Metabolism, help

30-10-2015
andrrra_
Nu este medic/terapeut
andrrra_
Buna seara, tuturor. Am si eu o intrebare care ma framanta de foarte multi ani. De cand eram mica am fost slaba. Mancam tot ce voiam, nu ma ingrasam.Cateodata mancam si de 4 ori pe zi, chiar si seara inainte cu o ora sa ma culc, luam multe gustari intre mese. Eram inalta si slaba. Asta pana la varsta de 13 ani, cand am inceput sa ma ingras putin, la maini si la picioare. Nu exagerat, dar am luat cateva kg in plus, iar de atunci tot am inceput sa ma mai ingras. Carui fapt se datoreaza acest lucru? Acum metabolismul meu este incetinit.Si ce as putea face sa revin la metabolismul meu normal de atunci
1 comentarii
0
06-04-2016, ora 11:00
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

Ce anume mancati, cat si cand sunt 3 aspecte la fel de importante. De asemenea, modificari cu privire la activitatea fizica desfasurata (reducerea timpului si/sau a intensitatii activitatii fizice) pot influenta cresterea in greutate. La fel si perioada fiziologica in care va situati.

În perioada adolescentei organismul sufera o serie de modificari ale compoziției corporale. Este normal sa castigati in greutate. O alimentatie sanatoasa si echilibrata va poate ajuta sa evitati excesul alimentar sau subalimentarea, care pot conduce la diferite deficite nutritionale, surplus sau deficit de greutate, cu un puternic impact asupra statusului nutritional, dar mai ales al celui psihologic.

Este indicat sa consultati un specialist in nutritie (medic nutritionist sau nutritionist-dietetician) în vederea realizarii unei evaluari nutritionale amanuntite si ulterior, pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa, complet si variat, care sa va asigure necesarul de nutrienti pentru o crestere si dezvoltare optime.

Este posibil sa va confruntati cu perceptia eronata a imaginii corporale si implicit a greutatii. Este un lucru normal la varsta adolescentei.

Standardele sociale cu privire la aspectul corporal si greutatea ideala nu sunt echivalente cu cele medicale pentru o greutate sanatoasa si promoveaza o relatie disfunctionala cu alimentatia. Daca aceasta este situatia dvs. nu ezitati sa consultati un specialist in psihologie, pentru a identifica din timp o posibila tulburare de comportament alimentar.

Este important sa imbratisati schimbarea si sa acceptati faptul ca organismul nu poate reveni la forma anterioara, cum era la 13 ani sau inainte.

Aveti grija de sanatatea dvs. inainte de toate!

Alimentati-va sanatos, fiti activa din punct de vedere fizic si invatati sa va iubiti corpul!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.