Durere sub rotula

28-08-2007
bobo100
Nu este medic/terapeut
bobo100
Salut. Am o problema cu genunchiul stang. Totul a inceput in timp ce jucam basket cand am sarit. Imediat am simtit o durere imediat sub rotula, pe ligament. Am fost tare mirat pt ca de 4 ani joc basket si avand o detenta de 80 de cm pot spune ca nu am genunchi slabi. Zona este sensibila la atingere si doare cand fac miscari bruste.Insa, daca fac in prealabil o incalzire de vreo 20 de min nu mai simt nimic cat timp joc si inca sar destul de bine. Am fost la un doctor si dupa o serie de radiografii (nu aparea nimic ciudat in ele) mi-a prescris odihna o sapt, unguent, un medicament ce se ia pe cale orala si masaje cu gheata. Am efectuat tratamentul si durere a disparut dar a revenit la scurt timp dupa ce am inceput sa joc din nou. Poate cineva sa-mi explice ce ar trebui sa fac sa scap de aceasta durere?
33 comentarii 12 Înainte ›
0
29-08-2007, ora 00:00
DanV
Nu este medic/terapeut
DanV
Cind articulatia este incalzita nu mai simti durere, care revine cind articulatia nu mai este incalzita. Foloseste o crema cu efect local de incalzire (il simti in citeva secunde) - eu stiu una care este recomandata in cazuri de entorse, luxatii, hematoame. Foloseste suplimenti nutritivi care sa iti hraneasca lichidul sinovial si sa iti refaca cartilagiul articulatiei, eventual si antiinflamator.
0
08-06-2009, ora 19:57
corcodelus_ioana
Nu este medic/terapeut
corcodelus_ioana
am o fetita in virsta de 17 ani acum un an de zile a durot-o piciorul sting sub rotula am mers la medic i s-a recomandat rmn pe care l-am facut la sanador, la spitalul universitar i s-a pus diagnosticul de boala Konig i s-a dat arcoxia de 90 mg si flexodon A dar nu a baut decit 5 pastile si a fost sa moara ni s-a recomandat sa oprim imediat tratamentul, am mers la spitalul foisoru de foc acolo i s-a facut diprofos timp de un an nu a mai durut-o dar acum 2 saptamini durerea a aparut din nou mentionez ca intre timp a mai jucat handbal pe la scoala a mai lucrat si la o bicicleta medicinal nu stiu daca are legatura cert e ca am mers iarasi la ortoped i s-a facut radiografie a spus ca nu arata nimic cel mai probabil are osteocondrita juvenila la alt spital ni s-a recomandat operatia nustiu ce sa, mai fac ma gindesc ca totusi este un copil in crestere si cu opertatia ? nu stiu ce sa fac va rog mult de tot ajutatima in aceasta problema o sa va atasez si raspunsul la rmn :mica arie de 7 mm localizata cortico-subcortical cel mai probabil microgeoda subcondrala
0
08-06-2009, ora 23:16
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Rezultatul RMN pe care il citati D-voastra nu are absolut nici o relevanta in forma scrisa, el trebuind a fi interpretat numai sub forma imagistica. In general insa, RMN-ul nu este un examen foarte fidel pentru os si cartilaj, avand o utilitate redusa.
Ceea ce este sigur din toata istoria relatata este ca trebuie sa evitati cu desavarsire orice infiltratie cu Diprophos. De asemenea trebuiesc evitate activitatile sportive, mai ales cele agresive cum este hand-ball-ul. Orice activitate sportiva este nociva in aceasta boala (daca diagnosticul este corect).
In rest, interventia chirurgicala trebuie judecata cu mare discernamant in cazul unei paciente de 17 ani.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
09-06-2009, ora 18:13
corcodelus_ioana
Nu este medic/terapeut
corcodelus_ioana
va spun cu toata certitudinea daca aveti probleme ortopedice mergeti la clinica privata Med sport Bucuresti la domnul doctor Anghelescu si sigur veti pleca pe linga un diagnostic clar si cu problema rezolvata sunt mama unui copil de 17 ani care nu mai stia ce sa fac dupa atitea diagnostice puse daca ultimul nu ma speria cu operatia poate nici eu nu mergeam la aceasta clinica sportiva dar multumesc lui dumnezeu si celei care m-a trimis de la osteocondrita juvenila, boala kioning, defect din nastere si etc sa aflu astazi ca, copilul meu nu are nimic durerea se datoreaza unui tendon datorita sariturilor de la handbal la sportivi se numeste boala sariturilor si cu un antiinflamator facut local repaus o luna la sport am rezolvat problema care ma macina de 1 an si ceva. aveti incredere in domnul doctor Anghelescu dumnezeu sa-l tina sanatos
0
07-06-2010, ora 01:11
baltatescu_alex
Nu este medic/terapeut
baltatescu_alex
buna seara! am o problema azi am jucat tenis cu picioru si cand am sarit sa lovesc mingea cu capu in saritura parca ma curentat d la rotula in jos si nu puteam sa ma mai sprijin in picior... apoi cand durerea sa mai diminuat cand vroiam sa ma sprijin in picior parca mi se bifurca ceva sub rotula si numai simteam picioru scopatam... dar pana acasa am mers pe picioarele mele... m-am pus in pat sa ma culc si cand m-am trezit ma durearea foarte tare sub rotula si in spatele genunchiului si am inceput sa il misc dar tot doare abia pot sa ma sprijin in el... ce sa fac?? dak ma puteti ajuta... o seara buna... multumesc
0
28-12-2010, ora 17:48
Alina87
Nu este medic/terapeut
Alina87
Buna seara! As vrea sa va cer sfatul.eu am o problema la rotule...de la varsta de 8 ani, mentionez ca acum am 23 de ani, in fiecare an, in special, iarna, cand este zapada sau polei, imi sar rotulele de la ambele picioare, imi revin la loc cu greu. Cand se misca de la piciorul stang, am dureri foarte mari si se umfla timp de cateva zile, la dreptul am dureri, insa nu se umfla ca si la celalalt picior. Va rog mult, as vrea sa stiu daca este necesara interventia chirurgicala sau daca pot trata aceasta problema si prin alte metode?Daca este nevoie neaparat de operatie, as vrea sa stiu cat dureaza recuperarea si daca sunt 100% sanse de vindecare?va intreb deoarece as face orice numai ca sa evit interventia chirurgicala...Va multumesc!
0
28-12-2010, ora 17:55
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Luxatia recidivanta a rotulei este determinata de obicei de o displazie femuro-patelara.
Solutia este dubla:
- tratament conservator, rspectiv kineto-terapie de intarire a muschiului vast intern, care asigura stabilitatea dinamica a rotulei in timpul flexiei;
- tratament chirurgical, constand in cateva procedee diferite, care se adreseaza fie aripioarei rotuliene interne, fie insertiei tibiale a tendonului rotulian, fie chiar femurului sau tibiei, in functie de originea displaziei.
In peste 80% din cazuri se poate evita interventia chirurgicala printr-o kineto-terapie asidua si corect executata.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
15-02-2011, ora 11:42
IonutTirla
Nu este medic/terapeut
IonutTirla
Salut,
Am si eu aceeasi problema, o durere (suportabila) sub rotula piciorului drept. Durerile apar de exemplu ziua urmatoare dupa ce am fost la fotbal. Daca folosesc unguent durerile dispar dupa 1-2 zile. Am fost la un ortoped si mi s-a spus ca nu am nici o problema cu genunchiul, si sa folosesc unguent. Intrebarea mea este, poate ca aceste dureri sa apara de la faptul ca articulatia nu este incalzita destul inainte sa joc fotbal? Stiti cumva ceva unguent care ajuta la incalzirea articulatiei?

O zi buna
Ionut
0
15-02-2011, ora 11:52
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Din punctul meu de vedere, situatia este relativ simpla: daca singurul lucru care va face rau este foot-ball-ul, opriti-l complet. Daca totusi durerea persista, puteti consulta un alt ortoped: poate exista o displazie femuro-patelara care, in conditii de normalitate sa poate fi bine suportata insa, la suprasolicitarea provocata de foot-ball, sa determine dureri.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
15-02-2011, ora 12:17
IonutTirla
Nu este medic/terapeut
IonutTirla
Buna ziua domnule doctor,

Multmuesc pentru raspunsul si explicatia dumneavoastra. Mai am insa o intrebare, daca exista o displazie femuro-patelara ar trebui sa apara dureri si dupa exercitiile cardio (banda, bicicleta, stepper) facute aproape zilnic? Deoarece eu nu am nici o durere dupa ce fac acest tip de exercitii.

Numai bine.
Ionut
0
15-02-2011, ora 15:34
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Aveti inca un argument in plus sa opriti complet foot-ball-ul, ca fiind singurul efort ce va provoaca durere, expresia suferintei articulare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
19-04-2011, ora 09:56
Curmei B
Nu este medic/terapeut
Curmei B
Buna ziua domn doctor,

Am si eu o problema dupa o seara ce am facut niste "catarari" ca sa zic asa ( am urcat prin afara blocului la etajul 2) a doua zi dimineata m-am trezit co o durere sub rotula. prima zi nu prea am bagat-o in seama ca am zis ca trece dar azi e a 2-a zi si ma doare si mai tare. Zona cu pricina nu e inflamata dar cand incerc sa tin piciorul drept apare durerea si ma incomodeaza putin si la mers. Vreau sa precizez ca la doctor nu am fost din lipsa de timp.

