interpretare biopsie alunita
Buna ziua...in urma unei biopsii a unei alunite am primit urmatorul rezultat pe care doamna doctor spune ca nu-l intelege...sunt disperata si nu vreau sa raman cu semne de intrebare.
Rezultatul Histopatologic:-fragment cutanat cu artefacte de prelucrare prezentand proliferaretumorala cu aspect hisopatologic de nev nevocelular compus cu pantten congenital.
Rezultatul Imunohistochimic: HMB45 pozitiv in celule nevice; S100 pozitiv in celule nevice: Ki67 pozitiv~1%in celule nevice.
Concluzii:Testele IHC sustin diagnosticul HP si se vor interpreta sub rezerva artefactelor de prelucrare a materialului tisular.
Analizele le-am facut la I.V.Babes.
Rezultatul Histopatologic:-fragment cutanat cu artefacte de prelucrare prezentand proliferaretumorala cu aspect hisopatologic de nev nevocelular compus cu pantten congenital.
Rezultatul Imunohistochimic: HMB45 pozitiv in celule nevice; S100 pozitiv in celule nevice: Ki67 pozitiv~1%in celule nevice.
Concluzii:Testele IHC sustin diagnosticul HP si se vor interpreta sub rezerva artefactelor de prelucrare a materialului tisular.
Analizele le-am facut la I.V.Babes.
6 comentarii
Buna seara! Examenul histopatologic spune ca ai un naev nevocelular compus congenital, altfel spus, este vorba despre o alunita cu care te-ai nascut si nu sunt modificari ale alunitei.Artefactele de prelucrare sunt consecinta unei tehnici de laborator neingrijite... Numai bine
Va multumesc din suflet pentru raspuns!...pot sa spun ca m-am mai linistit.
Buna ziua,
in urma exciziei unei alunite, am primit urmatorul rezultat:
NEV MELANOCITAR COMPUS DISPLAZIC (NEV CLARK), EXCIZAT COMPLET
Fragment cutanat cu proliferare melanocitara organizata la jonctiunea dermo-epidermica în cuiburi cu tendinta la fuzionare pe orizontală si melanocite solitare dispuse lentiginos predominant la baza cristelor epidermice, cu componenta dermica alcatuita din celule nevice în portiunea centrala; cuiburile si melanocitele solitare de la nivelul epidermului se extind lateral de componenta dermica; epidermul este hiperplastic, focal cu fibroplazie concentrica dermica în jurul cristelor. Modificarile reprezinta un nev melanocitar compus displazic, care a fost excizat în totalitate.
Inteleg ca nevul era cu potential malign? (abia peste o saptamana ajung la dermatolog si sunt ingrijorata).
Multumesc.
in urma exciziei unei alunite, am primit urmatorul rezultat:
NEV MELANOCITAR COMPUS DISPLAZIC (NEV CLARK), EXCIZAT COMPLET
Fragment cutanat cu proliferare melanocitara organizata la jonctiunea dermo-epidermica în cuiburi cu tendinta la fuzionare pe orizontală si melanocite solitare dispuse lentiginos predominant la baza cristelor epidermice, cu componenta dermica alcatuita din celule nevice în portiunea centrala; cuiburile si melanocitele solitare de la nivelul epidermului se extind lateral de componenta dermica; epidermul este hiperplastic, focal cu fibroplazie concentrica dermica în jurul cristelor. Modificarile reprezinta un nev melanocitar compus displazic, care a fost excizat în totalitate.
Inteleg ca nevul era cu potential malign? (abia peste o saptamana ajung la dermatolog si sunt ingrijorata).
Multumesc.
Pentru Oana Mara. Buna ziua am vazut mesajul dumneavoastra, de multe ori si imi cer scuze ca nu v-am raspuns pana acum. Si eu am excizat o alunita anul acesta, dar in luna februarie, cred ca inainte cu o luna de a exciza-o dumneavoastra. Am citit ce ati scris dumneavoastra despre rezultatul examenului histopatologic, si nu mi se pare a fi ceva malign, dar ati facut foarte bine sa ati excizat-o si extirpat-o din timp. Va rog sa-mi spuneti in ce parte a fost situata alunita, ce dimensiuni avea, ce culoare avea ? Prezenta prurit, mancarime, sangerare sau usturime ?
numai bine !
numai bine !
Bună seara domnule Marian!Am fost și eu la dermatologie și mi*a zis ca am un nev atipic care arata ingrijorator de 7 mm.Aștept rezultatul biopsiei.Cum arata alunița dvs pe care ați excizat'o ?Vă mulțumesc!
Pentru Georgiana33
Buna seara, si imi cer mii de scuze ca va raspund atat de tarziu.Alunita mea pe care am excizat-o in martie 2016 (deci sunt 2 ani de atunci) era de culoare neagra si era situata pe spate in partea de jos, si la biopsie a iesit ca fiind nev jonctional lombar cu inflamatie!Deci nu a fost melanom! Si anul acesta mai precis pe data de 14 martie luna aceasta, o sa ma duc iar la dermatologie ca sa mai scot chirurgical si alte alunite pe care le trimit la biopsie!Pana la urma ce a iesit la rezultatul de la biopisie ?
Sunteti din Bucuresti ?
Daca vreti, pot sa va scriu in privat numarul meu de telefon si adresa mea de e-mail, ca sa va spun mai multe!
Daca erati din Bucuresti, puteam sa va recomand un medic dermatolog foarte bun!
Numai bine, si scuze inca o data ca va raspund asa de tarziu!
Buna seara, si imi cer mii de scuze ca va raspund atat de tarziu.Alunita mea pe care am excizat-o in martie 2016 (deci sunt 2 ani de atunci) era de culoare neagra si era situata pe spate in partea de jos, si la biopsie a iesit ca fiind nev jonctional lombar cu inflamatie!Deci nu a fost melanom! Si anul acesta mai precis pe data de 14 martie luna aceasta, o sa ma duc iar la dermatologie ca sa mai scot chirurgical si alte alunite pe care le trimit la biopsie!Pana la urma ce a iesit la rezultatul de la biopisie ?
Sunteti din Bucuresti ?
Daca vreti, pot sa va scriu in privat numarul meu de telefon si adresa mea de e-mail, ca sa va spun mai multe!
Daca erati din Bucuresti, puteam sa va recomand un medic dermatolog foarte bun!
Numai bine, si scuze inca o data ca va raspund asa de tarziu!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Alunitele.. informatii, sfaturi
- 17alunite
- 11vreau sa scap de toate alunitele
- 4Nevi displazici
- 3alunite in zona genitala
- 9Sfaturi dupa operatie excizie alunita
- 2alunite ciudate
- 1Melanom?
- 1Coaja de la alunita
- 1alunita atipica sau bolnava
- 4Mi-au aparut niste puncte mici rosii ca niste alunite
- 1Alunita in jurul gatului
- 0Am o alunita pe fata care ma deranjeaza.
- 1aluniță care se micşorează
- 1Alunita nou aparuta
- 3Alunita suspecta - mancarine
- 0Rezultat biopsie
- 4Excizie alunita
- 2Alunita (?) noua aparauta pe piept in interval de un an
Mai multe informații despre: Alunitele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: