Medic pentru miomectomie laparoscopica | Forumul Medical ROmedic

Medic pentru miomectomie laparoscopica

19-01-2021
utilizator456
Nu este medic/terapeut
utilizator456
Buna ziua! In august 2020, in timpul unui control de rutina, mi s-a facut si o ecografie transvaginala, in urma careia doamna doctor a descoperit ca am un fibrom subseros de 8.5 cm. Mi-a spus ca trebuie sa fiu operata, insa am vrut sa cer si o a doua parere. Am ajuns la un doctor care mi-a spus acelasi lucru. Acest doctor m-ar fi putut opera, insa nu m-am simtit ok in preajma lui, nu mi-a inspirat incredere. As vrea sa imi recomandati, daca ati trecut printr-o operatie de acest gen, un medic bun, care sa isi dea interesul, sa explice tot ce este nevoie si sa inspire incredere. Aveti o recomandare de un medic bun in Bucuresti? De asemenea, as vrea sa stiu care ar fi pretul unei miomectomii laparoscopice. Multumesc!
7 comentarii
0
26-02-2021, ora 10:00
Utilizator1311
Nu este medic/terapeut
Utilizator1311
Bună ziua.Si eu am aceeași problemă și mi s-a recomandat operație laparoscopic. Eu îmi doresc o sarcină iar dr mi-a recomandat sa ma operez înainte, pentru ca pe sarcină îmi poate pune probleme.Am citit ca Dl Dr Silviu Istoc este un Dr bun. Vă rog să îmi răspundeți, să îmi spuneți dacă v-ați operat sau nu
0
02-03-2021, ora 13:32
utilizator456
Nu este medic/terapeut
utilizator456
Bună ziua! Multumesc pentru raspuns. Nu m-am operat inca, dar m-am documentat foarte mult si am inteles ca sectia de Ginecologie de la Spitalul Militar este una foarte buna, iar toti medicii de acolo sunt recomandati. Am ales sa merg la doamna doctor Mariana Serban, insa nu am fost inca la consultatie. Dupa ce voi reusi sa ajung la doamna doctor, va anunt la ce concluzii am ajuns. Multumesc!
0
19-05-2021, ora 16:09
Alexa_alex
Nu este medic/terapeut
Alexa_alex
Buna ziua! Sunt in aceeasi situatie si voiam sa va intreb daca ati facut vreun progres si la ce medic ati apelat pana la urma.Multa sanatate
0
19-05-2021, ora 17:33
utilizator456
Nu este medic/terapeut
utilizator456
Buna ziua! Am fost in mai multe locuri, inclusiv la Spitalul Militar si la Filantropia. Intr-un final, voi face operatia la Regina Maria, la dna doctor Oana Zaharia, care mi-a spus ca poate face operatia laparoscopic. Medicii de la stat au propus toti operatie clasica, care implica, cumva, mai multe riscuri si timp de recuperare mai mare, motiv pentru care vreau laparoscopic. Plus ca, sincera sa fiu, ma indoiesc ca vor fi conditii bune in spitalele de stat, oricat de buni ar fi medicii. Nu am stabilit inca data pt operatie, va tin la curent cu progresul. Pot sa va spun, insa, ca dna Zaharia este OK, explica frumos si pe intelesul oricui, pare sa isi dea interesul. La spitalul Militar am fost la dna Serban care a spus ca nu se baga la o astfel de operatie, apoi la dl Niculescu, tot de acolo, iar la Filantropia la dl Peltecu. Ambii par medici buni, puteti incerca si la ei. E foarte greu, insa, de obtinut o programare, plus ca timpul de asteptare e foaaarte mare, chiar si cu programare, nu se respecta de niciun fel orele. Sanatate si voua!
1
20-07-2021, ora 00:04
Joanna32
Nu este medic/terapeut
Joanna32
Eu m-am operat la dr Silviu Istoc de mai multe fibroame uterine acum 3 ani jumate. Cel mai mare avea cca 8 cm. Aveam simptome urate, dureri mari la menstruație, menstruații lungi și neregulate, cheaguri, hemoragii și anemie feripriva. Am ajuns la dr Istoc după ce alți 4 medici îmi recomandasera ba scoaterea uterului, ba operația clasica, ba embolizarea motivând ca operația laparoscopica nu se putea face la mine. De fapt nu știau ei sa o faca. Noroc ca nu i-am ascultat. Am făcut și tratament cu Esmia dar degeaba, nu a avut niciun efect. M-am stresat 1 an întreg pana am ajuns la dr Istoc care m-a trimis la RMN și apoi după 2 săptămâni m-a programat la operație laparoscopica. A decurs totul fără probleme, e un medic f bun, calm și care explica orice nelămurire ai. Spitalizarea durează 2 zile, iar durerile de după operație încă cateva zile. Deși mulți spun ca e o operație care nu da dureri, nu e deloc asa, dar după ce ma chinuisem un an din cauza fibroamelor, durerea de câteva zile de după operație chiar nu mai contează. Nu va așteptați sa fie ceva ușor pt ca nu e. Dar merita orice efort. Pt cele care doriți o sarcina, după operație se așteaptă 6 luni pt vindecarea uterului. Apoi puteți rămâne însărcinate.
Nu exista tratamente medicamentoase eficiente pt fibrom. Cele care induc menopauza sau pe baza de hormoni nu sunt o soluție pe termen lung și/sau sunt greu de tolerat de organism.
Eu din fire sunt anxioasa și mi-a fost extrem de frica de operație, mai ales ca era prima oara în viata mea când ma operam. Dar a fost cel mai bun lucru pe care îl puteam face. Viata mea devenise un coșmar din cauza fibroamelor și știam, în ciuda fricii, ca alta soluție nu aveam decât operația. Fibroamele nu trec de la sine. Embolizarea nu e o soluție și implica riscuri mari pt uter
0
20-07-2021, ora 11:17
Alexa_alex
Nu este medic/terapeut
Alexa_alex
Buna ziua! Vreau sa va întreb cu ce clinica lucrează sau unde îl găsesc ? De asemenea vreau sa va întreb dacă v-ați operat laparoscopic acum câțiva ani daca au ieșit între timp ok ecografiile și n-ați mai avut probleme cu fibroamele. Am o prietena căreia i-a reapărut fribromul după embolizare, nu știu dacă după miomectomie exista același risc dar ideea este că pot reapărea
0
20-07-2021, ora 12:12
Joanna32
Nu este medic/terapeut
Joanna32
Bună ziua! Dr Istoc este la Provita și la Medicover. Operațiile se fac numai la Medicover. La Provita găsiți programare pt consultatie f ușor, la Medicover nu. Din păcate, mai ales în perioada de fertilitate a femeii, fibroamele pot sa reapara la unele persoane și după miomectomie, dar nu e o regula. Depinde de organismul fiecăruia, nici medicii nu pot prevedea dacă reapar, unde, în cât timp și cât de mari pot sa creasca. Am înțeles ca embolizarea poate duce la lipsirea de alimentare cu sânge, totala sau parțiala, a uterului, nu doar a fibroamelor, ceea ce e dezastruos pt cineva care își dorește o sarcina. Este un risc pe care nu am vrut sa mi-l asum și de aceea am preferat miomectomia laparoscopica. Eu merg periodic la ecografie la dl dr pt monitorizarea uterului.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Uter fibromatos - explicaÈ›ii pe înÈ›elesul tuturor
  • SubstanÈ›e chimice regăsite în produse comune de consum pot creÈ™te riscul de fibrom uterin
  • Un compus din ceaiul verde a avut rezultate promițătoare în tratarea fibroamelor uterine
  • Femeile care stau pe scaun 6 ore zilnic au un risc dublu de fibrom uterin
  • Cercetătorii de la Mayo Clinic recomandă terapiile alternative la histerectomie pentru fibromul uterin
  •