Multumesc anticipat!
0
18-07-2011, ora 11:15
Adriana07
Nu este medic/terapeut
Adriana07
Buna ziua. Am 15 ani si practic handbalul de 5 ani. Cand am inceput pregatirea fizica acum 3 zile am simtit o durere apasatoare sub rotula. Stiam aceasta durere deoarele am simtito si inainte de vacanta. Va rog sa ma ajutati si sa imi dati un sfat. Trebuie sa ma las de handbal? Ce ar trebui sa fac?
Astept un raspuns. Va multumesc!
0
18-07-2011, ora 11:21
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Acest sport este destul de agresiv pentru genunchi, determinand leziuni mensicale, ligamentare sau cartilaginoase.
Este optiunea D-voastra de a-l practica sau nu, insa trebuie sa cunoasteti riguros efectele unui sport agresiv asupra articulatiilor, mai ales a genunchilor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
28-10-2011, ora 17:47
Dumitrescu98
Nu este medic/terapeut
Dumitrescu98
Buna ziua. Acum o zi am jucat fotbal si am cazut cu genunchiul de pamant, apoi cand m-am ridicat de jos nu puteam sa merg pur si simplu ma durea sub rotula. De atunci nu pot sa alerg. Ce sa fac?? Inca nu am consultat un medic
0
24-01-2012, ora 19:38
stelian123
Nu este medic/terapeut
stelian123
Buna ziua!
Acuma cateva luni v-am mai contactat in legatura cu genunchiul...ma doare sub rotula din cauza cresteri si practic sport de performanta (fotba).Am fost la un medic si mi-o zis ca aceasta durere va dura intre 3-5 ani.si am sa va reamintesc ca am 16 ani inaltime 1.68.Dvs mi-ati recomandat un repaus intre 6-24 luni.
Am stat repaus 6 luni...dar nu pot sa zic ca mi-a trecut deoarece chiar daca nu fac sport daca apasa inca ma doare si plus ca inca este si umflat.unii mi-au recomandat sa ma duc in continuare la fotbal si sa fac usor si cu timpul va trece...v-am contactat pe dvs si as vrea sa imi recomandati ceva daca se poate.
Multumesc!!!!
0
27-02-2013, ora 11:27
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Sfatul meu ramane acelasi: puteti practica un alt sport mai putin agresiv pentru genunchi, cum ar fi inotul sau ciclismul.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
25-07-2013, ora 15:56
alexw
Nu este medic/terapeut
alexw
Salut,
Eu joc fotbal si cand aveam 17 ani ma durea sub rotula cand alergam chiar si cand mergeam mai apasat la ambele picioare foarte tare, am fost la medicul de familie si m-a trimis la un doctor care mi-a facut radiografie a zis ca e de la crestere, am facut timp de 10 zile fizioterapie si kinetoterapie si dupa nu mai aveam nimic, puteam sa alerg normal.
0
04-07-2014, ora 03:54
ldd09
Nu este medic/terapeut
ldd09
Buna ziua ! Am si eu aceasta problema, o durere sub rotule (mai degraba in zona tibiei) pot sa spun ca la piciorul stang durerea este mai intensa. Practic fotbal si am mai avut aceasta problema dar imi trecuse o perioada si acum a revenit. Nu prea pot sa alerg cum trebuie, sa ma ridic de jos, sa urc niste scari cum trebuie, va rog da-ti-mi un sfat !
0
04-07-2014, ora 21:38
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu am inteles exact varsta D-voastra insa, daca aveti pana in 18-19 ani, poate fi vorba despre maladia Osgood-Schlatter.
Daca este vorba despre aceasta afectiune, singurul tratament consta in reducerea drastica a eforturilor fizice/sportive timp de 6-24 de luni (excluzand total jogging, foot-ball si alte sporturi agresive pentru genunchi).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
05-07-2014, ora 15:34
Anonimus1777
Nu este medic/terapeut
Anonimus1777
Salut!
Am 17 ani, si in urma cu ceva timp am suferit o entorsa la fotbal(tin sa mentionez ca sa repetat de 3 sau 4 ori pentru ca de la prima entorsa nu am "inteles' ca trebuie sa fac repaos si am jucat fotbal dupa 2 saptamani...si tot asa sa repetat entorsa mea...)in fine a trecut destul timp de atunci...genunchiul imi este slab si chiar daca am facut recuperare...vreau sa stiu de ce pana acum nu sunt cum eram inainte de entorsa! P.S: cand incordez "genunchiul" la maxim simt o durere sub rotula...dar cand merg, alerg nu simt aceasta durere...oare imi puteti spune o parere?
