MELANOM MALIGN
Am fost operata de-o formatiune pseudotumorala parietala care in urma rezultatului histopatologic s-a dovedit a fi melanom malign dezvoltat din nev albastru invaziv in hipoderm.Breslow 6.8mm, ClarkV, 11MITOZE pe mm2.Invazie perivasculara si perineurala, fara ulceratie sau noduli sateliti.Stadializare PT4A pnx.Rezectie integrala a tumorii.Am facut un CT cu substanta de contrast si s-a descoperit nodul pulmonar unic in segmentul Flower drept(nu s-a putut preciza daca este metastaza sau nu). Urmeaza sa facun PET/CT.
Recomandati-mi va rog un oncolog bun la IOB bucuresti care trateaza melanoame si poate mi dati o sugestie ce pasi trebuie sa urmez in acest caz.
Va multumesc si va doresc sanatate!
Recomandati-mi va rog un oncolog bun la IOB bucuresti care trateaza melanoame si poate mi dati o sugestie ce pasi trebuie sa urmez in acest caz.
Va multumesc si va doresc sanatate!
4 comentarii
rezuma-te la a posta intr-un singur loc. de pilda pe threadul acesta, desi eu ti-am raspuns si pe celalalt, caci acolo am vazut prima data.
multumesc, d-le Raul, pe viitor o sa postez aici.Spuneti-mi, va rog, exista acces gratuit la Zelboraf(Vemurafenib)?Acest medicament se face gratuit in clinica de oncologie ? Mi s-a sugerat sa fac analiza "mutatia braf"care este o analiza costisitoare si ma gandeam ca in conditiile in care nu avem acces la tratament gratuit cu Zelboraf, ce rost ar mai avea aceasta analiza?
inca nefiind demonstrata existenta metastazelor, nu se recomanda testul mutatiei BRAF, asa cum nu se recomanda nici tratament cu zelboraf. din pacate nu exista in romania acces gratuit la zelboraf. daca exista metastaze singurul medicament aprobat la ora actuala, gratuit, este chimioterapie clasica cu dacarbazina. daca NU exista metastaze, ar trebui sa faci interferon un an.
Imi poate spune cineva ce inseamna invazie perivasculara si perineurala?
Va rog recomandati-mi un oncolog cu experienta in melanom.
Multumesc.
Va rog recomandati-mi un oncolog cu experienta in melanom.
Multumesc.
Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:
Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1melanom, dupa ce observasem o modificare a unei alunite
- 1048melanom malign
- 10melanom malign, lamurire
- 12melanom malign
- 3melanom malign gradul 4 dupa extirparea chirurgicala a unei alunite
- 12diagnostic melanom malign coroid operat, ce se intampla mai departe?
- 1ajutor!!! melanom malign
- 5pot avea un copil si sau face stimulari hormonale?
- 34melanom malign
- 8Melanom malign cu metastaze limfatice
- 2Poate fi melanom?
- 4melanom stadiul IA
- 2Interpretare rezultat biopsie
- 1Melanom malign
- 2Melanom stadiu 2a
- 0Interpretare examen histopatologic
- 2Cancer piele
- 1Papilom care își modifică culoarea - se transforma in melanom?
Mai multe informații despre: Melanomul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: