interpretare examen microscopic preparat proaspat
Buna!Este absolut groaznic sa iti faci niste analize si apoi sa stai cu sufletul la gura asteptand interpretarea, va rog mult o parere avizata care ma poate ajuta, nu mai am rabdare..:
Secretie col uterin:-celule epiteliale poligonale-frecvente, izolate si in gramezi, plicaturate in proportie de 75%
-celule epiteliale rotunde-rare
celule cu aspect de "clue cell"-absente
leucocite-relativ frecvente
hematii-absente
trichomonas vaginalis-absent
levuri-absente
flora microbiana-gram pozitiv, polimorfi(probabil doderlein)
Cultura secretie col uterin-pe mediile insamantate nu s-a dezvoltat flora patogena
-pe mediile Sabouraud nu s-au izolat colonii de Candida spp
Pe mediile insamantate nu s-a dezvoltat streptococ
Secretie col uterin:-celule epiteliale poligonale-frecvente, izolate si in gramezi, plicaturate in proportie de 75%
-celule epiteliale rotunde-rare
celule cu aspect de "clue cell"-absente
leucocite-relativ frecvente
hematii-absente
trichomonas vaginalis-absent
levuri-absente
flora microbiana-gram pozitiv, polimorfi(probabil doderlein)
Cultura secretie col uterin-pe mediile insamantate nu s-a dezvoltat flora patogena
-pe mediile Sabouraud nu s-au izolat colonii de Candida spp
Pe mediile insamantate nu s-a dezvoltat streptococ
3 comentarii
Rezultatul este in regula. Nu aveti de ce sa va faceti probleme.
Numai bine!
Numai bine!
Buna,
Sunt mai noua pe aici da disperarea ma face sa apelez la tot ce se poate.Acum o luna si ceva, dupa o abstinenta de 3 ani am avut contact sexual cu asa zisul meu prieten.Inconstienta si "valul" m-a facut sa uit d o contraceptie care m-ar fi scuti de neplacerile actuale asa ca acum am de suferit.Pe scurt la o perioada de 4 saptamani dupa primul contact cu el ma anunta cat se poate de galant..cu ghilimelele de rigoare.. sa ma duc la un control ca l-am imbolnavit pe el.Socul pe care l-am avut nu se poate exprima in cuvinte..varsaturi si plans fara oprire.In fine explicatia lui privind concluzia a fost ca el nu a mai avut pe niimeni de muult timp si eu sunt vinovata.Asa ca m-am postat a doua zi la doctor si mi-am facut toate analizele desi simptome eu nu aveam..nimic nu m-a facut sa cred ca as avea ceva.Am facut testul HIV, Babes-Papanicolaou.Mirobiologie si Antigen Chlamydia plus anlize de sange cat sa-mi ajunga tot anul.Chestia a fost ca el nu a avut bunavointa sa-mi spuna ce anume i s-a descoperit la analize ci doar ca urina cu durere si frecvent precum si ca are niste bubite pe penis.Dupa 6 zile ma duc la doctor sa-mi citeasca analizele dupa ce la control mi-a spus ca e ok si ca doar sunt suspecta de o inflamare a colului uterin si o secretie minora.
Analizele suna cam asa:
-celule epiteliale poligonale frecvente
-celule epiteliale rotunde relativ absente
-celule cu aspect "clue cell" absente
-leucocite numeroase
-hematii rare
-trichomonas vaginalis absent
-levuri rare
-inmugurite prezente
-hife, pseudohife prezente
Flora microbiana
-predomina bacilii Gram negativi
-relativ frecventi lactobacili
-rari coci Gram pozitivi
Antigen Chlamydia
-imunoenzimatic
-secretie col uterin -pozitiv
Poate cineva sa-mi spuna ce inseamna toate aste caci "bunul" doctor m-a informa doar ca am chlamydia (nu stiu ce e asta, de unde apare si cum se manifesta...pe internet e totul fara noima..clar e ca femeia e responsabila..asa zic ei) si o ciuperca, micoza capatata de undeva.Mi-a dat tratament unidox solutab 2cpr/12 ore, pentru amandoi, gynozol 400mg ovule timp de 6 zile si un unguent pentru el si cam atat..cica trece.Dar as vrea sa stiu si eu dak e sigur testul asta din secretii sau trebuie sa imi fac si analiza sangelui?As fi dorit sa-mi explice ce inseamna toate analizele insirate dar a fost ata de evaziv ca m-a bagat in 'ceata' complet.Si inca ceva... barbatul poate purta o boala si "darui" la altii sau sa ma impac cu ideea ca femeia e sursa tuturor bolilor?
Astept un raspuns caci mai am putin si ma spal cu spirt si ajung sa imi fac o fobie privind toti microbii si pana atunci sanatate.
Sunt mai noua pe aici da disperarea ma face sa apelez la tot ce se poate.Acum o luna si ceva, dupa o abstinenta de 3 ani am avut contact sexual cu asa zisul meu prieten.Inconstienta si "valul" m-a facut sa uit d o contraceptie care m-ar fi scuti de neplacerile actuale asa ca acum am de suferit.Pe scurt la o perioada de 4 saptamani dupa primul contact cu el ma anunta cat se poate de galant..cu ghilimelele de rigoare.. sa ma duc la un control ca l-am imbolnavit pe el.Socul pe care l-am avut nu se poate exprima in cuvinte..varsaturi si plans fara oprire.In fine explicatia lui privind concluzia a fost ca el nu a mai avut pe niimeni de muult timp si eu sunt vinovata.Asa ca m-am postat a doua zi la doctor si mi-am facut toate analizele desi simptome eu nu aveam..nimic nu m-a facut sa cred ca as avea ceva.Am facut testul HIV, Babes-Papanicolaou.Mirobiologie si Antigen Chlamydia plus anlize de sange cat sa-mi ajunga tot anul.Chestia a fost ca el nu a avut bunavointa sa-mi spuna ce anume i s-a descoperit la analize ci doar ca urina cu durere si frecvent precum si ca are niste bubite pe penis.Dupa 6 zile ma duc la doctor sa-mi citeasca analizele dupa ce la control mi-a spus ca e ok si ca doar sunt suspecta de o inflamare a colului uterin si o secretie minora.
Analizele suna cam asa:
-celule epiteliale poligonale frecvente
-celule epiteliale rotunde relativ absente
-celule cu aspect "clue cell" absente
-leucocite numeroase
-hematii rare
-trichomonas vaginalis absent
-levuri rare
-inmugurite prezente
-hife, pseudohife prezente
Flora microbiana
-predomina bacilii Gram negativi
-relativ frecventi lactobacili
-rari coci Gram pozitivi
Antigen Chlamydia
-imunoenzimatic
-secretie col uterin -pozitiv
Poate cineva sa-mi spuna ce inseamna toate aste caci "bunul" doctor m-a informa doar ca am chlamydia (nu stiu ce e asta, de unde apare si cum se manifesta...pe internet e totul fara noima..clar e ca femeia e responsabila..asa zic ei) si o ciuperca, micoza capatata de undeva.Mi-a dat tratament unidox solutab 2cpr/12 ore, pentru amandoi, gynozol 400mg ovule timp de 6 zile si un unguent pentru el si cam atat..cica trece.Dar as vrea sa stiu si eu dak e sigur testul asta din secretii sau trebuie sa imi fac si analiza sangelui?As fi dorit sa-mi explice ce inseamna toate analizele insirate dar a fost ata de evaziv ca m-a bagat in 'ceata' complet.Si inca ceva... barbatul poate purta o boala si "darui" la altii sau sa ma impac cu ideea ca femeia e sursa tuturor bolilor?
Astept un raspuns caci mai am putin si ma spal cu spirt si ajung sa imi fac o fobie privind toti microbii si pana atunci sanatate.
Buna ziua!va rog o lamurire
am depistat CANDIDA Spp in analizele de scaun-am facut analiza de doua ori si din nou a iesit aceasta Candida Spp
Am rugat sa se faca o cultura ca sa stim la ce fel de medicament este sensibila ca sa nu luam la intamplare,
si aici incepe peripetia
la cultura a iesit negativa la 72 de ore
Ce se intampla?
am depistat CANDIDA Spp in analizele de scaun-am facut analiza de doua ori si din nou a iesit aceasta Candida Spp
Am rugat sa se faca o cultura ca sa stim la ce fel de medicament este sensibila ca sa nu luam la intamplare,
si aici incepe peripetia
la cultura a iesit negativa la 72 de ore
Ce se intampla?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3interpretare analize
- 3interpretare analize medicale
- 3colul uterin.. scurgere vagina + candidoza
- 4Analize copil 8 ani
- 3analize medicale anormale
- 11Interpretare secretie vaginala
- 14Rog interpretare analize
- 5conizatie- a doua interventie!
- 11transaminaze marite
- 3raport de analize medicale
- 17cancer de col uterin
- 4interpretare analize medicale
- 8urgent parerea unui medic: basicute pe col
- 7carcinom scuamos col uterin
- 0col uterin ingust
- 7Biopsie col uterin
- 7Virusul hpv - informatii
- 1analize sange
- 0analize modificate ft4, c3, c4
- 1Trachelectomie radicala. Este cineva care a facut aceasta interventie?
Mai multe informații despre: colul uterin analizele medicale
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: