melanom malign

1048 comentarii 1 2 ..... 101112 ..... 34 35 Înainte ›
0
21-06-2012, ora 19:29
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cu placere!
0
22-06-2012, ora 01:52
dan7979
Nu este medic/terapeut
dan7979
tatal meu a fost diagnosticat cu melanom malign extensiv in suprafata, ulcerat, stadiu Clark IV, indice Breslow 4.5 mm.primul ct a fost facut cap torace abdomen la care s-au obs mici noduli 3, 4 mm la plamani.a facut tratament dacarbazin(4 serii), dupa care a urmat un tratament cu yervoy.acest ultim tratament nu a putut sa il faca pana la capat fiind f greu de suportat.eu unul sunt f ingrijorat ca in afara de primul ct care a fost facut complet(cap toraoace abdomen)urmatoarele 2 au fost facute fara sub de contrast si nici in zona capului.am intrebat si mi s-a zis ca nu e nevoie sa ii faca in zona capului si nici sub de contrast nu necesita.e neaparata nevoie ca ct sa fie faacut complet si cu sub de contrast?
0
22-06-2012, ora 19:52
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
totusi, unde a facut tratamentul cu yervoy si ce ti-au zis medicii de acolo cand ai incheiat tratamentul ?

ce spune ultimul examen CT si cand a fost el efectuat ? de ce a fost tratamentul "greu de suportat" ? ce s-a intamplat ?

ce simptome are ? ce vi s-a propus in continuare ?

ce stii despre prognostic si ce asteptari ai in continuare ?
0
24-06-2012, ora 11:00
Rodica Cojocea
Nu este medic/terapeut
Rodica Cojocea
Buna ziua!Revin si eu cu vesti, trombocitele au crescut la 75000 de cand a marit doza de medrol la 16mg/zi.I s-au mai facut analize si echografii si este bine.A ramas cu acelasi tratament, dar cei de la hematologie spun ca trebuie insistat sa se faca ganglionul santinela, pt ca parerea lor e ca nu sunt probleme daca se face transfuzie cu masa trombocitara, mai ales ca la prima operatie trombocitele au fost 9000.Acum trebuie sa gasim si un medic care sa faca asta.Dvs ce parere aveti?
Numai bine!
0
24-06-2012, ora 13:59
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
inainte de GANGLIONUL SANTINELA trebuie facuta o examniare (intai palpare, apoi ecografie si eventual CT) a ganglionilor loco-regionali; daca sunt ganlioni suspecti la aceste examene, ulterior trebuie un examen CT de cap/torace/abdomen sau chiar un PET/CT si un RMN cerebral, ulterior o eventuala rezectie chirurgicala IN BLOC a acelor ganglioni; daca nu exista ganglioni suspecti, abia atunci recomand ganglionul santinela.

oncologul ce v-a zis, mai nou ?
0
24-06-2012, ora 15:31
Rodica Cojocea
Nu este medic/terapeut
Rodica Cojocea
S-a facut deja CT-ul si oncologul a spus ca e in regula ca nu sunt probleme.A mai spus ca trebuie facut ganglionul santinela, dar ar trebui sa mai creasca trombocitele pana la 100000-120000.
0
24-06-2012, ora 16:06
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
fie. inseamna ca nu sunt ganglioni suspecti la palpare sau pe CT.
0
25-06-2012, ora 20:00
ank_prigat
Nu este medic/terapeut
ank_prigat
Lui tata i s-au umflat picioarele foarte tare. Se poate face vreo ceva? V-am scris despre el acum cateva zile.melanom malign cu metastaze. Multumesc!
0
25-06-2012, ora 21:13
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, se poate, dar depinde de cauza si de ce s-a facut deja. ati fost la medicul de familie cu aceasta problema ?
0
25-06-2012, ora 21:35
one2009
Nu este medic/terapeut
one2009
buna seara,

in primul rand multa sanatate tuturor!
as dori sa-mi explicati diagnosticul: metastaza in tranzit de melanom malign. localizare: dermo-hipodermica cu prezenta de embol tumoral interlinfatic.
gravitate, ce pasi ar trebui sa urmam, care ar trebui sa fie obiectivele noastre realiste, la ce sa ne asteptam?

multumesc
0
25-06-2012, ora 22:15
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
gravitatea este o notiune relativa. iar diagnosticul histopatologic pe care il listezi trebuie contextualizat, adica trebuie mai multe detalii medicale, desi este evident ca rezulta un MELANOM MALIGN care este un cancer de piele foarte agresiv, care este intr-o forma avansata.

despre "ce pasi trebuie sa urmati" trebuie sa va lamureasca medicii cu care ati vorbit pana acum, pentru ca in mod evident ati fost pana la medicul de familie, apoi pana la un chirurg sau dermatolog care v-a facut biopsia si apoi ati primit rezultatul de la cineva.

un consult oncologic este absolut esential momentan, pentru o luare in evidenta.
0
27-06-2012, ora 23:47
onyx20
Nu este medic/terapeut
onyx20
Ma ingrozesc cand vad atatea cazuri noi si parca din ce in ce mai grave.
0
28-06-2012, ora 00:28
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, din pacate incidenta acestei boli la noi in tara este in crestere.
0
28-06-2012, ora 08:09
one2009
Nu este medic/terapeut
one2009
suntem programati la ecograf si CT.
deocamdata.
0
02-07-2012, ora 13:51
bogdan112
Nu este medic/terapeut
bogdan112
am 27 de ani si in urma unui control de rutina, am decis excizarea unei alunite. ulterior exciziei am trimis piesa pentru examen histopatologic.

Diagnostic trimitere: nev nevocalular pigmentat

Date clinice/paraclinice; evolutie extensiva de un an (S+adancime)

Descriere macroscopica: fragment cutanat ovoidal de 7/5 mm, grosime 5mm centrat de o pata pigmentata circulara de 4-5 mm.

Descriere microscopica: Leziune tegumentara formata din :
- cuiburi jonctionale mare de talie si forma variata care pe alocuri se apropie foarte mult de suprafata epidermului;hiperkeratoza marcata;
- dermul papilar ocupat de cateva cordoane de melanocite; melanocitele cu polimorfism morfologic, nucleolate; mitoze se observfa intre 1-3/sectiune pe cateva sectiuni din multiplele sectiuni8 seriate; pigment melanic bogat inegal distribuit in cuiburile nevocitare si in macrofage dermice;
-sublezional se gaseste un infiltrat inflamator cronic de intensitate moderata-redusa, cu dispozitie in banda si agregare perivasculara;
Marginea laterala minima 1 mm;adancime maxima impreuna c7u infiltratul inflamator 0, 6-0, 7 mm.

Diagnostic anatomo-patologic: melanom malign Clark III breslow 0, 7 mm.

In urma acestei analize s-a efectuat ecografia ganglionilor axilari a carei interpretare este: in ambele axile, exista adenopatii de pana la 1 cm(media), cele din dreapta bloc adenopatic de pana la 2 cm (media).

va implor daca se poate sa ma ajutati cu un sfat. cu e situatia. a fost bine ca am scos-o? nu ma asteptam la astfel de rezultat.

mai mentionez ca a fost diagnosticat cu artrita reumatoida reactiva, a facut tratament si e sub control acum.(tratament acum circa 3 ani). ma intereseaza sa stiu daca adenopatiile de la ganglioni se pot datora si acestei boli.
0
02-07-2012, ora 21:55
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ai primit diagnosticul de cancer de piele, melanom malign, care este unul dintre cele mai agresive tipuri de cancer. desigur ca ai facut extrem de bine ca te-ai operat. in toate aparentele, pare a fi fost un stadiu localizat, dar aparitia ganglionilor axilari pune probleme mari de diagnostic ulterior. respectiv daca ei sunt palpabili si suspecti, trebuie operati in bloc. fie asta, fie facuta macar o tehnica a GANGLIONULUI SANTINELA, cel putin. asta s-ar fi indicat daca nu exista niciun ganglion suspect. fiindca exista, repet, se recomanda operatia IN BLOC a acestor ganglioni. la fel se indica investigatii mai ample, respectiv cel putin un examen CT de torace, abdomen si pelvis + un examen IRM cerebral. numai asa se poate stadializa corect melanomul. de asemenea trebuie facuta o REoperatie a leziunii initiale, cu o margine de siguranta mai mare. asta trebuia sa te indrume medicul care te-a operat initial. banuiesc ca era dermatolog. ce ti-a zis ca ai de facut in continuare ?
0
02-07-2012, ora 23:06
bogdan112
Nu este medic/terapeut
bogdan112
maine merg la oncolog, cu rezultatul pe care l-am postat, am inteles de la ecograf ca nu este concludent, ca adenoamele pot fi vechi, de la bolile copilariei si ca trebuie sa merg la oncolog sa ma trimita la un tomograf sa vada si alti ganglioni si in consecinta maine sunt prezent la oncolog
0
03-07-2012, ora 00:06
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
foarte bine! asteptam rezultate.
0
03-07-2012, ora 09:36
corina76
Nu este medic/terapeut
corina76
Buna ziua
Pur si simplu ma cuprinde groaza sa vad cate cazuri noi apar si parca tot la oameni tineri!
Cumnata mea a inceput tratamentul cu interferon 9 mil. UI de trei ori pe saptamana.
Va doresc multa sanatate tuturor
0
03-07-2012, ora 18:14
onyx20
Nu este medic/terapeut
onyx20
Si cum suporta?
0
03-07-2012, ora 21:56
bogdan112
Nu este medic/terapeut
bogdan112
Am fost la oncolog astazi, de acolo in baza la ecografie m-a trimis la chirurg sa imi scoata ganglioni de axilari(desi medicul radiolog indica un examen CT), sa reopereze locul nevului, dupa care sa fac un CT cu substanta de contrast. La chirurg surpriza, se apuca sa palpeze ganglionii (oncologul nu a facut asta) si zice ca nu simte decat la stangu ceva foarte mic si inainte de a ma opera vrea un CT.
Asa ca in consecinta de maine umblu dupa CT
0
03-07-2012, ora 22:35
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ok. asteptam rezultatul.
0
04-07-2012, ora 09:38
corina76
Nu este medic/terapeut
corina76
Doamne ajuta sa fie bine Bogdan!
Cumnata suporta destul de bine interferonul. A inceput in prima saptamana cu 3 mil UI x3, apoi a doua sapt. cu 6 mil UI x3/sapt, si acum cu 9 mil UI x 3/ sapt. O sa ramana asa cu 9 mil UI. A primit interferonul pentru 3 luni, gratis prin CAS.
Dupa ce isi face injectia la vreo doua ore ia paracetamol. Inafara de faptul ca a durut-o capul nu are nimic, zice ea. Acum la injectia de luni s-a simtit mai rau, a avut dureri mai mari de cap, dar poate si din cauza caniculei, era si la lucru de noapte. In 18 iulie mergem la control la chirurgul oncolog care a operat-o.
Sa auzim de bine si multa sanatate tuturor.
0
06-07-2012, ora 21:19
bogdan112
Nu este medic/terapeut
bogdan112
Am primit rezultatul CT, pare a fi bun, concluziile zic ca nu exista modificari patologice certe la ganglioni, care sunt de 1cm respectiv 1, 2cm.
Nu am reusit sa dau de chirurg azi, luni trebuie sa merg la oncolog, care probabil ca o sa ma trimita iar la chirurg pentru operatie, si sunt indecis daca sa ma operez sau sa astept si opinia de la Bucuresti. Poate oare ca testul sa fi fost gresit? Care ar putrea fi probabilitatea ca un medic sa puna diagnosticul de MM clark3 fara sa fie sigur de ce scrie? Pe diagnostic scria ca se impune o a doua opinie, dar cred ca este numai asa pentru siguranta pacientului, nu prea cred ca cineva s-ar juca cu un asa diagnostic!
Intrebarea ar fi, in situatia de fata, imi permit sa mai astept o saptamana testul de la Bucuresti? Ce as avea de pierdut? Si ce as avea de castigat!
0
06-07-2012, ora 22:22
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cum sa fie testul gresit ? clark 3 nu are nicio legatura cu starea ganglionilor. furnizeaza-ne cel putin concluzia, mot a mot, a examenului CT. poate ca se impune cel putin efectuarea unui GANGLION SANTINELA, sau/si un RMN regional, pentru ganglioni, daca chirurgul zice ca nu vede nimic anormal. desigur ca intr-o singura saptamana nu se va intampla nimic in neregula. ce test de la bucuresti astepti ? o investigatie sau sa vorbesti cu medicul si atat ?
0
06-07-2012, ora 23:16
bogdan112
Nu este medic/terapeut
bogdan112
Sa fie gresit in sensul ca s-a pus gresit diagnoasticul(desi nu cred)
La Bucuresti am trimis proba pentru o a doua opinie si pentru imunohistochimie, la Institutul Victor Babes,
Concluzia:
Fara determinari toraco-abdoninale
Ganglioni lomboaortici, axilari si inghinali bilateral, fara aspect cert patologic.
0
06-07-2012, ora 23:21
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
pai CARE anume sa fie greseala ? si daca nu e clark 3 ci e 4 sau 2, care e diferenta ?

