 3operatie paralizia corzilor vocale
- 10Ragusala de multa vreme+voce subtire
- 0Leziune coarde vocale
- 5Voce subtire si ragusita.. oare mai am vreo sansa la o voce normala?!
- 7puncte albicioase pe amigdala stanga
- 6raguseala persistenta cu secretii mucoase sub forma de galme
- 10Pareza miogena coarde vocale
- 6cam de o saptamana i se schimba vocea
- 14dresul vocii la copil de 4 ani jumate
- 3Vocea mea, gatul meu
- 13corzi vocale
- 6infectie corzi vocale?
- 1Problema voce
- 0Schimbarea vocii !
- 0Paralizie unilaterală de coarde vocale
Mai multe informații despre: coarda vocala