Nas infundat, respiratie diminuata

Buna ziua domnule doctor!
Am facut o operatie de deviatie de sept, mi-au scos mesele din nas dar si au mai zis ca am si 2 atele, care mi le scot dupa 2 saptamani, mentionez ca nasul meu e complet infundat acum, si se manifesta ca si cum as fi racit scurgeri albe transparente, mi-au zis sa ma spal cu ser fiziologic, si vitamina a uleioasa, e normal asa? adica am auzit operatii de deviatie de sept dar dupa ce se scoteau mesele pacientul putea respira! Intreb poate e ceva in neregula la mine?
Am facut o operatie de deviatie de sept, mi-au scos mesele din nas dar si au mai zis ca am si 2 atele, care mi le scot dupa 2 saptamani, mentionez ca nasul meu e complet infundat acum, si se manifesta ca si cum as fi racit scurgeri albe transparente, mi-au zis sa ma spal cu ser fiziologic, si vitamina a uleioasa, e normal asa? adica am auzit operatii de deviatie de sept dar dupa ce se scoteau mesele pacientul putea respira! Intreb poate e ceva in neregula la mine?

nimic in medicina nu semana de la un pacient la aptul
depinde cat de agresiv a fost traumatizmul mucoasei...
depinde cat de agresiv a fost traumatizmul mucoasei...

Multumesc pt raspuns domnule doctor, dar sa iti curga nasul exact ca si cum ai fi racit, temperatura nu am, iau si niste antibiotice preventiv, si fac spalaturi cu ser fiziologic, si ceai de musetel, si folosesc bixtonim ca sa pot respira cat de cat nasul e infundat total, Doctorul care m-a operat mi-a zis ca e normal, ca nasul secreta 1 l de lichid zilnic care il inghitim, dar vroiam sa mai aud o parere? Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Aaaa si ma dor si dintii partea de sus dintii din fata.

Dupa cat timp de la operatie pot sa suflu nasul?

dupa consultul la medicul care a operat
el stie cat de mult sa rpt mucoasa si daca e voie sa fortezi nasul sau nu
cred ca de la 7..10 zi.. dar initial aspiratia secretiilor la medicul care a operat
el stie cat de mult sa rpt mucoasa si daca e voie sa fortezi nasul sau nu
cred ca de la 7..10 zi.. dar initial aspiratia secretiilor la medicul care a operat

Buna ziua domnule doctor, am un baietel de 2 ani si 9 luni am fost la ORL si i-a depistat vegetatii adenoide pachet mediu, i-a prescris protargol 5% de 3 ori pe zi timp de 7 zile. Am fost la ORL la indicatia alergologului, deoarece copilul e alergic si acum pia tratament - singular, aerius si flixotide si oricum nasul ii mai curge si tuseste...e bine sa ii dau picaturile in acelasi timp cu medicamentele sus mentionate???La ORL ne-au mai zis ca daca nu e mai bine pina la 3 ani, dupa 3 ani ar fi bine sa ii faca interventie chirurgicala..mentionez copilul nu sforaie cind doarme si doar foarte rar doarme cu gura deschisa.

Buna ziua.
Am si eu o fetita de 3 ani si 7 luni care merge la gradinita.Din 20 decembrie a inceput sa ii curga nasucul, urmat la o zi sau doua cu gat rosu si febra.Am fost la spital, unde ne-a dat Zinnat 7 zile + antitermice+ acc si apa de mare de desfundat nasul. I-a mai trecut un pic atunci, dar in toata perioada nu a scapat de secretiile nazale care o impiedica sa respire noaptea pe nasuc.cam pe 7-8 ianuarie iar a facut temperatura peste 38, am fost la medic unde ne-a dat iar zinnat.i-am dat decat 3 zile ca i-au iesit niste bubite albe pe limbuta.Acum are secretii nazale galbene care o impiedica sa repire pe nasuc, mai ales cand doarme.Am tot citit pe internet ca este bun aparatul de aerosoli, ca este bun pt desfundat nasul si vroiam sa va intreb ce solutii sa folosesc in el.Cineva mi-a spus ca ar fi buna adrenalina+ser fiz., altcineva prospan picaturi+ser fiziologic...
Ce credeti ca ar fi mai bun?
Va multumesc anticipat!!!
Am si eu o fetita de 3 ani si 7 luni care merge la gradinita.Din 20 decembrie a inceput sa ii curga nasucul, urmat la o zi sau doua cu gat rosu si febra.Am fost la spital, unde ne-a dat Zinnat 7 zile + antitermice+ acc si apa de mare de desfundat nasul. I-a mai trecut un pic atunci, dar in toata perioada nu a scapat de secretiile nazale care o impiedica sa respire noaptea pe nasuc.cam pe 7-8 ianuarie iar a facut temperatura peste 38, am fost la medic unde ne-a dat iar zinnat.i-am dat decat 3 zile ca i-au iesit niste bubite albe pe limbuta.Acum are secretii nazale galbene care o impiedica sa repire pe nasuc, mai ales cand doarme.Am tot citit pe internet ca este bun aparatul de aerosoli, ca este bun pt desfundat nasul si vroiam sa va intreb ce solutii sa folosesc in el.Cineva mi-a spus ca ar fi buna adrenalina+ser fiz., altcineva prospan picaturi+ser fiziologic...
Ce credeti ca ar fi mai bun?
Va multumesc anticipat!!!

Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat, baietelul meu de 4 ani dupa tratamentul cu augmentin pentru o rinofaringita a ramas cu trasul nasului in special cand mananca, intre timp dupa 2 acutizari tratate tot cu antibiotic una dupa cealalta, una cu Azitromicina si apoi cu Claritromicina a ramas tot cu trasul nasului exact ca si inainte, a mai luat eurespal, aerosol cu fluimucil.Cam toata perioada a avut o subfebrilitate permanenta 37, 2 - 37, 3. Am citit raspunsurile de mai osus am si procurat ulei volatil eucalipt si colargol.Vroiam sa intreb daca ar fi si pentru el tratamentul potrivita si daca da uleiul de eucalipt cate picaturi in ceai de musetel si daca e mai bine in aparatul de aerosol sau intr-un litru de apa fiarta cu oala si daca colargolul in caz ca nu are polipi iar face rau.Respira pe nas noaptea dar doarme cu gura deschisa. Multumesc mult!

pt. Alina PO si adriana 25
1. Toti copii au POlipi de la nastere si pana la 7-11 ani.. care la orice raceala se maresc in volum..si este nevoie de tratament corect dupa raceala ca sa se retraga polipii in volum.. altfel se ajunge la interventii chirugicale
2. problema cu Antbioticele este o mare problema.. uneori indicate de pediatri..asa in graba, fara indicatii
copilul poate face febra pana la 37.5.. care NU trebuei tratata, este doar o reactie de aparare a organismului
numai febra mai mare de 37.7.. necesita un antiinflamator
pentru Antibioticoterapie.. trebuei sa fie o infectie bacteriana ( pneumonie, amigdalita pultacee, infectii urinare)
in rest pentru Rosu in gat... NU se da antibiotic.. poate fi o infectie virala..sau doar o iritatie a faringelui de la un reflux gastric, de la alimente acre, acide, fructe citrice ( asa iubite de mame..dar absolut inutile si iritante pentru faringe)
3 trtamentul corect implica..sau inhalatii sau aerosoli.. pentru desfundarea nasului cu ser. efedrinat, pentru tuse cu prospan sau bromhexin picaturi.. se pot si impreuna.. peste care se adauga ceai de musetel cald1 pic de ulie volatil de eucalip+ sau ser. fiziologic. Eucaliptul se picura si pe perna copilului 2 pic la somn
dupa se aspira nasul si se administreaza colargol sau picaturi uleioase..ca si tratament
picaturile de desfndat ( vibrocil, bixtonim) se folosesc doar cateva zile..fiindaca dau dependenta
1. Toti copii au POlipi de la nastere si pana la 7-11 ani.. care la orice raceala se maresc in volum..si este nevoie de tratament corect dupa raceala ca sa se retraga polipii in volum.. altfel se ajunge la interventii chirugicale
2. problema cu Antbioticele este o mare problema.. uneori indicate de pediatri..asa in graba, fara indicatii
copilul poate face febra pana la 37.5.. care NU trebuei tratata, este doar o reactie de aparare a organismului
numai febra mai mare de 37.7.. necesita un antiinflamator
pentru Antibioticoterapie.. trebuei sa fie o infectie bacteriana ( pneumonie, amigdalita pultacee, infectii urinare)
in rest pentru Rosu in gat... NU se da antibiotic.. poate fi o infectie virala..sau doar o iritatie a faringelui de la un reflux gastric, de la alimente acre, acide, fructe citrice ( asa iubite de mame..dar absolut inutile si iritante pentru faringe)
3 trtamentul corect implica..sau inhalatii sau aerosoli.. pentru desfundarea nasului cu ser. efedrinat, pentru tuse cu prospan sau bromhexin picaturi.. se pot si impreuna.. peste care se adauga ceai de musetel cald1 pic de ulie volatil de eucalip+ sau ser. fiziologic. Eucaliptul se picura si pe perna copilului 2 pic la somn
dupa se aspira nasul si se administreaza colargol sau picaturi uleioase..ca si tratament
picaturile de desfndat ( vibrocil, bixtonim) se folosesc doar cateva zile..fiindaca dau dependenta

Multumesc mult, vroiam sa mai intreb Colargol 3 pic de 3 ori pe zi chiar daca nu e la 8 ore ca se suprapune cu somnul sau trebuie respetat intervalul de 8 ore si atunci de 2 ori pe zi? Si la inhalatia cu abur cald i-am pus intr-un litru de apa 3 picaturi 10 minute a stat la oala, daca -ias face la aparatul de aerosol ar avea acelasi efect? Cat ar trebui pus ulei de eucalipt o picatura la o gaoace de aceea de ceai ? Ar fi prea puternic pentru el ?
Si pentru fetita are 1 an si 4 luni as putea sa-i fac si ei aerosol cu ser fiziologic si ulei de eucalipt? Si ea inca are tratament cu sumetrolim desi ea de 7 zile si inca ii curge nasul are secretii albicioase si un pic mai legate, dar azi noapte avea nasucul tare infundat ca si sforaia?
Multumesc mult!
Si pentru fetita are 1 an si 4 luni as putea sa-i fac si ei aerosol cu ser fiziologic si ulei de eucalipt? Si ea inca are tratament cu sumetrolim desi ea de 7 zile si inca ii curge nasul are secretii albicioase si un pic mai legate, dar azi noapte avea nasucul tare infundat ca si sforaia?
Multumesc mult!

pentru nas infundat se pun picaturi in nas vazoconstrictoare
dar se poate si in aparatul de aerosoli
2-3 pic d eser efedrinat + 10 ml de ceai cald
ceaiul se prepara separat cam 100 ml fierbinte in care se adauga 1 pic de ulei volatil de eucalipt.. se agita bine si din acel ceai se ea 10 ml pentru aerosoli
Colargolul si alte tratamente indicate de 3 ori pe zi.. se administreaza simplu.. dimineata dupa trezire
la pranz.. inainte de somn si seara inainte de culcare
strict la 8 ore se administreaza doar antibioticele..si acelea.. nu chear la secunda..
priviti lucrurile putin mai simplu.. nu le complicati asa
dar se poate si in aparatul de aerosoli
2-3 pic d eser efedrinat + 10 ml de ceai cald
ceaiul se prepara separat cam 100 ml fierbinte in care se adauga 1 pic de ulei volatil de eucalipt.. se agita bine si din acel ceai se ea 10 ml pentru aerosoli
Colargolul si alte tratamente indicate de 3 ori pe zi.. se administreaza simplu.. dimineata dupa trezire
la pranz.. inainte de somn si seara inainte de culcare
strict la 8 ore se administreaza doar antibioticele..si acelea.. nu chear la secunda..
priviti lucrurile putin mai simplu.. nu le complicati asa

multumesc mult pentru raspunsul prompt adevarul e ca sunt disperata si acum dupa ce sub 5 zile de claritromicina incepuse iar sa-i creasca febra la 38.6 avusese noaptea am inceput apoi cu tratament cu augmentin ieri avea 4 zile si jumatate de tratament i-am intrerupt ca ne spusese doamna doctor 4 -5 zile sa-i dam si acum dimineata are 37.7 incepe sa-i creasca iar?
nu stiu ce sa mai fac luni dupa masa o sa mergem la ORL dar pana atunci ? ii fac inhalatiile cu eucalupt si musetel si colargolul.
Aveti idee ce ar putea fi ?ii facusem si analize de sange inainte si snf streptococ nu are, TGO e marit ma gandesc ca de la atatea tratamente de o luna jumatate tot iar tratament iar un pic de pauza tot asa o tinem.Atat se vede dupa mine care nu ma pricep isi trage nasul din cand in cand tuseste dar rar si in gat se vede asa neregulat cu ceva excrescente si are un pic de rosu asa dunga aceea neregulata.Multumesc mult si va rog daca puteti sa-mi da-ti o idee ca nu mai stiu ce sa fac
nu stiu ce sa mai fac luni dupa masa o sa mergem la ORL dar pana atunci ? ii fac inhalatiile cu eucalupt si musetel si colargolul.
Aveti idee ce ar putea fi ?ii facusem si analize de sange inainte si snf streptococ nu are, TGO e marit ma gandesc ca de la atatea tratamente de o luna jumatate tot iar tratament iar un pic de pauza tot asa o tinem.Atat se vede dupa mine care nu ma pricep isi trage nasul din cand in cand tuseste dar rar si in gat se vede asa neregulat cu ceva excrescente si are un pic de rosu asa dunga aceea neregulata.Multumesc mult si va rog daca puteti sa-mi da-ti o idee ca nu mai stiu ce sa fac

pediatra ne spusese sa-i dam rinocort aqua de 2 ori pe zi, in rest tantum protect si antitermice adineauri cand am sunat-o, vroiam sa va intreb daca are vreo interactiune rinocortul cu colargonul oricum inca nu i-am administrat rinocort si la colargol are deja 4 dozze luate. Va multumesc

Ar trebui sa-i dau si Aerius 5ml sau 2, 5 ml cam cate zile?
acum ii fac de 3 ori pe zi aerosol cu 10ml de ceai de musetel (luati din 100ml de ceai de musetel +1 pic eucalipt) si 3 pic de ser efedrinat
i-am mai facut cu tantum protect + aspirat
si colargol 3 pic de 3 ori pe zi
+ Nurofenul pt febra
ce credeti ca ar trebui sa mai fac? va multumesc mult
acum ii fac de 3 ori pe zi aerosol cu 10ml de ceai de musetel (luati din 100ml de ceai de musetel +1 pic eucalipt) si 3 pic de ser efedrinat
i-am mai facut cu tantum protect + aspirat
si colargol 3 pic de 3 ori pe zi
+ Nurofenul pt febra
ce credeti ca ar trebui sa mai fac? va multumesc mult

1. trebuie sa NU va agitati..si sa nu poanicati.. se transmite si familiei si copilului...
2 traramentul este corect si suficient.. faceti tot ce a spus medicul pediatru + tratamentul local cum ati inceput
3 amre grija la alimentatie sa fie maimult lichida.. cu multe legume..
mai putine proteine de origine animala si fara fructe citrice sau alte fructe acre
2 traramentul este corect si suficient.. faceti tot ce a spus medicul pediatru + tratamentul local cum ati inceput
3 amre grija la alimentatie sa fie maimult lichida.. cu multe legume..
mai putine proteine de origine animala si fara fructe citrice sau alte fructe acre

numai atat va mai rog rinocort nu dauneaza cu nimic daca il administrez suplimentar pe langa serul efedrinat din inhalatie si colargolul? va multumesc mult pentru raspunsul prompt

nu interactioneaza..
dar se administreaza de la 6 ani..
asa ca daca doriti sa.l folositi se poae doar cate 1 puf in fiecare parte 1 singura data pe zi
dar se administreaza de la 6 ani..
asa ca daca doriti sa.l folositi se poae doar cate 1 puf in fiecare parte 1 singura data pe zi

azi noapte a facut 39.3 avea si frisoane si am mers la urgenta, la consultat dr pediatru, nu este garda orl la noi si i-a prescris si biseptol.
Acum are pe langa inhalatii si colargol, rinocort, nurofen eferalgan intercalate +novocalmin, sinupret, aerius, liv 52.
Dupa ce toata ziua tinusem febra sub control cu nurofen si eferalgan azi la 16 iar a saltat cu frisoane si iar novocalmin pe langa toate. Vroiam sa va intreb daca credeti ca va fi ok cu biseptolul banuiesc ca numai la mai multe doze se vede efectul acum avea 2 numai luate? Ma mai gandisem sa-i dau si imunogrip pentru stimularea imunitatii.
Va rog sa-mi spuneti o parere? sunteti de mare ajutor, multumesc mult
Acum are pe langa inhalatii si colargol, rinocort, nurofen eferalgan intercalate +novocalmin, sinupret, aerius, liv 52.
Dupa ce toata ziua tinusem febra sub control cu nurofen si eferalgan azi la 16 iar a saltat cu frisoane si iar novocalmin pe langa toate. Vroiam sa va intreb daca credeti ca va fi ok cu biseptolul banuiesc ca numai la mai multe doze se vede efectul acum avea 2 numai luate? Ma mai gandisem sa-i dau si imunogrip pentru stimularea imunitatii.
Va rog sa-mi spuneti o parere? sunteti de mare ajutor, multumesc mult

a mai facut o data febra cu frisoane care urca foarte repede spre 39 de la 38 cred ca intrun sfert de ora, avea trei ore de la novocalmin si eferalgan si 7 de la nurofen am mers iar la urgenta si la si internat
tratament cu cefort, sper ca dupa ce termina tratamentul sa nu revina iar de ca capat ca si pana acum, la consult avea microvezicule in gat
tratament cu cefort, sper ca dupa ce termina tratamentul sa nu revina iar de ca capat ca si pana acum, la consult avea microvezicule in gat

febra inca a avut azi un puseu si ia cerut si radiografie la sinus asa ceva desi cred ca s-a cam miscat nu stiu daca o sa se vada ceva, este si o alta modalitate de a vedea cum sunt polipii? la consultul orl spunea d-na doctor ca i se scurg prin spatele nasului secretii purulente atat am aflat

buna ziua .de vreo doua luni sotul meu are nasul infundat, seara si dimineata. ar trebui sa ne facem griji ? ce ar putea fi? va multumesc...

ar puta fi multe
de la o simpla rinita locala, infectii dentare, pana la probleme de circulatie de la ficat gras, tensiune arteriala si altele care afecteaza vasele sangvine
de la o simpla rinita locala, infectii dentare, pana la probleme de circulatie de la ficat gras, tensiune arteriala si altele care afecteaza vasele sangvine

buna ziua,
d-le dr, am si eu o problema la care sper ca ma puteti ajuta. am 21 de ani si am avut o rinoplastie acum 3 ani.de o luna mi se infunda nasul si ziua si noaptea.la inceput am crezut ca e un inceput de raceala.am folosit olynth spray nazal o data seara si o data dimineata. acum folosesc tot mai des, aprofimativ la 6 ore. ma deranjeaza foarte tare fiindca trebuie sa repsir pe gura, oare are vreo legatura aceasta problema cu rinoplastia? vreau sa mentionez ca nu doresc ca iau medicamente sau alte picaturi si vreau sa ma las si de olynth. va multumesc anticipat
d-le dr, am si eu o problema la care sper ca ma puteti ajuta. am 21 de ani si am avut o rinoplastie acum 3 ani.de o luna mi se infunda nasul si ziua si noaptea.la inceput am crezut ca e un inceput de raceala.am folosit olynth spray nazal o data seara si o data dimineata. acum folosesc tot mai des, aprofimativ la 6 ore. ma deranjeaza foarte tare fiindca trebuie sa repsir pe gura, oare are vreo legatura aceasta problema cu rinoplastia? vreau sa mentionez ca nu doresc ca iau medicamente sau alte picaturi si vreau sa ma las si de olynth. va multumesc anticipat

pentru rinite.. se folosesc inhalatii, aerosoli, spalaturi nazale si tratamentul cu Colargol.. care nu da dependenta si are efect de cauzterizare a mucasei.. micsorant inflamati asi volumul muocsei
dar este posibilitatea sa fie ceva sinechii dupa interventie.si in acest caz.. lucrurile se complica fiindca este nevoie de consult si tratament la ORL
dar este posibilitatea sa fie ceva sinechii dupa interventie.si in acest caz.. lucrurile se complica fiindca este nevoie de consult si tratament la ORL

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3par pe nas
- 3am o problema foarte mare cu respiratia simt ca nu am aer suficient
- 14Desfundarea nasului...
- 7respiratie urat mirositoare - apare la 15 min.
- 20dureri de nas, tample si cap + ameteli
- 3De vreo cateva zile imi "joaca" nara stanga a nasului
- 38Nas infundat
- 1Nas infundat cu polipi mariti
- 1nas infundat si tuse
- 3nas infundat
- 1respiratia cronica
- 1nas infundat si tuse seaca permanenta
- 2nas infundat si durere la inghitire pe dreapta
- 2Durere intercostala in timpul respiratiei
- 6Mucus in gat
- 6Nas infundat noaptea