Mi-a fugit rotula cand jucam fotbal
Buna ziua. Mi-a fugit rotula cand jucam fotbal. Eu nu am simtit decat cand am calcat pe picior si mi s-a pus inapoi. Am simtit un fel de click si pe urma muream de durere am incercat sa merg pe el si trosnea din cand in cand. La vreo ora si ceva dupa ce s-a intamplat m-am dus la spital, mi-au facut radiografie si mi-au pus piciorul in ghips doar in spatele rotulei, de sus pana jos pe gamba si pana la glezna. Mi-au zis sa stau cu el 10-12 zile si pe urma o sa stiu daca trebuie operatie sau nu. Mi-au dat omez si arcoxia sa iau cate una pe zi, 7 zile. Am aproape 20 de ani, 1.80 m, 75 de kg. E bine pt mine ghipsul, sau aveti idee daca asa se procedeaza? Sau ce ar trebui sa fac, pentru ca vreau si o alta parere
7 comentarii
Buna ziua!
Tratamentul modern al luxatiei laterale a rotulei exclude total imobilizarea gipsata in favoarea ortezei conceputa special pentru aceasta situatie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Tratamentul modern al luxatiei laterale a rotulei exclude total imobilizarea gipsata in favoarea ortezei conceputa special pentru aceasta situatie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
luxatie laterala a rotulei? ei mi-au zis ca e ruptura de menisc
Buna ziua!
Va citez din relatarea D-voastra: """"Mi-a fugit rotula""", ceea ce inseamna luxatie laterala a rotulei, si in nici un caz leziune de menisc (nu este, totusi, exclusa simultaneitatea leziunilor).
In rest, user-ul "Tractoristu" are perfecta dreptate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Va citez din relatarea D-voastra: """"Mi-a fugit rotula""", ceea ce inseamna luxatie laterala a rotulei, si in nici un caz leziune de menisc (nu este, totusi, exclusa simultaneitatea leziunilor).
In rest, user-ul "Tractoristu" are perfecta dreptate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
buna seara. intre timp mi-au mai pus un ghips circular, timp de o saptamana, azi mi l-au scos si nu pot sa-l indoi total, aproape un sfert, mai mult daca incerc ma omoara durerea. ce trebuie sa fac? mi-am cumparat si orteza.trebuia sa treaca pana acum nu? dvs ce spuneti?
Buna ziua!
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Buna! Acum 3 zile in timp ce mergeam am alunecat pe gheata, mi-a fugit piciorul si o data cu el si genunchiul, am simtit ceva acolo.Am fost la urgente, am facut radiografie iar rezultatul a fost bun, acolo scria ca am izbit piciorul...
Am incercat sa imi iau radiografia si sa merg la doctorul de la ortopedie sa-mi explice exact ce am acolo, insa era greu sa stau atat pe la usa acestuia si-mi trebuia numar...Acum cand merg ma mai doare, cand imi indoi genunchiul simt ceva acolo, ceva in plus.Ma tot sperie faptul ca genunchiul s-ar fi dus stramb sau ceva de genul.
Am 16 ani, 1, 75 m si 50 kg
Am incercat sa imi iau radiografia si sa merg la doctorul de la ortopedie sa-mi explice exact ce am acolo, insa era greu sa stau atat pe la usa acestuia si-mi trebuia numar...Acum cand merg ma mai doare, cand imi indoi genunchiul simt ceva acolo, ceva in plus.Ma tot sperie faptul ca genunchiul s-ar fi dus stramb sau ceva de genul.
Am 16 ani, 1, 75 m si 50 kg
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5i s-a umflat genunchiul spre interior si merge foarte greu
- 3entorsa genunchi
- 4Durere genunchi!
- 56dureri la genunchi
- 18Am dureri in zona genunchiului stang! Un sfat, va rog !
- 45condropatie la genunchi
- 9durere ascutita genunchi
- 11contuzie la genunchii
- 4Arsura langa genunchi
- 3Atrofie ?
- 1inflamarea genunchiului
- 0inflamarea genunchiului
- 4genunchi unflat
- 2Durere in spatele genunchiului
- 0proteza genunchi
- 6Operatie menisc, operatie menisc + lia - interpretare rmn dupa cazatura
- 4Problema Genunchi
- 0Rotula deplasata si apa la genunchi
Mai multe informații despre: Genunchiul deplasarea rotulei
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Boala Osgood-Schlatter (Apofizita tibială anterioară de creștere)
- Gonartroza (artroza genunchiului)
- Leziunile ligamentelor incrucisate ale genunchiului
- Leziunile de menisc
- Ruptura de menisc
- Condromalacia rotuliană (patelară) - condropatia
- Fracturile rotulei
- Osteoartrita genunchiului
- Articulatia genunchiului (genunchiul)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: