Clarificare interpretare CT ureche, care este problema, nu înțeleg termenii
Concluzii CT stanci temporale:
-Dehiscenta canalului semicircular superior de partea dreapta, pe versantul posterior.
-Bulb jugular stâng dominant, ascensionat, dehiscent către apeductul cohlear și vestibular, fără modificarea calibrului acestora, cu perete fin osos către hipotimpan, cu un diverticul posterosuperior care este dehiscent 2-3mm pe versantul posterior al stancii către fosa posterioara.
-Pneumatizare asimetrica a stancilor temporale; de partea stanga exista o celula mare, pneumatizata, pe versantul cranial al stancii, imediat deasupra CAI, care are continut aeric si perete osos integru, dar determina o discreta aplatizare a treimii proximale a CAI stanga- variantă anatomica.
As dori clarificarea termenilor medicali și ce tratament necesită.
Mulțumesc mult!
Marilena
-Dehiscenta canalului semicircular superior de partea dreapta, pe versantul posterior.
-Bulb jugular stâng dominant, ascensionat, dehiscent către apeductul cohlear și vestibular, fără modificarea calibrului acestora, cu perete fin osos către hipotimpan, cu un diverticul posterosuperior care este dehiscent 2-3mm pe versantul posterior al stancii către fosa posterioara.
-Pneumatizare asimetrica a stancilor temporale; de partea stanga exista o celula mare, pneumatizata, pe versantul cranial al stancii, imediat deasupra CAI, care are continut aeric si perete osos integru, dar determina o discreta aplatizare a treimii proximale a CAI stanga- variantă anatomica.
As dori clarificarea termenilor medicali și ce tratament necesită.
Mulțumesc mult!
Marilena
5 comentarii
Sunt termeni anatomic a urechii interne
Se interpretează aceasta investigație doar de un medic Chirurg orl. Care vede și urechea la microscop.
Nu are nici o logica interpretarea acestor termini scoși din context
Fara a cunoaște pacientul. Simptomele
Se interpretează aceasta investigație doar de un medic Chirurg orl. Care vede și urechea la microscop.
Nu are nici o logica interpretarea acestor termini scoși din context
Fara a cunoaște pacientul. Simptomele
Mulțumesc mult! Am o durere de partea stanga a capului în special în urechea stanga iar aceasta durere radiază deasupra și sub urechea stanga. Celelalte investigații orl au ieșit ok. Durerea o am de 8 ani, destul de des ( la câteva zile) nu am descoperit cauza!!!Cedează la calmante antinevralgic, ibuprofen..
Sa făcut un CT.3D.. La Dantura.
Să se vadă rădăcină dinților???
Să se vadă rădăcină dinților???
Daa. Am scos și 2 masele degeaba. Am făcut și RMN la cap. Nimic! Și durerea continuă.
Buna ziua. Ati reusit sa va lamuriti cu interpretarea CT-ului? Am aceeasi problema, dar nu primesc niciun raspuns concret.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0ct craniu
- 0rezultat CT
- 6Examen CT
- 0Am făcut un CT cranian nativ şi am nevoie de ajutor
- 1Rog interpretare de catre un neurolog
- 0Artrofie cortico-subcorticala
- 1CT cerebral - ma ajutați cu o interpretare a rezultatului va rog mult?
- 1Ajutor urgent! RMN cerebral sau CT?
- 2Rezultat CT
- 0Neurologie
- 0Ateroame parietale calcificate
- 1Chist talamic
- 0De ce la RMN și tomograf cerebral mi-a ieșit totul normal?
- 0Tumora de glomus jugular
- 0Avc recent. Se poate recupera?
- 2Glioze medulare
- 2Posibila infectie
- 1Hipodensitate lacunara la nivelul nucleului caudat drept
- 2Citire CT va rog
Mai multe informații despre: CT cerebral CT craniu