menisc genunchiul stang
buna ziua,
ma dor genunchii de 1 an si nu pot face genoflexiuni (nici macar 1), am fost la 5 medici si toti au spus ca e de la crestere mi-au pus de 2 ori piciorul in ghips pentru ca imi sarise genunchiul dar ieri am fost la alt medic care mi-a spus ca am ruptura de menisc extern si mi-a spus sa merg sa fac o tomografie sau ceva de genul si cred ca probabil ma va opera. are rost sa ma operez? dupa operatie voi mai putea face sport? daca nu ma opereaza voi mai putea face sport? (acum practic muay thai - box thailandez)
varsta 17 ani, inaltime 1.72, 51kg.
ma dor genunchii de 1 an si nu pot face genoflexiuni (nici macar 1), am fost la 5 medici si toti au spus ca e de la crestere mi-au pus de 2 ori piciorul in ghips pentru ca imi sarise genunchiul dar ieri am fost la alt medic care mi-a spus ca am ruptura de menisc extern si mi-a spus sa merg sa fac o tomografie sau ceva de genul si cred ca probabil ma va opera. are rost sa ma operez? dupa operatie voi mai putea face sport? daca nu ma opereaza voi mai putea face sport? (acum practic muay thai - box thailandez)
varsta 17 ani, inaltime 1.72, 51kg.
8 comentarii
Buna ziua!
Dificultatea de a practica genuflexiuni poate fi asociata leziunii meniscale.
O leziune meniscala se diagnosticheaza clinic (examinare directa) si necesita, cel mai adesea, tratament chirurgical (artroscopic).
Netratata la timp, leziunea meniscala poate determina distrugerea cartilajului (artroza), leziune deosebit de severa.
Principial, dupa artroscopie pacientii isi pot regasi nivelul sportiv anterior, insa nu trebuie sa neglijati ca sportul practicat de catre D-voastra este fabulos de agresiv pentru genunchi si, cu siguranta, va determina si alte leziuni in viitor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Dificultatea de a practica genuflexiuni poate fi asociata leziunii meniscale.
O leziune meniscala se diagnosticheaza clinic (examinare directa) si necesita, cel mai adesea, tratament chirurgical (artroscopic).
Netratata la timp, leziunea meniscala poate determina distrugerea cartilajului (artroza), leziune deosebit de severa.
Principial, dupa artroscopie pacientii isi pot regasi nivelul sportiv anterior, insa nu trebuie sa neglijati ca sportul practicat de catre D-voastra este fabulos de agresiv pentru genunchi si, cu siguranta, va determina si alte leziuni in viitor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Buna ziua
Cum se manifesta o leziune meniscala minora?
Durerea mea de genunchi dupa cazatura pe genunchi de acum 2 ani continua, fara elucidarea cauzei (am fost la 3 ortopezi). Nu sunt semne de artroza conform examenelor clinice si radigrafiei+RMN)
Este totusi posibil sa fie o leziune meniscala? Durerea nu pare sa fie influentata de activitate. Este mai intensa cu genunchiul indoit
Sunt femeie, activitate sendentare, 43 ani, 80 kg, 1.65.
Multumesc
Cum se manifesta o leziune meniscala minora?
Durerea mea de genunchi dupa cazatura pe genunchi de acum 2 ani continua, fara elucidarea cauzei (am fost la 3 ortopezi). Nu sunt semne de artroza conform examenelor clinice si radigrafiei+RMN)
Este totusi posibil sa fie o leziune meniscala? Durerea nu pare sa fie influentata de activitate. Este mai intensa cu genunchiul indoit
Sunt femeie, activitate sendentare, 43 ani, 80 kg, 1.65.
Multumesc
Buna ziua!
Semnele meniscale constau din instabilitate, mici blocaje, dureri minore si nesistematizate, precum si semnele tipice la examinarea directa.
In cazul D-voastra este mai probabila un sindrom de suprasolocitare permanenta a articulatiei genunchiului (gonartroza incipienta), avand drept cauza cele 25-28 kg in plus (100% dintre supraponderali au o suferinta continua la nivelul genunchiului, de altfel logica si explicabila).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Semnele meniscale constau din instabilitate, mici blocaje, dureri minore si nesistematizate, precum si semnele tipice la examinarea directa.
In cazul D-voastra este mai probabila un sindrom de suprasolocitare permanenta a articulatiei genunchiului (gonartroza incipienta), avand drept cauza cele 25-28 kg in plus (100% dintre supraponderali au o suferinta continua la nivelul genunchiului, de altfel logica si explicabila).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Multumesc pentru raspuns.
Inteleg ca oricum reducerea greutatii e solutia pt multe probleme
Ma intrebam daca mai pot face ceva pentru acest genunchi stang pe care am cazut; simtomele nu le am si la genunchiul drept
Multumesc din nou
Inteleg ca oricum reducerea greutatii e solutia pt multe probleme
Ma intrebam daca mai pot face ceva pentru acest genunchi stang pe care am cazut; simtomele nu le am si la genunchiul drept
Multumesc din nou
Desigur ca, pe fondul gonartrozei incipiente (generata de supraponderabilitate), poate exista o leziune post-traumatica de tip meniscal, manifestata prin instabilitate sau/si pseudo-blocaje articulare, limitarea mobilitatii etc.
Chiar daca problema actuala va fi rezolvata conservator sau artroscopic, nu trebuie sa ignorati problema de fond, cea a supraponderabilitatii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Chiar daca problema actuala va fi rezolvata conservator sau artroscopic, nu trebuie sa ignorati problema de fond, cea a supraponderabilitatii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Multumesc mult, atat pentru raspunsurile legate de simptomele mele, cat si pentru raspusurile pe care le dati altora- o sursa bogata de informatii pentru mine
Buna ziua
Un nou consult ortopedic pentru problema de mai sus a decelat o leziune meniscala minora, pentru ca exista durere la apasarea pe zona respectiva, dar nu exista blocaje si alte semne
Indicatia ortopedului este ca interventia artroscopica depinde de mine (de nivelul meu de toleranta a durerii) si de posibila evolutie a leziunii.
Dvs spuneti mai sus ca precis am si gonartroza incipienta
In alte mesaje spuneti ca o leziune de menisc netratata afecteaza si ea cartilajul.
Ce ar trebui sa fac mai departe, pentru ca acesta leziune sa nu contribuie la agravarea gonartrozei?
Care este riscul interventiei artroscopice pe fond de gonartroza incipienta?
Multumesc
Un nou consult ortopedic pentru problema de mai sus a decelat o leziune meniscala minora, pentru ca exista durere la apasarea pe zona respectiva, dar nu exista blocaje si alte semne
Indicatia ortopedului este ca interventia artroscopica depinde de mine (de nivelul meu de toleranta a durerii) si de posibila evolutie a leziunii.
Dvs spuneti mai sus ca precis am si gonartroza incipienta
In alte mesaje spuneti ca o leziune de menisc netratata afecteaza si ea cartilajul.
Ce ar trebui sa fac mai departe, pentru ca acesta leziune sa nu contribuie la agravarea gonartrozei?
Care este riscul interventiei artroscopice pe fond de gonartroza incipienta?
Multumesc
Buna seara!
V-am explicat in detaliu ca problema D-voastra majora este greutatea exagerata, care a distrus genunchiul.
Intr-adevar, o leziune meniscala importanta netratata agraveaza distrugerea genunchiului, insa greutatea exagerata o agraveaza infinit mai mult..
Interventia artroscopica nu este foarte riscanta, ramane insa de discutat utilitatea acesteia, mai ales in cazul unei leziuni meniscale minore.
Va rog mult sa nu eludati problema greutatii (in 99% din cazuri, persoanele supraponderale refuza sa inteleaga legatura logica dintre greutate si distrugerea articulatiei).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
V-am explicat in detaliu ca problema D-voastra majora este greutatea exagerata, care a distrus genunchiul.
Intr-adevar, o leziune meniscala importanta netratata agraveaza distrugerea genunchiului, insa greutatea exagerata o agraveaza infinit mai mult..
Interventia artroscopica nu este foarte riscanta, ramane insa de discutat utilitatea acesteia, mai ales in cazul unei leziuni meniscale minore.
Va rog mult sa nu eludati problema greutatii (in 99% din cazuri, persoanele supraponderale refuza sa inteleaga legatura logica dintre greutate si distrugerea articulatiei).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 141ligamentoplastie - recuperare
- 63Am dureri in spatele genunchiului
- 5am mari dureri la picioare de la genunchi in jos pana la glezne inclusiv
- 2operatie menisc
- 22IRM traducere rezultat
- 45condropatie la genunchi
- 4probleme cu genunchiul si soldul stang
- 3Genunchi rosii si calzi
- 10Dureri coapsa genunchi si sold
- 5Durere genunchi de un an
- 9Ajutor: in urma cu 5 luni am suferit de un puseu de dureri articulare
- 10Ruptura partiala a ligamentului incrucisat
- 7traumatism genunchi drept?
- 2durere genunchi flexat
- 32dureri in spatele genunchilor
- 0Intepaturi genunchi
- 12Dureri, dureri, dureri... genunchi
- 4Lovitura la genunchi
- 1Leziune gradul II corn posterior menisc extern
- 1Grav sau ft grav
Mai multe informații despre: Genunchiul leziunea de menisc
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Boala Osgood-Schlatter (Apofizita tibială anterioară de creștere)
- Gonartroza (artroza genunchiului)
- Leziunile ligamentelor incrucisate ale genunchiului
- Leziunile de menisc
- Ruptura de menisc
- Condromalacia rotuliană (patelară) - condropatia
- Fracturile rotulei
- Osteoartrita genunchiului
- Articulatia genunchiului (genunchiul)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: