Nod în gât si senzatie de sufocare
De vreo zece zile am periodic (cam o data la doua zile) senzatie de nod in gat. La inceput senzatia a fost mai usoara, aparea si disparea. Acum, in zilele cand am crize, ma tine toata ziua, simt tot timpul nevoia sa inghit in sec si ca ma sufoc. Doua nopti n-am dormit aproape deloc din aceasta cauza. In zilele cand nu am aceste crize, simt totusi ca gatul este in continuare tensionat, iar daca vorbesc putin mai mult incepe sa ma doara, dar nu atat de tare si fara senzatie de nod in gat. Am fost la endocrinolog, banuind ca aceste simptome au legatura cu tiroida (am antecedente in familie), dar analizele si ecografia mi-au iesit bine. Mi s-a spus ca ar putea fi vorba de atacuri de panica, dar nu stiu daca asta ar putea explica faptul ca o zi am aceste probleme si o zi nu (precizez totusi ca intre penultima si ultima criza au trecut aproape doua zile, deci ar exista tendinta de marire a intervalului dintre crize). Problema e ca atunci cand am aceasta senzatie de nod in gat si sufocare nu mai sunt in stare de nimic, nu mai pot sa merg la serviciu, nu fac decat sa zac in pat si sa incerc sa respir. Ce alta cauza ar mai putea fi in afara de o afectiune a tiroidei?
12 comentarii
Daca mergi la un medic homeopat bun iti poate rezolva problema foarte repede. Este ceva bine cunoscut si usor vindecabil in homeopatie. Daca te intereaseaza si imi spui in ce oras esti iti pot poate recomanda un medic bun.
Sunt din Bucuresti. Poti sa-mi dai mai multe detalii cu privire la natura problemei?
Natura problemei nu intereseaza deloc in homeopatie caci homeopatia nu gandestei si actioneaza ca alopatia ci cu TOTUL altfel si de aceea este si asa de potenta si eficienta.
Intrebarea aceasta o puteti pune la un medic alopat insa in homeopatie nu vi se poate spune decat "avem acest remediu care se potriveste simptomelor dvoastra totale si daca il luati va vindecati".
Acum depinde ce vrei de fapt, vrei sa te vindeci sau vrei sa sti ce ai sau ce ai avut fiindca asa esti obisnuit de alopatie sa ti se puna o diagnoza dar la o boala nevinddecabila ?
Probabil ca nimeni nu iti va poate spune ce ai avut exact in afara de cateva banuieli sau poate ti se va poate spune insa de abia dupa ce ai facut anamneza la un medic homeopat.
Daca esti in Bucuretsi mergi la Dr. Silvia Nedelcu sau la Ileana Randasu. Amandoua sunt excelente.
-
Mihai Botez -Curs Homeopatie
"Homeopatia nu este numai o specialitate medicală, ci şi o ARTĂ - arta de a vindeca OMUL BOLNAV şi nu bolile de care suferă sau organele «bolnave. Nu putem vindeca un ficat, un rinichi, o inimă, un uter, un stomac ş.a.m.d., pentru că acestea sunt atât de armonios construite şi de logic legate, încât nu pot fi tratate separat, iar homeopatia: VINDECĂ OMUL, CU TOT CEEA CE REPREZINTĂ EL ÎN TOTALITATE (trup, minte şi emoţii). Nu vindecă doar segmente ale lui..." [2000], dr. Daniela AJJAOUI
O serie de alte particularităţi caracterizează practica medicinei homeopate, între care.
- Homeopatia funcţionează principial asemenea în cazul tuturor sistemelor biologice umane, animale, vegetale având în vedere o anume similitudine structural-funcţională care le apropie.
- Acţionează prin stimularea naturală - cu subtilitate, dar energic - a mecanismelor de apărare ale organismului uman (animal), constituindu-se într-o alternativă social-redutabilă şi economică
- Se caracterizează prin individualizarea tratamentului. Aceasta este poate cea mai distinctivă însuşire care deosebeşte medicina complementară, în general, de medicina alopatică;
Cu alte cuvinte, metoda homeopatică ia în consideraţie nu numai simptomele unei boli, contabilizate, remediabile după
principii statistice, ci şi modul, în care pacientul (clientul) reacţionează la boală, respectiv la tratamentul aplicat.
Homeopatia se caracterizează prin individualizarea tratamentului. In cadrul terapiei homeopatice există în special persoane bolnave şi nu boli în sine, tratamentul depinzând întotdeauna de modul în care pacientul reacţionează şi este recomandată de preferinţă pacienţilor care văd într-o astfel de terapie extrem de eficace, naturală şi fără efecte secundare, salvarea de la regimuri igieno-dietetice imposibile, alte tratamente mutilante. Cu alte cuvinte, bolnavul este acela care trebuie să solicite o intervenţie homeopată, deschizîndu-se nu numai biologic, ci şi emoţional către efectele acesteia.
Liberul arbitru este, o dată mai mult, decisiv în determinarea opţiunii omului pentru sănătate şi/sau boală. Alegerea homeopatiei reprezintă alegerea unui remediu medical eficient, natural, aflat în deplin acord cu natura (mfo)energetică a organismului uman (animal).
-
HOMEOPATIA - O ALTERNATIVA IMPORTANTA ÎN TRATAMENTUL BOLILOR ACUTE SI CRONICE
Dr. Radu Sarandan
Deoarece nu se poate prezenta în cîteva cuvinte totul despre o metoda de vindecare care si-a pastrat continuitatea de mai bine de 200 de ani, am încercat sa surprind unele aspecte mai importante, tinînd seama de cei care au în primul rînd nevoie de ea : pacientii.
Ce este homeopatia ?
Homeopatia este arta de a vindeca bazata pe legea similitudinii descoperita de Samuel Hahnemann cu mai bine de 200 de ani în urma. Aceasta lege:, , Similia Simillibus Curentur" înseamna ca remediile care produc anumite simptome vindeca bolile cu simptome similare[astfel spus boala artificiala produsa de remediu trebuie sa semene cît mai mult posibil cu bola naturala a pacientului].
Samuel Hahnemann [Meissen1755 - Paris1843] medic german, fiul unui creator de portelanuri din Meissen, a absolvit Facultatea de Medicina la Erlangen. Avea un talent deosebit pentru limbile straine[vorbea fluent 8 limbi] si a studiat cu pasiune chimia. A profesat în Germania si mai apoi în Franta, ultimii ani petrecîndu-i la Paris.
Medicina homeopata individualizeza fiecare caz în parte adica pentru aceeasi boala se administreaza medicamente diferite în functie de caracateristicile si simptomele pacientilor.
În întreaga lume, homeopatia reprezinta o alternativa de tratament[ de exemplu, în Franta aproximativ 40% din populatie apeleaza la tratament homeopat], în unele tari existînd chiar spitale unde tratamentul este exclusiv homeopat[Anglia, Spania].
Medicina homeopata nu exclude medicina actuala, dorindu-se întotdeauna o colaborare interdisciplinara, scopul fiind ajutarea omului aflat în suferinta.
2. Ce este medicamentul[remediul] homeopat?
Remediile sunt preparate din plante, minerale, metale, veninuri[serpi], produse din secretia glandelor unor animale[sepia, moschus, etc.] sau chiar din întreg corpul insectei[albina, paianjeni]; azi exista mai bine de 4000 de remedii homeopatice.
Medicamentele homeopate sunt preparate pe baza unor legi foarte clare, respectîndu-se normele legale de preparare a oricarui tip de medicament.
Scopul administrarii remediului este de a stimula imunitatea organismului astfel încît organismul, prin fortele proprii sa învinga boala prezenta.
3. Cine beneficiaza de tratamentul homeopat?
Homeopatia se adreseaza tuturor categoriilor de vîrsta de la copilul mic pîna la vîrstnic.
Chiar daca copiii raspund mult mai repede tratamentului homeopat, rezultatele obtinute fiind foarte bune si bolnavii vîrstnicii care efectuaeaza diferite tratamente pentru o boala cronica pot opta pentru acest tip de tratament.
4. Ce trateaza ?
Cu ajutorul homeopatiei putem trata în principiu aproape orice boala, atît în stadiul acut cît si în stadiul cronic.
În cazul bolilor acute, amigdalite, alergiile la diferite produse alimentare si din mediul înconjurator, cistite, diaree, rino-faringite, otite, traheite, tromboflebite, urticarie, administrarea corecta si la timp a tratamentului homeopat permite vindecarea în scurta durata.
În cadrul bolilor cronice cum ar fii: astmul bronsic, hipertensiunea arteriala, poliartrita reumatoida, administrarea remediilor homeopatice permite de cele mai multe ori reducerea dozelor de medicamente administrate în mod obisnuit pentru aceste afectiuni.
Conjunctivitele, dismenoreea, acneea, ulcerele varicoase, sindroamele migrenoase, microlitiaza biliara si renala, lombalgiile, hipertrofia de prostata, terenul atopic-alergic, ulcerul gastric, , pot beneficia de asemenea de tratament homeopat.
Pentru ca rezulatele tratamentului sa fie bune trebuie sa existe o buna colaborare între medic si pacient; de exemplu în cazul unei boli acute la copil, unde exista o buna vitalitate, acesta, uneori poate fi consultat zilnic pentru ca, în functie de modul de evolutie al simptomelor tratamentul se modifica.
5. De ce sa alegem homeopatia ca metoda de tratament?
În primul rînd homeopatia este o metoda naturala de vindecare, care nu are efecte adverse si nu creeaza dependenta.
Medicamentele homeopate sunt mai ieftine, deci usor de achizitionat.
Medicamentele homeopate sunt usor de administrat chiar si la copilul mic, modul lor de prezentare sub forma de granule de lactoza-avînd gust dulce, nu creeaza dificultati.
În anumite cazuri cînd coexista mai multe boli la acelasi pacient, anumite medicamente pot fii contraindicate; în aceste cazuri medicantele homeopate pot constitui o alternativa.
În încheiere, paragraful 1 din Organon[S.Hahnemann] :, , Singura si cea mai înalta misiune a medicului este de a vindeca, cu alte cuvinte de a restaura starea de sanatate a bolnavului".
Intrebarea aceasta o puteti pune la un medic alopat insa in homeopatie nu vi se poate spune decat "avem acest remediu care se potriveste simptomelor dvoastra totale si daca il luati va vindecati".
Acum depinde ce vrei de fapt, vrei sa te vindeci sau vrei sa sti ce ai sau ce ai avut fiindca asa esti obisnuit de alopatie sa ti se puna o diagnoza dar la o boala nevinddecabila ?
Probabil ca nimeni nu iti va poate spune ce ai avut exact in afara de cateva banuieli sau poate ti se va poate spune insa de abia dupa ce ai facut anamneza la un medic homeopat.
Daca esti in Bucuretsi mergi la Dr. Silvia Nedelcu sau la Ileana Randasu. Amandoua sunt excelente.
-
Mihai Botez -Curs Homeopatie
"Homeopatia nu este numai o specialitate medicală, ci şi o ARTĂ - arta de a vindeca OMUL BOLNAV şi nu bolile de care suferă sau organele «bolnave. Nu putem vindeca un ficat, un rinichi, o inimă, un uter, un stomac ş.a.m.d., pentru că acestea sunt atât de armonios construite şi de logic legate, încât nu pot fi tratate separat, iar homeopatia: VINDECĂ OMUL, CU TOT CEEA CE REPREZINTĂ EL ÎN TOTALITATE (trup, minte şi emoţii). Nu vindecă doar segmente ale lui..." [2000], dr. Daniela AJJAOUI
O serie de alte particularităţi caracterizează practica medicinei homeopate, între care.
- Homeopatia funcţionează principial asemenea în cazul tuturor sistemelor biologice umane, animale, vegetale având în vedere o anume similitudine structural-funcţională care le apropie.
- Acţionează prin stimularea naturală - cu subtilitate, dar energic - a mecanismelor de apărare ale organismului uman (animal), constituindu-se într-o alternativă social-redutabilă şi economică
- Se caracterizează prin individualizarea tratamentului. Aceasta este poate cea mai distinctivă însuşire care deosebeşte medicina complementară, în general, de medicina alopatică;
Cu alte cuvinte, metoda homeopatică ia în consideraţie nu numai simptomele unei boli, contabilizate, remediabile după
principii statistice, ci şi modul, în care pacientul (clientul) reacţionează la boală, respectiv la tratamentul aplicat.
Homeopatia se caracterizează prin individualizarea tratamentului. In cadrul terapiei homeopatice există în special persoane bolnave şi nu boli în sine, tratamentul depinzând întotdeauna de modul în care pacientul reacţionează şi este recomandată de preferinţă pacienţilor care văd într-o astfel de terapie extrem de eficace, naturală şi fără efecte secundare, salvarea de la regimuri igieno-dietetice imposibile, alte tratamente mutilante. Cu alte cuvinte, bolnavul este acela care trebuie să solicite o intervenţie homeopată, deschizîndu-se nu numai biologic, ci şi emoţional către efectele acesteia.
Liberul arbitru este, o dată mai mult, decisiv în determinarea opţiunii omului pentru sănătate şi/sau boală. Alegerea homeopatiei reprezintă alegerea unui remediu medical eficient, natural, aflat în deplin acord cu natura (mfo)energetică a organismului uman (animal).
-
HOMEOPATIA - O ALTERNATIVA IMPORTANTA ÎN TRATAMENTUL BOLILOR ACUTE SI CRONICE
Dr. Radu Sarandan
Deoarece nu se poate prezenta în cîteva cuvinte totul despre o metoda de vindecare care si-a pastrat continuitatea de mai bine de 200 de ani, am încercat sa surprind unele aspecte mai importante, tinînd seama de cei care au în primul rînd nevoie de ea : pacientii.
Ce este homeopatia ?
Homeopatia este arta de a vindeca bazata pe legea similitudinii descoperita de Samuel Hahnemann cu mai bine de 200 de ani în urma. Aceasta lege:, , Similia Simillibus Curentur" înseamna ca remediile care produc anumite simptome vindeca bolile cu simptome similare[astfel spus boala artificiala produsa de remediu trebuie sa semene cît mai mult posibil cu bola naturala a pacientului].
Samuel Hahnemann [Meissen1755 - Paris1843] medic german, fiul unui creator de portelanuri din Meissen, a absolvit Facultatea de Medicina la Erlangen. Avea un talent deosebit pentru limbile straine[vorbea fluent 8 limbi] si a studiat cu pasiune chimia. A profesat în Germania si mai apoi în Franta, ultimii ani petrecîndu-i la Paris.
Medicina homeopata individualizeza fiecare caz în parte adica pentru aceeasi boala se administreaza medicamente diferite în functie de caracateristicile si simptomele pacientilor.
În întreaga lume, homeopatia reprezinta o alternativa de tratament[ de exemplu, în Franta aproximativ 40% din populatie apeleaza la tratament homeopat], în unele tari existînd chiar spitale unde tratamentul este exclusiv homeopat[Anglia, Spania].
Medicina homeopata nu exclude medicina actuala, dorindu-se întotdeauna o colaborare interdisciplinara, scopul fiind ajutarea omului aflat în suferinta.
2. Ce este medicamentul[remediul] homeopat?
Remediile sunt preparate din plante, minerale, metale, veninuri[serpi], produse din secretia glandelor unor animale[sepia, moschus, etc.] sau chiar din întreg corpul insectei[albina, paianjeni]; azi exista mai bine de 4000 de remedii homeopatice.
Medicamentele homeopate sunt preparate pe baza unor legi foarte clare, respectîndu-se normele legale de preparare a oricarui tip de medicament.
Scopul administrarii remediului este de a stimula imunitatea organismului astfel încît organismul, prin fortele proprii sa învinga boala prezenta.
3. Cine beneficiaza de tratamentul homeopat?
Homeopatia se adreseaza tuturor categoriilor de vîrsta de la copilul mic pîna la vîrstnic.
Chiar daca copiii raspund mult mai repede tratamentului homeopat, rezultatele obtinute fiind foarte bune si bolnavii vîrstnicii care efectuaeaza diferite tratamente pentru o boala cronica pot opta pentru acest tip de tratament.
4. Ce trateaza ?
Cu ajutorul homeopatiei putem trata în principiu aproape orice boala, atît în stadiul acut cît si în stadiul cronic.
În cazul bolilor acute, amigdalite, alergiile la diferite produse alimentare si din mediul înconjurator, cistite, diaree, rino-faringite, otite, traheite, tromboflebite, urticarie, administrarea corecta si la timp a tratamentului homeopat permite vindecarea în scurta durata.
În cadrul bolilor cronice cum ar fii: astmul bronsic, hipertensiunea arteriala, poliartrita reumatoida, administrarea remediilor homeopatice permite de cele mai multe ori reducerea dozelor de medicamente administrate în mod obisnuit pentru aceste afectiuni.
Conjunctivitele, dismenoreea, acneea, ulcerele varicoase, sindroamele migrenoase, microlitiaza biliara si renala, lombalgiile, hipertrofia de prostata, terenul atopic-alergic, ulcerul gastric, , pot beneficia de asemenea de tratament homeopat.
Pentru ca rezulatele tratamentului sa fie bune trebuie sa existe o buna colaborare între medic si pacient; de exemplu în cazul unei boli acute la copil, unde exista o buna vitalitate, acesta, uneori poate fi consultat zilnic pentru ca, în functie de modul de evolutie al simptomelor tratamentul se modifica.
5. De ce sa alegem homeopatia ca metoda de tratament?
În primul rînd homeopatia este o metoda naturala de vindecare, care nu are efecte adverse si nu creeaza dependenta.
Medicamentele homeopate sunt mai ieftine, deci usor de achizitionat.
Medicamentele homeopate sunt usor de administrat chiar si la copilul mic, modul lor de prezentare sub forma de granule de lactoza-avînd gust dulce, nu creeaza dificultati.
În anumite cazuri cînd coexista mai multe boli la acelasi pacient, anumite medicamente pot fii contraindicate; în aceste cazuri medicantele homeopate pot constitui o alternativa.
În încheiere, paragraful 1 din Organon[S.Hahnemann] :, , Singura si cea mai înalta misiune a medicului este de a vindeca, cu alte cuvinte de a restaura starea de sanatate a bolnavului".
scarface: multumesc pentru informatii.
Am fost la ORL si mi-a pus diagnostic de faringo-amigdalita acuta. Iau tratamentul prescris, poate se rezolva. Dar poate asta sa fie cauza nodului in gat si senzatiei de sufocare care dureaza multe ore dupa care dispare?! Astept si alte opinii de la forumisti, daca este posibil.
Am fost la ORL si mi-a pus diagnostic de faringo-amigdalita acuta. Iau tratamentul prescris, poate se rezolva. Dar poate asta sa fie cauza nodului in gat si senzatiei de sufocare care dureaza multe ore dupa care dispare?! Astept si alte opinii de la forumisti, daca este posibil.
uvaroc, ai scapat de simptome? daca da, te rog sa imi spui cum
Buna Ziua!
Totul a inceput din luna August 2011 cand am avut o mica raceala, insemnand tuse si dureri de cap, respiratie greoaie. Dupa o saptamana a trecut, dar tusea a persistat aproape 2 luni incontinuu. Am luat siropiri de tuse, pastile, nimic. Intr-un final, s-a linistit, dar am ramas cu un nod in gat. Nu tot timpul, apare mai ales noaptea/dimineata + senzatia ca nu pot respira, nu pot inspira si expira pana la capat. La fel, am luat siropuri pentru gat, dar nimic. Mai apare aceasta senzatie si la efort, de exemplu urcat scari in graba, dar si cand beau alcool.
Mentionez ca nu am niciun fel de problema medicala, poate putin lipsa de calciu..
Care ar putea fi cauza acestor simptome? Deja incep sa ma sperii cand ma trezesc noaptea si nu pot respira din cauza gatului. O idee ar fi de mare ajutor, macar sa stiu pe la dorctori sa ma duc :)
Multumesc mult!
O zi buna!
Totul a inceput din luna August 2011 cand am avut o mica raceala, insemnand tuse si dureri de cap, respiratie greoaie. Dupa o saptamana a trecut, dar tusea a persistat aproape 2 luni incontinuu. Am luat siropiri de tuse, pastile, nimic. Intr-un final, s-a linistit, dar am ramas cu un nod in gat. Nu tot timpul, apare mai ales noaptea/dimineata + senzatia ca nu pot respira, nu pot inspira si expira pana la capat. La fel, am luat siropuri pentru gat, dar nimic. Mai apare aceasta senzatie si la efort, de exemplu urcat scari in graba, dar si cand beau alcool.
Mentionez ca nu am niciun fel de problema medicala, poate putin lipsa de calciu..
Care ar putea fi cauza acestor simptome? Deja incep sa ma sperii cand ma trezesc noaptea si nu pot respira din cauza gatului. O idee ar fi de mare ajutor, macar sa stiu pe la dorctori sa ma duc :)
Multumesc mult!
O zi buna!
Alexandra,
cauta pe acest forum raspunsurile date de dr. Valeriu Flueraru. Il poti contacta si prin e-mail -. Mie mi-au fost foarte de folos sfaturile dansului. Eu iti pot recomanda pentru gat dropsurile chinezesti care se gasesc la farmaciile naturiste - sunt cu esenta de eucalipt, care este antiinflamatoare.
cauta pe acest forum raspunsurile date de dr. Valeriu Flueraru. Il poti contacta si prin e-mail -. Mie mi-au fost foarte de folos sfaturile dansului. Eu iti pot recomanda pentru gat dropsurile chinezesti care se gasesc la farmaciile naturiste - sunt cu esenta de eucalipt, care este antiinflamatoare.
Multumesc mult pentru promotitudine! Chiar o sa caut si o sa ma interesez mai mult. Ideea este ca mi se intampla in mod regulat noaptea si ma trezesc pentru ca abia pot respira. Si dimineata imi trece dupa aproximativ 2 ore de cand m-am trezit si nu mai am nimic toata ziua...
Multumesc mult!
Multumesc mult!
Cateodata sufocarile din timpul noptii pot fi provocate de un Reflux al acidului din stomac, un reflux "tacut". Este un simptom care este mai intens noaptea din cauza pozitiei culcat, care favorizeaza inaintarea acidului gastric in sus pe esofag, putand ajunge pana in gat. Incercati sa dormiti pe o perna mai mare, ridicata cu trunchiul mai sus si vedeti daca nu cumva se amelioreaza simptomele.
Multumesc pentru raspuns. Asa dorm noaptea, pe o perna mai mare si tare, cu trunchiul ridicat. Asa este, dupa ce iau sirop pentru gat, cand stau ridicata, deja incepe sa se simta efectul si sa pot respira normal, dar daca ma intind la loc, deja incep iar sa respir greoi..
Pentru alexandra.tudor
Buna seara, Alexandra, numele meu este Marian Stoica si am simptomele foarte asemanatoare cu cele descrise de tine. Spune-mi te rog ce tratamente ai urmat si daca ai scapat de aceste simptome.
Buna seara, Alexandra, numele meu este Marian Stoica si am simptomele foarte asemanatoare cu cele descrise de tine. Spune-mi te rog ce tratamente ai urmat si daca ai scapat de aceste simptome.
pentru uvaroc si siracusa.
Buna seara, am si eu simptome foarte asemanatoare cu cele descrise de dumneavoastra si as vre sa-mi spuneti daca ati scapat de aceste simptome si ce tratamente ati urmat.
va multumesc din inima.
cu consideratie
marian stoica
Buna seara, am si eu simptome foarte asemanatoare cu cele descrise de dumneavoastra si as vre sa-mi spuneti daca ati scapat de aceste simptome si ce tratamente ati urmat.
va multumesc din inima.
cu consideratie
marian stoica
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10In ultima vreme am ajuns o persoana cu multe probleme
- 10Buna ziua...medicamentul Stimuloton, am cateva intrebari
- 6Problemă cu gâtul, ca un sâmbure de roşie
- 7faringita cronica
- 1dureri de inima si senzatie de nod in gat
- 4senzatie de nod in gat.
- 10Jena permanenta in urechi (amorteala) si senzatie ca urechile sunt infundate
- 3sufocare in somn
- 1Lipsa de aer
- 4Senzatie de ceva in gat.
- 2din decembrie am si eu ameteli si stare generala de rau, nod in gat...
- 2Lipsa de aer, nod in gat, balonare
- 8durere in piept partea dreapta si nod in gat
- 1senzatie de sufocare
- 4Problema nod in gat
- 9Senzatia de sufocare
- 1Ajutor ! respir mai greu si ametesc! nod in gât
- 3Durere cap
- 4Posibila costocondrita, recomandare specializare medicala
- 3Probleme cu gatul
Mai multe informații despre: Senzatia de nod in gat Sufocarea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: