Masturbare si doar atat de 1 an de zile

14-01-2018
alina2k18
Nu este medic/terapeut
alina2k18
Buna, am 25 ani si sunt singura de 1 an de zile... ma masturbez aproape in fiecare zi. O faceam si cand aveam prieten dar atunci faceam si sex...

Credeti ca ma poate afecta in vreun fel?

Stiu ca suna prostesc tinand cont de varsta mea... dar chiar nu stiu pe cine sa intreb...
5 comentarii
0
15-01-2018, ora 00:07
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna,

Cand intrebi daca te va afecta in vreun fel, intrebi pentru ca simti deja ca este ceva ce te deranjeaza, te afecteaza intr-un anume mod ? Poate vrei sa ne spui mai multe, sa intelegem cu ce te confrunti, de fapt...
0
15-01-2018, ora 00:40
alina2k18
Nu este medic/terapeut
alina2k18
Pai, din ce am mai citit [ nu am curaj sa intreb pe cineva in real...] masturbarea nu e chiar okay.
Indicat este contactul sexual...
Mie imi este teama sa nu ajung sa am placere doar prin masturbare si contactul sexual sa devina fara pic de placere...
Asta este ingrijorarea mea...
0
15-01-2018, ora 11:10
Psiholog Racheleanu Mioara
Psihologie, Galati
Psiholog Racheleanu Mioara
Buna dimineata! Masturbarea e OK, mai ales in cazul unei persoane singure, elibereaza anumiti hormoni care protejeaza impotriva depresiilor, elimina stresul, micsoreaza tensiunea sexuala.
0
15-01-2018, ora 15:58
Argent
Nu este medic/terapeut
Argent
O data pe zi nu strica :)
0
31-01-2018, ora 12:24
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Nu exista recomandari universal valabile pentru masturbare.
Chiar si aici, probabil daca ai fi fost de sex masculin raspunsurile primite ar fi fost altele.

De exemplu : ‘o data pe zi’ poate sa nu strice daca esti intr-o cautare activa a unei relatii intime, care sa implice si emotie, nu doar sex… si poate sa nu fie in regula in momentul in care autosatisfacerea te indeparteaza de cautarea unei relatii si te ‘afunda’ intr-o zona de asa-zis confort sexual. Daca esti in cea de a doua situatie e poate momentul sa cauti sprijin la psihosexolog.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: