Masturbare in exces, problema?!
Si pentru masturbare cred ca doar ambitia voastra e cea care va poate opri din a mai practica masturbarea.
0
25-02-2011, ora 16:51
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Hello!
Comment,
În primul rând ar putea să pară că dacă Dumnezeu a creat toate lucrurile, atunci răul ar fi creat de El. Ei, bine, NU, nu El a creat răul. Răul nu este un "lucru", cum ar fi o rocă sau cum ar fi apa. Nu poţi avea o cană de rău! Dimpotrivă, răul este ceva care se întâmplă, o acţiune cum ar fi alergatul. Răul nu există prin el însuşi - poate fi asemănat cu un gol într-un lucru bun. De pildă, găurile sunt reale, însă ele există numai în interiorul unui alt lucru. Absenţa unei bucăţi de teren o numim groapă, însă groapa nu poate fi separată de terenul în sine. Atunci când Dumnezeu a creat lumea, este adevărat că tot ce exista era bun. Unul din lucrurile bune pe care Dumnezeu le-a făcut a fost să dea libertate fiinţelorde El să aleagă binele. Pentru a face o alegere reală, Dumnezeu a trebuit să le permită acestora să aleagă ceva dincolo de ce aveau la îndemână. Astfel, Dumnezeu a permis unor îngeri şi oameni să aibă libertatea de a alege binele sau răul. Atunci când există o relaţie inadecvată între două lucruri bune, noi calificăm asta ca rău, însă relaţia nu devine un "lucru" care să fi necesitat ca Dumnezeu să o creeze.
_
Dacă aş întreba o persoană normală dacă există frigul, este foarte probabil ca răspunsul să fie afirmativ. Totuşi, răspunsul este incorect. Frigul nu există. Frigul este absenţa căldurii. Similar, întunericul nu există, ci este absenţa luminii. Tot aşa, răul este absenţa binelui, sau mai bine spus, răul este absenţa lui Dumnezeu.
_
Dumnezeu nu a creat răul, însă El permite acestuia să existe vremelnic. Dacă Dumnezeu nu ar fi permis existenţa răului, atât oamenii cât şi îngerii l-ar fi slujit Lui din obligaţie, şi nu ca urmare a unei alegeri. El nu doreşte ca noi să fim asemenea roboţilor care nu fac decât ceea ce îi programează cei care le dau naştere. Dumnezeu a permis existenţa răului astfel încât noi să putem să folosim libertatea de a alege dacă dorim să Îi slujim Lui sau nu, dar faptul că a permis existenţa răului NU certifică în niciun fel crearea răului de către El.
_
NU există nimeni peste DUMNEZEU Cel închinat şi slăvit în Sfânta Treime - Tatăl şi Fiul şi Sfântul Duh.
_
Cum ştiu eu că Dumnezeu există? Ştiu că Dumnezeu există pentru că vorbesc cu El în fiecare zi. Nu Îi aud vocea efectiv, prin sunete, dar Îi simt prezenţa, Îi simt călăuzirea, Îi cunosc dragostea pentru mine, Îi doresc harul.
Dumnezeu este lumină şi iubire, printre altele (1 Ioan 4:8, 16; 1:5).
_
Sper că aţi înţeles cuvintele de mai sus!
Comment,
În primul rând ar putea să pară că dacă Dumnezeu a creat toate lucrurile, atunci răul ar fi creat de El. Ei, bine, NU, nu El a creat răul. Răul nu este un "lucru", cum ar fi o rocă sau cum ar fi apa. Nu poţi avea o cană de rău! Dimpotrivă, răul este ceva care se întâmplă, o acţiune cum ar fi alergatul. Răul nu există prin el însuşi - poate fi asemănat cu un gol într-un lucru bun. De pildă, găurile sunt reale, însă ele există numai în interiorul unui alt lucru. Absenţa unei bucăţi de teren o numim groapă, însă groapa nu poate fi separată de terenul în sine. Atunci când Dumnezeu a creat lumea, este adevărat că tot ce exista era bun. Unul din lucrurile bune pe care Dumnezeu le-a făcut a fost să dea libertate fiinţelorde El să aleagă binele. Pentru a face o alegere reală, Dumnezeu a trebuit să le permită acestora să aleagă ceva dincolo de ce aveau la îndemână. Astfel, Dumnezeu a permis unor îngeri şi oameni să aibă libertatea de a alege binele sau răul. Atunci când există o relaţie inadecvată între două lucruri bune, noi calificăm asta ca rău, însă relaţia nu devine un "lucru" care să fi necesitat ca Dumnezeu să o creeze.
