Fractura Rotula
Bună ziua,
În urma cu 3 săptămâni am suferit o fractura transversala de rotula, cu deplasare. S-a intervenit chirurgical cu un hobanaj.
Din păcate nu pot adaugă poze.
1. Am o radiografie și pe aceasta se poate observa ca hobanajul nu urmează îndeaproape curbura rotulei. În aceasta privința am un dubiu legat de rezistenta fixării celor 2 bucăți de rotula și posibilitatea apariției unei fracturi post operator. Iar în momentul contractarii cvadricepsului simt disconfort în țesuturile adiacente rotulei.
2. Ce pot face pentru a preveni o eventuala gonartroza pe termen lung din cauza depunerii osoase pentru consolidare.
Va mulțumesc!
În urma cu 3 săptămâni am suferit o fractura transversala de rotula, cu deplasare. S-a intervenit chirurgical cu un hobanaj.
Din păcate nu pot adaugă poze.
1. Am o radiografie și pe aceasta se poate observa ca hobanajul nu urmează îndeaproape curbura rotulei. În aceasta privința am un dubiu legat de rezistenta fixării celor 2 bucăți de rotula și posibilitatea apariției unei fracturi post operator. Iar în momentul contractarii cvadricepsului simt disconfort în țesuturile adiacente rotulei.
2. Ce pot face pentru a preveni o eventuala gonartroza pe termen lung din cauza depunerii osoase pentru consolidare.
Va mulțumesc!
5 comentarii
Buna ziua,
Daca fragmentele osoase ale focarului de fractura nu sunt impecabil "aliniate", rezultatul va fi distrugerea rapida a cartilajului articular (artroza).
Gonartroza (distrugerea cartilajului articular) NU se datoreaza ""depunerii osoase pentru consolidare"".
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Daca fragmentele osoase ale focarului de fractura nu sunt impecabil "aliniate", rezultatul va fi distrugerea rapida a cartilajului articular (artroza).
Gonartroza (distrugerea cartilajului articular) NU se datoreaza ""depunerii osoase pentru consolidare"".
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Bună ziua,
Mulțumesc pentru promptitudine.
Credeți ca exista posibilitatea de a va putea prezenta o poza a radiografie (din lateralul genunchiului).
0721192611
Va mulțumesc anticipat!
Mulțumesc pentru promptitudine.
Credeți ca exista posibilitatea de a va putea prezenta o poza a radiografie (din lateralul genunchiului).
0721192611
Va mulțumesc anticipat!
Da, imi puteti trimite pe email.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Bună ziua
V-am răspuns pe mailul de contact al chirurgiei piciorului unde am atașat ceva poze.
Va mulțumesc pentru tot efortul depus.
Zi frumoasă!
V-am răspuns pe mailul de contact al chirurgiei piciorului unde am atașat ceva poze.
Va mulțumesc pentru tot efortul depus.
Zi frumoasă!
Va voi raspunde pe mail
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5fractura rotula
- 3operatie rotula
- 0recuperare postoperatorie fractura rotula
- 7fractura rotula
- 2Fractura rotula
- 1fractura de rotula
- 1fractura rotula nedeplasata nevindecata
- 1fractura rotula - femeie insarcinata
- 6Fractura de rotula genunchi drept, cadran inferior, aparat gipsat pentru 30 zile
- 0Fractura rotula genunchi drept
- 2Fractura rotula stanga fara deplasare
- 1Rotula rupta
- 1Mi-a sarit rotula pentru a treia oara
- 0Genunchi umflat dupa operatie de fixare rotula
- 2Tip genunchiera fractura de rotula
- 1Deget picior amorțit dupa fractura de rotula
- 1Genunchi
Mai multe informații despre: fractura de rotula
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: