mononucleoza infectioasa este un diagnostic plauzibil pt suferinta mea?

1014 comentarii 1 2 345 ..... 33 34 Înainte ›
0
18-01-2011, ora 17:29
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie
Dr. Maria-Gianina Arsene
Pt: Viviani: puteti sta linistita, daca ati facut testul la 11 luni de la contact si a iesit negativ inseamna ca nu aveti virusul. Testul a fost probabil ELISA/ECLIA si detecteaza anticorpii antiHIV care apar la 1-6 luni de la infectie. Poate fi negativ in aceasta perioada, cand inca nu au aparut anticorpii, dar la 11 luni ar fi detectat anticorpii daca erau in corp. Aveti grija in viitor sa nu mai fiti in situatii de risc.
Pt. Zala: testati-va, pt. ca ati fost la risc, dar nu va stresati pana nu stiti rezultatul, nu e sigur ca partenerul sau fosta lui prietena erau pozitivi si riscul de transmitere nu e f. mare. Trebuie testare la 1 luna si la 6 luni de la contact, pt virusurile B, C si HIV.Succes si nu mai amanati testarea!
0
18-01-2011, ora 20:01
cemah
Nu este medic/terapeut
cemah
doamna arsene, unde pot face gratuit analizele pt infectioase (hiv, hepatite, sifilis etc) ?
0
25-01-2011, ora 09:03
nicole3
Nu este medic/terapeut
nicole3
Buna ziua!as avea si eu o intrebare.in urma cu 1 an si 4 luni am avut cateva contacte neprotejate.pentru siguranta mea mi-am facut zilele acestea un test hiv la o clinica privata.testul a fost un test rapid, metoda imunocromatografie pe baza probelor de sange iar rezultatul a fost negativ.pot sta linistita?sunt in general sigure aceste teste?ca multumesc anticipat!
0
27-01-2011, ora 20:15
zala
Nu este medic/terapeut
zala
am revenit...ieri am fost sa fac testul la synevo, 6 saptamani de la incident, astazi am primit rezultatul negativ, a fost Anti - HIV 1+2 (hiv combi)...stiu ca nu este nimic concludent, trebuie sa mai astept inca 6 saptamani pana sa ma linistesc sau dimpotriva, as vrea insa sa stiu daca acest test este cel mai bun sau la 3 luni ar trebui sa fac in alta parte alt tip de test...tot la cei de la synevo am vazut un test HIV 1 ARN, ce reprezinta ? inca o intrebare.daca in urma analizei, testul este pozitiv, cei de la synevo cunosc rezultatul, vor contacta pe cel in cauza, sau este ceva strict confidential? multumesc frumos
0
01-02-2011, ora 21:59
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie
Dr. Maria-Gianina Arsene
Buna ziua.!
Pt. Zala: tertul ARN reprezinta incarcatura virala din sange sau cate copii de virus sunt intr-un ml de sange, este poztiv de la 1-3 saptamani de la infectie, dar mult mai scump(~500 lei). De obicei se face test ELISA, daca e pozitiv se face confirmare Western Blot si apoi viremia ARN. Obligatoriu rezultatul e confidential.
Nicole: ti-am raspuns pe site.
Cemah: poti face analize gratis daca esti asigurat la CNAS si mergi cu adeverinta de salariat si trimitere de la MF la un spital de boli infectioase si spui ca ai factori de risc.
Sanatate tuturor!
0
04-02-2011, ora 10:44
elaelle
Nu este medic/terapeut
elaelle
Unde imi pot face si eu testul ELISA, acela care constra doar in inteparea usoara a degetului si unde raspunsul il primesti pe loc? Imi puteti da o adresa va rog? Multumesc
0
05-02-2011, ora 19:42
Broken Angel
Nu este medic/terapeut
Broken Angel
Doamna Arsene care sunt sansele sa fii infectat cu HIV cu sange infectat pus in bautura, in alcool, pt ca ma nelinisteste asta foarte mult si vreau sa stiu care sunt riscurile unei infectari prin metoda asta, stiu ca pare usor deplasat asta dar asa ceva se poate intampla si exista si alte metode de a infecta un om intentionat si premeditat si nu ai cum sa scapi de asa ceva dk mai multi vor sa-ti faca rau nu ai nicio sansa se scapare, poate cine stie sa te faci la fel de nebun ca ei si atunci se schimba situatia !!!!!!! Sanatate multa !!!!!!!
0
05-02-2011, ora 20:09
cemah
Nu este medic/terapeut
cemah
cosmyn,

"dusmanii imi dau tarcoale, pasari rapitoare" hahahahhahaha

de ce te gandesti numa la hiv? sunt o gramada de lucruri periculoase care pot fi puse in bautura pt a-ti bate joc de cineva. sa enumeram cateva!

