Mi-a sarit rotula pentru a treia oara
Buna seara! Am aproape 16 ani si acum cateva zile mi-a sarit rotula pentru a treia oara. Mentionez ca mi s-a mai intamplat pana acum sa simt ca imi mai sare dar pur si simplu se punea foarte repede le loc, adica nu ramanea acolo cum a ramas in cele trei dati. Acum doi ani mi-a sarit pentru prima data la piscina, cand m-am ridicat din bazin mi-a sarit, apoi am avut 10 zile gips si dupa aceea chirurgul mi-a scos cu o seringa foarte mult sange, asta s-a intamplat cam de vreo 3 ori in 3 saptamani. Dupa cateva lui, trecuse de fapt aproape un an mi-a sarit sin-nou, acasa stateam cu fratii mei, saream si dintr-o data mi-a sarit. Si atunci am tinut gipsul 10 zile, iar dupa acele zile, cand am fost la medicul chirurg mi-a scos apa de la genunchi cu ceva resturi de sange. Tot in acel an am facut un RMN si mi s-a spus ca nu am absolut nimic doar ca ar trebuii sa port genunghera cand fac sport (am practicat handbal aproape 4 ani, dar m-am oprit cand am vazut ca am probleme cu genunchiul si faceam sport ocaziona, doar la scoala la orele de sport). Iar acum cateva zile, din-nou mi-a sarit rotula cand eram acasa, am alunecat, era ud pe jos si pur si simplu piciorul meu era sub mine cu rotula intr-o parte, tatal meu mi-a pus-o la loc si am mers de urgenta la spital, iarasi mi-au pus gips si abia saptamana viitore trebuie sa merg la control. Gipsul cred ca nu ma ajuta deloc odata ce nu mi s-a sudat nimic in atata timp, plus ca este foarte larg, dar totusi nu stiu daca sa il dau jos sau nu.Medicul ce mi-a pus ghipsul mi-a spus ca eventual mi-ar trebuii o operatie dar a amizic ca nu ar cam trebuii pentru ca nu am 18 ani si ca o sa imi agraveze cresterea nefiind terminata. De ce imi tot sare? Chiar am nevoie de operatie? daca trebuie, eu am sa o fac pentru ca cine stie de cate ori imi mai sare pana la 18 ani.
1 comentarii
Inainte de operatie trebuie sa incerci un program serios de kinetoterapie axat pe muschiul vast medial si propioceptie. Poate reusesti sa eviti operatia asa
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Fractura rotula inferioara!
- 5fractura rotula
- 3operatie rotula
- 0recuperare postoperatorie fractura rotula
- 2Fractura rotula
- 1fractura de rotula
- 4fractura de rotula gipsata
- 1fractura rotula - femeie insarcinata
- 6Fractura de rotula genunchi drept, cadran inferior, aparat gipsat pentru 30 zile
- 2Fractura rotula stanga fara deplasare
- 1Rotula rupta
- 1Fractura rotula după 3 luni fisuri încă prezente
- 2Tip genunchiera fractura de rotula
- 1Deget picior amorțit dupa fractura de rotula
- 5Fractura Rotula
- 1Genunchi
- 2Fractura patela stânga cu fragment detasat
Mai multe informații despre: fractura de rotula
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: