nodul rinichi stang

Buna ziua,
Am 27 de ani. In urma unei ecografii abdominale la rinichiul stang s-a observat: nodul situat subcapsular de 16-17 mm, hiperecogen, cu aspect de nodul fibro-lipomatos sau hemangiom, la examinare doppler nu prezinta semnal vascular. Este necesar un examen RMN/CT pentru acest nodul? Sau alte investigatii, controale? Astept cu interes un sfat in privinta aceasta. Va multumesc anticipat.
Am 27 de ani. In urma unei ecografii abdominale la rinichiul stang s-a observat: nodul situat subcapsular de 16-17 mm, hiperecogen, cu aspect de nodul fibro-lipomatos sau hemangiom, la examinare doppler nu prezinta semnal vascular. Este necesar un examen RMN/CT pentru acest nodul? Sau alte investigatii, controale? Astept cu interes un sfat in privinta aceasta. Va multumesc anticipat.
2 comentarii

Sunt frecvent intalnite aceste formatiuni la nivel renal si sunt benigne. Trebuie doar supravegheat ecografic periodic.

La fel are si tatal meu si la o radiografie si apoi ct, acum un an avea 17 mm.medicul spunea ca trebuie supravegheat si daca mai creste ar trebui operat. Acum dupa un an are 27 mm.trebuie operatie? Multumesc

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1un singur rinichi
- 5rinichi drept in coborare
- 2Afectiuni ale rinichilor
- 3As dori sa aflu cat ma costa o operatie cu ultrasunete la rinichi, cu aproximatie
- 28Ajutor! transplant de rinichi?
- 3ce se intampla daca un rinichi este mai mic?
- 8probleme rinichi
- 3Rinichii
- 8rinichi bolnavi (cauza) - picioare umflate (efect)?
- 16Rinichii sau cancer?
- 4formatiune tumorala mediorenala stanga cu caracteristici imagistice de malignitate
- 14rinichii mei produc pietre in continuu
- 6se poate face o donatie de rinichi daca esti insarcinata?
- 6ficat marit, stomacel matit si rinichiul stang marit la copilas de un an si 10 luni
- 8pietre la rinichi: 5-6
- 1Rinichi bolnav, senzatia de intoxificare, stare de somnolenta
- 3un rinichi nu mai functioneaza
- 1calculi rinichi, vezica + durere testicul drept.Rog ajutor si niste sfaturi
- 3mama are diabet si multe alte complicatii la rinichi
Mai multe informații despre: Rinichii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Glomerulonefrita
- Insuficienta renala acuta - IRA
- Insuficiența renală cronică - IRC
- Litiaza renala
- Nefropatia diabetica
- Infectia urinara la copii
- Proteinuria
- Anurie (lipsa urinarii)
- Pielonefrita acută
- Nefropatia lupică
- Miros anormal al urinei
- Mancarea fast food si disfunctiile renale - exista o legatura?
- Rinichii
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: