Nas infundat, harcaiala

04-12-2021
M26
Nu este medic/terapeut
M26
Buna seara. R, s-a nascut la 36 saptamani, dar a fost un prematur rezistent...si in 2 saptamani am venit acasa. Uneori observam ca are un harcait chiar daca nu era racit. Prima vizita la pediatru... Copil perfect sanatos, harcaitul este de la mucisorii din spatele nasului, nu este bine aspirat. Când aspiram, rar aveam cate un mucisor de lapte. Existau saptamani in care nu harcaia deloc... Si saptamani in care harcaia zilnic... Dar fara alte simptome. Pe la 6 luni cand au inceput dintisorii sa apara, problema s a accentuat. Din nou la pediatru. De aceasta data ni s-a zis ca este iritat pe gat de la reflux si de aici vine aceasta vibratie... Si cand o sa mai creasca o sa dispara. Dar deja avem doi ani si episoadele acestea se tot repeta fara sa pot lega de ceva concret. Acum ne au iesit 3 maselute in 3 saptamani si cred ca harcaiala a devenit destul de enervanta si pentru el. Daca pana acum nu se manifesta intr un anumit fel, acum se freaca foarte tare la nas, ochi, urechi... Uneori se enerveaza atat de tare incat incepe sa planga, sa tipe si cand trage aer se aude un horcait... Si urla si mai rau.. Pediatrul mi a recomandat tobradex dar inca nu vad rezultate. Sa-i pun picaturi este un calvar. Mereu a facut urat cand am vrut sa ne apropiem de nasul lui. Sa nu mai zic de vizitele la medic. Ce am obsevat, in nasucul lui, se vad doua bucatele de carne roz...cu putin spatiu intre ele. Pediatrul mi-a zis ca pot fi polipi desi sunt prea in fata...si sa continui cu tobradex. Nu stiu ce sa mai cred...si ce sa i fac sa nu mai simta disconfortul acesta. Si noaptea este destul de agitat, se freaca prin somn la nas si uneori parca mesteca ceva si inghite. Daca imi puteti da un sfat. Va mulțumesc!
4 comentarii
0
04-12-2021, ora 07:28
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Nu credeți ca organele orl
Nas gat urechi
Se tratează corect doar la orl???
0
04-12-2021, ora 08:14
M26
Nu este medic/terapeut
M26
Am fost si la ORL... si cat a reusit aa vada atunci, urechile erau curate si la fel mi s a zis ca are secretii in spatele nasului.
0
04-12-2021, ora 10:32
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Afirmatia
Ce am obsevat, in nasucul lui, se vad doua bucatele de carne roz...cu putin spatiu intre ele. Pediatrul mi-a zis ca pot fi polipi
Nu.. Nu sunt polipi. Sunt cornetele nazale normale.
Pe forum am mai dat mii de răspunsuri despre legătură secrețiilor din nas cu Alimentația
ATI citit??
Mai citiți Alimente producătoare Mucus.. Excludeți complet din alimentația copilului pana nu o sa mai facă secretii
Copilul nu trebuie sa consume seara fructe. Dulce și lapte la culcare. Ele produc regurgitare. Reflux în somn și acidul gastric irita Faringele pana sus în spatele nasului
Din aceasta cauza copilul nu se vindeca
Cititi și despre tratamentul cu Colargol în nas
0
04-12-2021, ora 11:25
M26
Nu este medic/terapeut
M26
Copilul nu mananca dulce. Fructele mereu le consuma pana la ora 17(cel tarziu). Am fost mereu atenta la alimentatie pentru ca refluxul a fost o problema aproape permanenta pana la un an. Regurgita dupa fiecare masa cu lapte pana la 6 luni, apoi s a mai redus refluxul... Dar crizele apareau cand incepeau dintii. Am legat mult de saliva in exces... Nu mai stiu. O sa incerc sa i scot si masa de lapte de seara. Si o sa incerc cu colargol. Va mulțumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Respirație zgomotoasă la bebeluș
  •