- oua de tenie - provoaca neurocisticercoza, o boala f. nashpa
- echinoccocus granulosus - asta-i tenie de la caine, da boala de ficat grava
- uranium
- radium
- americium
- thalium
- sange infectat cu hepatita C

si desigur sange cu HIV

sanatate!
0
06-02-2011, ora 12:43
alexandru popescu
Nu este medic/terapeut
alexandru popescu
Buna ziua,
Catre doamna Dr. Arsene daca se poate:
Pentru testul HIV trebuie sa spun asistentei care imi recolteaza sangele pentru ce hiv doresc sa fac analize (1, 2)?
Sau pur si simplu ma duc si ii cer o analiza HIV?.. nu prea sunt dumerit in leg cu HIV 1, 2 nu stiu ce reprezinta.
Va multumesc frumos!
0
06-02-2011, ora 13:10
Broken Angel
Nu este medic/terapeut
Broken Angel
Testul pt HIV este un test de depistare a anticorpilor din sange prin metoda ELISA si se face pt cele doua tulpini de HIV, HIV 1 si HIV 2 care ambele provoaca SIDA mai ales primul dintre tipuri de HIV care se gaseste prin Europa, Asia si America centrala si de Sud iar cel de-al 2-lea tip HIV 2 se gaseste in Afrika din ce am citit pe net si provoaca o boala asemanatoare cu SIDA iar analizele se fac la cel putin 3 luni de la posibilul contact cu virusul HIV, testul nu este unul scump.
0
06-02-2011, ora 17:02
alexandru popescu
Nu este medic/terapeut
alexandru popescu
La mine apare Doar : Testare HIV Rezultat : NEGATIV
Interval biologic de referinta NEGATIV

La ce tipuri de HIV mi-au facut analizele?
0
06-02-2011, ora 23:30
Broken Angel
Nu este medic/terapeut
Broken Angel
Repeta analizele la alt laborator si le zici sa-ti faca test ELISA Anti HIV1+2 sau Anti HIV1 / HIV2 asa trebuie sa apara pe test, la un laborator mai bun dute nu la unul ieftin, clinica particulara mai buna nu de-asta de mana a 2-a unde sa aiba aparatura de calitate si personal calificat. Sanatate !!!
0
07-02-2011, ora 00:16
alexandru popescu
Nu este medic/terapeut
alexandru popescu
Doamna Dr. Arsene daca imi poate raspunde ar fi ok, va rog frumos

Pentru testul HIV trebuie sa spun asistentei care imi recolteaza sangele pentru ce hiv doresc sa fac analize (1, 2)?
Sau pur si simplu ma duc si ii cer o analiza HIV?.. nu prea sunt dumerit in leg cu HIV 1, 2 nu stiu ce reprezinta.
Va multumesc frumos!
0
07-02-2011, ora 15:41
zala
Nu este medic/terapeut
zala
la o luna de la contact am inceput sa am dureri de cap - tample, frunte, ochi, initial am zis ca e de la tigari, stres, de vreo 10 zile am junghiuri in muschi, articulatii, tample, intepaturi in zona gatului, urechi, degete...in tot corpul..iar de vreo doua zile mi-au aparut si ganglioni in zona inghinala, umeri si pe amigdalite, in zona inghinala am "zgandarit" unul in partea stanga si m-a durut o zi intreaga si acum partea stanga e putin mai umflata., , , din cand in cand si scaunul este mai moale..intrebarea mea este, exista si alte boli care sa determine aceste intepaturi, junghiuri impreuna cu aparitia ganglionilor? daca am toate aceste simptome nu ar trebui sa iasa la analiza hiv mai devreme, de ce trebuie asteptat atatea luni??!! ce ar trebui sa fac.
0
07-02-2011, ora 15:44
cemah
Nu este medic/terapeut
cemah
hmm, e posibil sa ai dublu SIDA!
0
08-02-2011, ora 00:18
zala
Nu este medic/terapeut
zala
bine ca nu triplu
0
08-02-2011, ora 16:25
mark23
Nu este medic/terapeut
mark23
zala, ganglionii inghinali, sub brat se simt oricum. Ca sa se mareasca doar dupa o luna, in ideea ca ai avea HIV, inseamna ca ai avut o reactie fulger. Daca ii pipai toata ziua, cum sa nu se inflameze? Gandurile te vor omora inainte de orice altceva, stai si repeta testele.

alexandru popescu, testul implica testarea anticorpilor pt HIV1/2, deci ambele tulpini.

cemah, alta treaba nu ai decat sa debitezi tampenii pe aici, speriind oameni care deja au temerile lor?
0
10-02-2011, ora 23:13
Floryn M.
Nu este medic/terapeut
Floryn M.
Buna seara ! Am facut mai multe teste pt HIV acum mai bine de 6-7 luni de zile la 2 laboratoare si au iesit NEGATIVE, este posibil sa nu fii aparut anticorpii impotriva virusului nici acum si sa fiu infectat, cu toate ca nu am mai avut contacte sexuale in ultimul timp si nici nu folosesc lama de barbierit cu altcineva sau orice alt contact prin sange !!!!!!!!! Si de cat de precise sunt testele ELISA ???????? Astept raspuns !!!!!!
0
12-02-2011, ora 00:35
noob
Nu este medic/terapeut
noob
Am cateva intrebari pt voi. Pe siteul cu statistici hiv/sida arata in mod clar ca de cand incepi tratamentul mai traiesti 8-9 ani, iar daca esti infectat d 1an si e nevoie d tratament ajungi la 10ani adica cat dureaza pana ajungi la sida fara medicatie?

Nu mai stiu pe ce situri se zice ca poti trai la fel de mult ca un om fara virus daca urmezi tratamentul si esti infectat pe la 20 de ani, mai simplu hiv/sida devine o boala cronica?

Ca fapt divers ce cred eu despre virus e ca a fost creat prin 60 d un polonez ce lucra pt americani si distribuit in africa prin vaccinul contra malariei, apoi distribuit în newyork ani 73 prin vacc. Hep B ce se adresa celor gay. Trecerea de la o specie la alta (maimuta-om) e SF.
0
15-02-2011, ora 14:31
mark23
Nu este medic/terapeut
mark23
Eu am o singura intrebare, noob: tu cum verifici cele zise de tine? Ai lucrat cu polonezul ala?
0
15-02-2011, ora 14:34
mark23
Nu este medic/terapeut
mark23
Floryn M., , testele facute aucm 6-7 luni conteaza ca au iesit negative, dar conteaza LA CAT TIMP de la contactul presupus de tine suspect, au fost facute. Daca le-ai facut imediat dupa contact, nu sunt relevante, ar fi un interval de mimimum de 3 luni pentru a se activa anticorpii.
Mai fa un test acum.
0
15-02-2011, ora 14:36
cemah
Nu este medic/terapeut
cemah
bai va speriati prea tare cu hiv-ul asta. daca nu imparti seringa cu altcineva sunt sanse mici se iei chiar daca esti complet inconstient. un prieten de-al meu a facut sex cu vreo 20 de prostituate fara prezervativ si nu a luat hiv.
0
15-02-2011, ora 14:39
cemah
Nu este medic/terapeut
cemah
prin sex probabilitate de a contacta virusul este de 20%. asta daca partenerul este infectat. dar sansele de a face sex cu un partener infectat sunt de 0.3% in romania. deci tre sa ai ghinion maxim.
0
16-02-2011, ora 16:01
mark23
Nu este medic/terapeut
mark23
Ideea e sa nu fii in aia 0.3%.
0
20-02-2011, ora 23:43
Reiha
Nu este medic/terapeut
Reiha
Va rog daca se poate sa primesc un raspuns: problema sta cam asa..lucrez in strainatate..acum 1 luna am angajat un kenyan, si desigur procedura este sa depui cererea de viza de angajare dupa care vine medicalul. La medical l-au gasit cu HIV pozitiv...acum eu nush sigur daca el stia ca are sau nu.Imi pare rau si nu doresc nimanui sa contacteze aceasta boala...dar sunt persoane care doresc sa faca rau. Intrebarea mea este daca de ex p persoana infectata pune sange in bautura cuiva se poate contacta boala? Gandul asta nu-mi da pace de 1 saptamana de cand am aflat ca persoana este infectata..pt ca am lucrat impreuna si mi s-a parut umpic cam ciudat omul asta..nush ce sa mai zic.am citit ca nu poate laptele...sucul nu pot transmite boala.dar nu au fost specifici in raspuns...ex: daca este pus sange in suc.. Poate o sa vi se para ciudat dar pentru linistea mea...pentru ca numai la asta ma gandesc.. Multumesc frumos.
0
21-02-2011, ora 13:40
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@Reiha: virusul e foarte sensibil in afara organismului si nu supravietuieste cu atat mai mult daca este in vreo bautura; in plus substantele enzimatice din saliva si mai ales pH-ul acid al stomacului omoara virusul imediat in cazul in care ar ajunge viu in acele locuri.
0
21-02-2011, ora 14:05
Reiha
Nu este medic/terapeut
Reiha
Multumesc de raspuns. Azi am fost sa iau rezultatele finale ale tipului respectiv si am intrebat doctorul si mi-a dat acelasi raspuns.M-am linistit dar probabil o sa fac un test ca sa fiu sigura. Multumesc frumos.
0
23-02-2011, ora 15:06
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie
Dr. Maria-Gianina Arsene
Buna ziua tuturor!
Pt. dl A. Popescu: testarea HIV cauta anticorpi pt HIV 1+2.
Pt Zala: inflamarea ganglionilor alaturi de alte simptome asemanatoare gripei poate aparea in primoinfectia HIV, cu debut la 1 luna de la contact. Nu vrau sa va sperii, faceti test ELISA si repetati la 6 luni daca e negativ.
Pt. Reiha: nu stiu cum ai aflat rezultatul la testarea altui om, ar trebui sa fie confidential. Cei HIV-pozitivi sunt oameni ca si restul, trebuie sa invete sa se protejeze pe ei si pe ceilalti in caz de contacte sangerande, nu sunt motive sa fie marginalizati. Pot lucra si trai in colectiv. Sangele pus intr-o bautura contamineaza primitorul doar daca are leziuni in gura, eventual ulcer.
Dupa contactul cu HIV se poate trai fara semne de boala intre10 si 20 ani, pana apararea organismului scade si apare SIDA. O evolutie mai rapida e posibila in caz de virus agresiv, mutant si organism slabit. Tratamentul se face in functie de viremie si nr. limfocitelor CD4, nu are legatura cu durata bolii neaparat.
Multa sanatate tuturor!
0
23-02-2011, ora 18:31
Reiha
Nu este medic/terapeut
Reiha
Doamna doctor, am aflat pentru ca sunt PRO-ul companiei ce sa facem nu peste tot sunt legile de la noi de acasa..in momentul de fata sunt in Dubai iar aici sunt cu totul alte legi.De ex baiatul pe care am vrut sa-l angajez si l-a gasit HIV POZITIV acum este in carantina pana in momentul cand iese afara din tara...asta este tara lor asa vad ei lucrurile..Multumesc de raspuns. Nu a pemnit nimeni nimic despre marginalizat MULTUMESC:)
0
24-02-2011, ora 11:44
Floryn M.
Nu este medic/terapeut
Floryn M.
Metoda asta de infectare cu sange pus in bautura intentionat dk ai leziuni in gura sau ulcer la stomac este cea mai parsiva metoda si chiar se poate intampla asa ceva si imi fac griji din cauza asta ca oricine bea cate un pahar de bautura la un chef, la o distractie sau in oras si de asa ceva nu te poti ferii doar dk nu mai bei alcool din pahar deloc.
Adaugă un comentariu / răspuns
1014 comentarii 1 2 345 ..... 33 34 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.