Va multumesc!
0
05-07-2014, ora 21:20
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Raspunsul este continut chiar in intrebarea D-voastra: nu ati respectat tratamentul optim si probabil va confruntati cu o instabilitate cronica a genunchiului.
Trebuie sa intelegeti insa ca foot-ball-ul este un sport fabulos de agresiv pentru genunchi, dovada fiind nenumaratele accidente sportive si interventii chirurgicale pe care le sufera acesti sportivi.
Conduita terapeutica actuala este dependenta de un examen clinic direct, practicat de catre specailistul in artroscopia genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
30-10-2014, ora 00:31
claudia01
Nu este medic/terapeut
claudia01
Buna ziua. Am 21 de ani si am o problema cu genunchiul drept, nu imi amintesc sa-l fi fortat sau sa fi facut un efort extrem de curand, insa atunci cand dau cu mana sub rotula masand usor in sus, cu genunchiul usor indoit, simt de parca ar scartai pe geam, sacadat, e o senzatie ciudata, greu de descris, dar trebuie sa va spun ca durerea e de fapt mai mult o instabilitate, parca ma lasa genunchiul, parca s-ar duce in spate mai mult decat trebuie, dar nu se duce.. asa il simt.
Cand e sa-l compar cu genunchiul stang stand in picioare imi dau seama ca in dreapta pot sa intru putin mai mult cu mana ca si cand ar fi o usoara adancitura in zona de sub rotula.
E o senzatie pe am mai avut-o in decursul anilor, o zi maxim doua dupa care trecea, motiv pentru care n-am bagat-o in seama... dar acum a devenit mai suparator si nu stiu ce sa fac...
0
30-10-2014, ora 21:09
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Va rog sa ma scuzati, dar nu am inteles tocmai esentialul: sex, greutate/inaltime, status ocupational si sporturi practicate, antecedente traumatice si de alta natura etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
31-10-2014, ora 06:09
claudia01
Nu este medic/terapeut
claudia01
Studenta, 60 kg/177cm, singurul sport practicat este snowboardul, niciun antecedent traumatic. De asemenea indoirea piciorului in spate dusa la maxim este putin mai anevoiasa.
0
22-02-2016, ora 18:05
RobertR
Nu este medic/terapeut
RobertR
Buna ziua.Am 18 ani, si de cativa ani practic mai multe sporturi(Fotbal, handbal, cross, atletism)si de ceva timp am o durere in zona rotulei la genunchiul stang, este ca o intepatuta foarte dureroasa.De asemenea, pe langa aceasta intepatura, am sentimentul ca ma lasa piciorul.Nu stiu ce as putea sa fac, nici nu pot lua repaus deoarece am in martie doua concursuri si in vara admiterea la politie, unde am nevoie neaparata de probele sportive.Am 68 Kg, 1, 78 inaltime, si pana acum nu am mai avut aceasta durere, este ceva nou pentru mine.As fi foarte recunoscator daca ati putea sa ma ajutati in aceasta situatie.
Multumesc anticipat !
0
22-02-2016, ora 18:19
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Cu mare probabilitate este vorba despre un sindrom de supra-solicitare mecanica.
Solutia este evidenta: reducerea drastica a solicitarii fizice/sportive.
Este evident ca nu se pune problema de medicamente/injectii/proceduri.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
22-02-2016, ora 18:25
RobertR
Nu este medic/terapeut
RobertR
Si o alta solutie, macar pentru ameliorarea durerilor, pentru ca nu imi pot permite sa scad sub ritmul pe care il am in prezent, ceva in genul unei creme as putea folosii? Si oricum, nu am practicat aceste sporturi la capacitate maxima, am facut antrenamente la nivel mediu, nu simteam sa ma fi suprasolicitat.
0
22-02-2016, ora 18:29
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Este evident ca nu se pune problema de medicamente/injectii/creme/proceduri, deoarece ar fi impotriva logicii elementare..
Solutia este simpla: reducerea drastica a solicitarii fizice/sportive.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
22-02-2016, ora 18:33
RobertR
Nu este medic/terapeut
RobertR
Si cam pentru ce perioada de timp ar trebui sa reduc activitatile fizice/sportive ?
Adaugă un comentariu / răspuns
33 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum menținem sănătatea genunchilor?
  • Alergarea ar putea fi benefică pentru genunchi, contrar temerilor generale
  • Leziunile genunchilor nu se vindecă complet
  • Alergarea ameliorează inflamația genunchiului, contrar așteptărilor
  • Dislocare genunchi - primul ajutor și sfaturi utile
  • Tipuri de durere de genunchi în diferite afecțiuni ale genunchilor
  • Recuperarea genunchiului în funcţie de patologie - evoluţie şi durată
  •