CT-ul spune ca nu poate preciza daca ganglionii vizibili sunt bolnavi sau nu. trebuie investigatii suplimentare.
0
11-07-2012, ora 17:11
Rodica Cojocea
Nu este medic/terapeut
Rodica Cojocea
Buna ziua!Revin cu noutati, azi a fost operat fratele meu din nou(ganglionul santinela).Ieri i-a fost injectata substanta radioactiva, iar in urma echografiilor si pozelor facute primii ganglioni colorati au fost in spre axila si spre gat.Domnul doctor a fost optimist si credea ca o sa fie bine, dar azi dupa operatie raspunsul a fost altul:, , operatia a fost mult mai mare decat ne asteptam, ganglionii axilari erau negrii si i-am scos pe toti", la cei din spre gat nu s-a umblat.Trombocitele au crescut pana la 72000 si toata lumea era speriata pentru ca operatia a fost mai mare si se temeau de posibile sangerarai.Intr-un final a spus ca e bine nu au aparut sangerari, dar ramane la terapie intensiva pana maine.Credeti ca ar fi trebuit scosi si ganglionii din spre gat?Dl dr a spus sa asteptam rezultatul de la patologie si ca o sa fie nevoie sa se faca chimioterapie, dar cine o sa-i faca daca are trombocitele atat de scazute(sindrom mielodisplazic).
Multa sanatate tuturor!
0
11-07-2012, ora 22:02
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cel mai clar pot raspunde pe baza unei descrieri tehnice a protocolului operator si al gestului ganglionului santinela, apoi pe baza rezultatului examenului anatomopatologic de dupa operatie.

desigur ca daca exista suspiciunea prezentei ganglionilor si la nivelul gatului, ei trebuie operati, daca nu exista metastaze si in alte parti, cumva inoperabile. avand in vedere problema cu trombocitele, chimioterapie este improbabil ca va face, si oricum in melanomul malign se recomanda operarea tuturor metastazelor care se pot opera. cred ca in momentul de fata se impune un examen PET/CT. ati vorbit cu medicul oncolog despre asta? ce urmeaza sa faceti ?
0
14-07-2012, ora 22:51
bogdan112
Nu este medic/terapeut
bogdan112
Buna seara,
revin cu noutati, am ajuns in cele din urma la Cluj, unde am fost operat la axila dreapta si au scos tot grupul de ganlioni. Nu au incercat tehnica ganglionului santinela deoarece au spus ca pe un ganglion palpabil nu isi mai are rostul. Au mai operat inca 2 nevi suspecti si acum astept rezultatele biopsiilor.
Speram la un diagnostic gresit in ceea ce priveste melonomul malign, repet sparam, ca primul medic care a facut analiza histopatologica sa fi gresit.
Acum astept raspunsul histopatologic si ma intorc la Cluj pentru tratamentul ce se va impune dupa rezultat.
Analizele preoperatorii au fost in limite, operatia a decurs bine si ma simt bine ceea ce doresc tuturor!

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
1048 comentarii 1 2 ..... 101112 ..... 34 35 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.