Clarificare interpretare CT ureche, care este problema, nu înțeleg termenii

12-06-2022
CrisMary77
Nu este medic/terapeut
CrisMary77
Concluzii CT stanci temporale:
-Dehiscenta canalului semicircular superior de partea dreapta, pe versantul posterior.
-Bulb jugular stâng dominant, ascensionat, dehiscent către apeductul cohlear și vestibular, fără modificarea calibrului acestora, cu perete fin osos către hipotimpan, cu un diverticul posterosuperior care este dehiscent 2-3mm pe versantul posterior al stancii către fosa posterioara.
-Pneumatizare asimetrica a stancilor temporale; de partea stanga exista o celula mare, pneumatizata, pe versantul cranial al stancii, imediat deasupra CAI, care are continut aeric si perete osos integru, dar determina o discreta aplatizare a treimii proximale a CAI stanga- variantă anatomica.

As dori clarificarea termenilor medicali și ce tratament necesită.
Mulțumesc mult!
Marilena
5 comentarii
1
12-06-2022, ora 16:27
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Sunt termeni anatomic a urechii interne
Se interpretează aceasta investigație doar de un medic Chirurg orl. Care vede și urechea la microscop.
Nu are nici o logica interpretarea acestor termini scoși din context
Fara a cunoaște pacientul. Simptomele
1
12-06-2022, ora 16:41
CrisMary77
Nu este medic/terapeut
CrisMary77
Mulțumesc mult! Am o durere de partea stanga a capului în special în urechea stanga iar aceasta durere radiază deasupra și sub urechea stanga. Celelalte investigații orl au ieșit ok. Durerea o am de 8 ani, destul de des ( la câteva zile) nu am descoperit cauza!!!Cedează la calmante antinevralgic, ibuprofen..
1
12-06-2022, ora 17:30
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Sa făcut un CT.3D.. La Dantura.
Să se vadă rădăcină dinților???
1
12-06-2022, ora 18:04
CrisMary77
Nu este medic/terapeut
CrisMary77
Daa. Am scos și 2 masele degeaba. Am făcut și RMN la cap. Nimic! Și durerea continuă.
0
16-07-2024, ora 13:44
adddddriana
Nu este medic/terapeut
adddddriana
Buna ziua. Ati reusit sa va lamuriti cu interpretarea CT-ului? Am aceeasi problema, dar nu primesc niciun raspuns concret.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.