_
Dacă aş întreba o persoană normală dacă există frigul, este foarte probabil ca răspunsul să fie afirmativ. Totuşi, răspunsul este incorect. Frigul nu există. Frigul este absenţa căldurii. Similar, întunericul nu există, ci este absenţa luminii. Tot aşa, răul este absenţa binelui, sau mai bine spus, răul este absenţa lui Dumnezeu.
_
Dumnezeu nu a creat răul, însă El permite acestuia să existe vremelnic. Dacă Dumnezeu nu ar fi permis existenţa răului, atât oamenii cât şi îngerii l-ar fi slujit Lui din obligaţie, şi nu ca urmare a unei alegeri. El nu doreşte ca noi să fim asemenea roboţilor care nu fac decât ceea ce îi programează cei care le dau naştere. Dumnezeu a permis existenţa răului astfel încât noi să putem să folosim libertatea de a alege dacă dorim să Îi slujim Lui sau nu, dar faptul că a permis existenţa răului NU certifică în niciun fel crearea răului de către El.
_
NU există nimeni peste DUMNEZEU Cel închinat şi slăvit în Sfânta Treime - Tatăl şi Fiul şi Sfântul Duh.
_
Cum ştiu eu că Dumnezeu există? Ştiu că Dumnezeu există pentru că vorbesc cu El în fiecare zi. Nu Îi aud vocea efectiv, prin sunete, dar Îi simt prezenţa, Îi simt călăuzirea, Îi cunosc dragostea pentru mine, Îi doresc harul.
Dumnezeu este lumină şi iubire, printre altele (1 Ioan 4:8, 16; 1:5).
_
Sper că aţi înţeles cuvintele de mai sus!
baieti copii si toti care cititi, va rog prin orice modalitate si cit mai repede lasativa de acest viciu ca o sa regretati tare cum regret si eu acum.Eu mam lasat cu ajutorul preotului (credintei in sine, in faptul ca dumnezeu ma poate ajuta) dar cu parere de rau mam lasat prea tirziu... deja mam imbolnavit (relatii sexuale nu am avut).
0
27-09-2011, ora 19:37
Salve!
Stimate drule/dle Kawasaki, mă bucur că aţi reuşit performanţa de a vă învinge dependenţa de masturbare. Mă bucur pentru dv.! Aţi mai făcut un pas către Lumină ♥♥♥
Vă doresc însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze cu tot ce aveţi nevoie.
Toate cele bune,
Mr. Nick
Stimate drule/dle Kawasaki, mă bucur că aţi reuşit performanţa de a vă învinge dependenţa de masturbare. Mă bucur pentru dv.! Aţi mai făcut un pas către Lumină ♥♥♥
Vă doresc însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze cu tot ce aveţi nevoie.
Toate cele bune,
Mr. Nick
Salut mirano1 uite rasp meu mai concret ! :)) :
Sunt baiat 16 ani si eu si verii mei si colegii mei ne masturbam =)) si facem si concursuri de ejaculari in lungime adik ne punem unul langa altul si vedem care ejaculeaza mai departe =)))) dar totusi nu vad vreo boala sau nu ma afecteaza si intradevar vocea mi sa schimbat la 14 ani dar nu de la laba cum zice mike sau nike sau drq sa il ia de la pubertate...
asa ca fa ce vrei tu nu te incurajez sa o faci dar nici nu iti spun sa nu !
Este raspunsul tau ai dreptul la o parere asa ca faci ce vrei
Sunt baiat 16 ani si eu si verii mei si colegii mei ne masturbam =)) si facem si concursuri de ejaculari in lungime adik ne punem unul langa altul si vedem care ejaculeaza mai departe =)))) dar totusi nu vad vreo boala sau nu ma afecteaza si intradevar vocea mi sa schimbat la 14 ani dar nu de la laba cum zice mike sau nike sau drq sa il ia de la pubertate...
asa ca fa ce vrei tu nu te incurajez sa o faci dar nici nu iti spun sa nu !
Este raspunsul tau ai dreptul la o parere asa ca faci ce vrei
Buna ziua, imi cer scuze ca intervin cu un alt subiect, dar acuma ca l-am gasit pe domnul Mr. Nick, care din ce am citit imi da o oarecare incredere deoarece vad ca are vaste cunostinte si stie ce spune, pentru a intreba : am 20 de ani (176cm si 73kg) fac tot felul de sporturi, deci nu am probleme cu grasimea, dar penisul meu este de doar 12cm lungime si 11cm grosime, am incercat trei luni de zile pastile vigRx, niciun rezultat, mi-am luat vimax EXTENDER, imi poate afecta cumva muschii penisului, sau am toate sansele sa observ o marire, nu vreau mult dar la o lungime de 15-maxim 16cm as fi foarte multumit, si de ce imi pun sperante in extender, am vazut ceva trib in care femeile isi pun inele la gat iar acestora li se lungeste gatul, dar totusi as dori un raspuns mai concret de la domnul Mr. Nick sau apreciez pe oricine se ofera sa-mi dea un raspuns rog cat se poate de sincer, ci nu doar sa ma aflu in treaba, imi place insa ce a zis domnul Mr. Nick despre rau, dar as vrea sa mai adaug ce mi-a ramas din liceu de la orele de religie : 'raul este lipsa BINELUI, cum intunericul este lipsa LUMINII ! ' vedem in lume oameni de tot felul, si uneori tindem sa zicem ca da sunt rai, dar daca stam putin sa ne gandim suntem fiintelede Dumnezeu, si cum bine stim Dumnezeu este intruchiparea binelui, deci de aici ca El orice creeaza este pur si bun, asa ca este incorect sa zicem, da omul acela este rau, cand de fapt este o lipsa a binelui in acel om, de asta avem si exemplul cu lumina si intunericul, eu vreau sa vad daca exista cineva pe pamantul acesta si rog sa se gandeasca bine si nu sa dea raspunsuri ironice care sa faca intuneric pe timp de zi in mijlocul desertului.
0
14-12-2011, ora 22:54
Salve!
Stimate dle George2010491, vă mulţumesc nespus de mult pentru jignire.
Sărbători fericite.
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
Stimate dle George2010491, vă mulţumesc nespus de mult pentru jignire.
Sărbători fericite.
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Mr. Nick
0
14-12-2011, ora 23:09
Salve!
Stimate drule/dle adrian997, dispozitivul Vimax Extender funcţionează pe principiul elongaţiei terapeutice, deci, cel puţin teoretic, este bun, însă nu vă recomand să-l folosiţi. Penisul dv. are o lungime optimă (un penis trebuie să aibă minim 10 cm în erecţie pentru a-şi îndeplini funcţionalitatea fiziologică, cea copulativo-reproductivă). Dacă Dumnezeu a îngăduit ca dv. să aveţi un penis de doar 12 cm, fără doar şi poate, înseamnă că aşa este cel mai bine pentru dv.
Eliberaţi-vă de complexul de inferioritate pe care îl aveţi şi mergeţi mai departe pe drumul vieţii.
În viaţa unui bărbat adevărat nu contează lungimea penisului, decât dacă acel bărbat este avid după plăcere sexuală, ci contează iubirea adevărată, calitatea sufletului, frumuseţea inimii, educaţia minţii în sfera decenţei şi a echilibrului etc.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Sărbători fericite.
Mr. Nick
Stimate drule/dle adrian997, dispozitivul Vimax Extender funcţionează pe principiul elongaţiei terapeutice, deci, cel puţin teoretic, este bun, însă nu vă recomand să-l folosiţi. Penisul dv. are o lungime optimă (un penis trebuie să aibă minim 10 cm în erecţie pentru a-şi îndeplini funcţionalitatea fiziologică, cea copulativo-reproductivă). Dacă Dumnezeu a îngăduit ca dv. să aveţi un penis de doar 12 cm, fără doar şi poate, înseamnă că aşa este cel mai bine pentru dv.
Eliberaţi-vă de complexul de inferioritate pe care îl aveţi şi mergeţi mai departe pe drumul vieţii.
În viaţa unui bărbat adevărat nu contează lungimea penisului, decât dacă acel bărbat este avid după plăcere sexuală, ci contează iubirea adevărată, calitatea sufletului, frumuseţea inimii, educaţia minţii în sfera decenţei şi a echilibrului etc.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Sărbători fericite.
Mr. Nick
am si eu o problema cu acest viciu problema e ca nu ma pot lasa de el ori cat de mult asi incerca ori unde ma uit numai tentati vad. cum mas putea lasa de masturbare. plz fara comentari ironice
Te poti lasa de acest lucru numai cu sacrificii.
Nu mai accesa deloc pagini pe internet care au imagini obscene, ocupa-te o perioada cu altceva.
Fa o plimbare, iesi seara sa respiri aer curat, numara ciorile de pe gard, sport, alergari.
Ai sa vezi mai incolo ca masturbarea nu ti-a facut decat rau, o sa ai in cel mai rau caz si probleme cand vei vrea sa ai un contact sexual.LASA-TE DE ACEST "VICIU"!
Multa vointa trebuie.Nu exista nu pot, exista"nu vreau".
Bafta
Nu mai accesa deloc pagini pe internet care au imagini obscene, ocupa-te o perioada cu altceva.
Fa o plimbare, iesi seara sa respiri aer curat, numara ciorile de pe gard, sport, alergari.
Ai sa vezi mai incolo ca masturbarea nu ti-a facut decat rau, o sa ai in cel mai rau caz si probleme cand vei vrea sa ai un contact sexual.LASA-TE DE ACEST "VICIU"!
Multa vointa trebuie.Nu exista nu pot, exista"nu vreau".
Bafta
parere mea este ca masturbarea afecteaza in primul rand psihicul. cu atat mai mult cu cat este facuta des. cred ca e foarte des din 2 in 2 zile.
sotul meu se masturba cam tot asa in adolescenta. acum prefera filmuletele in locul meu. avem un mare rahat de relatie din cauza masturbarii.
asta e alta poveste...
sfatul meu. fao cat mai rar posibil. creeaza dependenta
sotul meu se masturba cam tot asa in adolescenta. acum prefera filmuletele in locul meu. avem un mare rahat de relatie din cauza masturbarii.
asta e alta poveste...
sfatul meu. fao cat mai rar posibil. creeaza dependenta
Mr. Nick :) jos palaria pentru ce faci esti cu adevarat un ajutor trimis de Dumnezeu sa ne lumineze mintile :). Toate cele bune, Dumnezeu sa te aiba in grija sub aripa lui protectoare ;) mi-ai dat speranta sa continui razboiul cu ajutorul lui Dumnezeu.
Domnule Nick va apreciez cunostintele dumneavoastra pe care leati acumulat de alungul vietii pentru a ne informa sau ajuta despre obiceiul masturbarii. am 15 ani fac basket. dar am o problema: acest factor perturbator (negativ) numit masturbare. ancerc sa scap de acest obicei dar nu stiu cum. am auzit ca Lichidul seminal (sperma) este formata din diferite minerale si vitamine. Spre exemplu, ea contine proteine, calciu, lecitină, magneziu, fosfor, testosteron, potasiu, vitamina B12, zinc, enzime, si multe alte elemente care se obtin din alimentatie. Aceste lucruri sunt vitale pentru organismul uman si pentru dezvoltarea lui normală, in special in decursul formării lui: in adolescenta si in anii urmatori acesteia. Masturbarea excesiva, si nu numai, face ca aceste elemente sa fie eliminate din corp fară masură, predispunand individul la o serie intreaga de disfunctii si afectiuni, Si nu cred ca ar fi prea bine pentru mine mai ales ca practic un sport. Poate daca mati ajuta cu un sfat (ce ar trebui sa fac) ca sa scap de aceasta obsesie.
mama ce ma enervez am scris un comentariu destul de lung si nu l-a acceptat, o sa fiu scurt si la obiect.
frate esti de o vartsa cu mn esti doar plictisit...cand esti la sc sau in parc in mall cu prietenii te gandesti la prostii?, cand esti singur acasa parca e tentant sa incerci, incearca sa iti ocupi timpul cu ceva culcate mai devreme, cum ziceam esti doar plictisit putini barbati/baieti o fac cu ADEVARAT din cauza placerii eu m-am lasat eram scarbit si foarte dezamagit de mn, nu mai aveam respect de sine asta m-a ajutat poate te ajuta si pe tn.
frate esti de o vartsa cu mn esti doar plictisit...cand esti la sc sau in parc in mall cu prietenii te gandesti la prostii?, cand esti singur acasa parca e tentant sa incerci, incearca sa iti ocupi timpul cu ceva culcate mai devreme, cum ziceam esti doar plictisit putini barbati/baieti o fac cu ADEVARAT din cauza placerii eu m-am lasat eram scarbit si foarte dezamagit de mn, nu mai aveam respect de sine asta m-a ajutat poate te ajuta si pe tn.
Va salut,
Da te poate afecta, daca practic masturbarea pentru o lunga perioada de timp se poate sa ti se instaleze o ejaculare precoce sau pur si simplu manifesta o lipsa a placerii in timpul actului sexual normal. Din cate stiu aceste efecte secundare sunt pe perioada scurta de timp, insa ai nevoie de multa vointa si munca de lamurire cu tine insuti. Iti recomand sa intrebi si un psiholog despre ce si cum. Am mai facut aceasta recomandare, si sper sa nu se supere nimeni, dar asa vad eu solutionarea cel mai rapid si mai usor - vezi ca pe topexperti.ro sunt psihologi online si le poti trimite o intrebare gratis cu privire la aceasta nelamurire si astfel vei afla cum stau si cum vor sta lucrurile. Succes in viata amoroasa si mai usor cu masturbarea ca niciodata nu se stie
Da te poate afecta, daca practic masturbarea pentru o lunga perioada de timp se poate sa ti se instaleze o ejaculare precoce sau pur si simplu manifesta o lipsa a placerii in timpul actului sexual normal. Din cate stiu aceste efecte secundare sunt pe perioada scurta de timp, insa ai nevoie de multa vointa si munca de lamurire cu tine insuti. Iti recomand sa intrebi si un psiholog despre ce si cum. Am mai facut aceasta recomandare, si sper sa nu se supere nimeni, dar asa vad eu solutionarea cel mai rapid si mai usor - vezi ca pe topexperti.ro sunt psihologi online si le poti trimite o intrebare gratis cu privire la aceasta nelamurire si astfel vei afla cum stau si cum vor sta lucrurile. Succes in viata amoroasa si mai usor cu masturbarea ca niciodata nu se stie
Salut sunt un baiat in varsta de 16 ani.Am o problema destul de mare.Ma masturbez de 3 ani si cateodata ma masturbam si de 4 ori pe zi.Odata cand ma masturbam din placere am despicat prea tare pielita si mi'a curs sange din tendonul care leaga varful penisului cu pielita.Nu am intretinut niciodata relatii sexuale.Dupa un timp am observat ca imi apare niste zgrabunte care nu ma deranjau dar se extindeau.Au aparut pe exteriorul penisului (pielitei)si chiar sub capul penisului sub acea dunga.Am fost la control si mi'a dat solutie dar nu au trecut.As vrea sa incerc sa nu mai ma masturbez deloc dar nu pot.Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi va rog.
Mr.Nick multumesc foarte mult pt sfaturile care le-ai dat! Si eu sunt baiat am 14 ani si tot asa sta trb si la mn inainte ma mastrubam de vro 3/4 ori pe zi akm o fac doar 1 data pe zi dar in fiecare zi incerc sa ma abtin dar cand ma vad sg in camera nush park cineva ma indeamna sa o fac si nu ma pot abtine...asa k o fac... :| ! in fiecare seara ma rog inainte sa ma pun in pat am avut si niste probleme in famile care lea-am rezolvat si mam rugat am facut multe pacate si park ma uit mereu... daca am intelegi in casa sunt k un miel da afara in cartier este un iad.in fine as vrea sa scap de aceasta dependenta de mastrubare acum cateva saptamani cand ma mastrubam, ziua urmatoare parea sa am o zi foarte rea si aveam ghinion. la sc aveam probleme acasa cu parintii ma criticau din nush ce motiv.. si tot asa atunci o faceam mai des dar cu ziua asta proasta care urma am inceput sa fac doar 1 data pe zi si stiu k este un pacat sa faci asa cva tine de relegie nu este bine si afecteaza si organismul cum ai zis tu as vrea sa nu mai fac nici macar o data pe zi dar nu pot sa fac asta si fetele sunt atragatoare.dar nu stiu cum sa fac sa scap de placearea de a ma mastruba.
Mr.Nick intra mai des pe forumul acesta ca sa mai vorbim.
Sa imi dai si mie un sfat Mr.Nick sau macar intra sa vorbim dak nu esti ocupat. Multumesc!
Eu zic.. ca in loc sa va certati si sa vedeti care si cum stie mai multe mai bine ati incerca... sa dati niste stafuri utile.. daca sunteti in masura... daca nu cititi si lasati asa... Va Multumesc.
Masturbarea este ceva normal pentru un adolescent fata sau baiat, chiar in unele cazuri si pentru adulti..dar masturbarea in exes e deja o problema, de 3 ori pe zi mie mi se pare deja exagerat.si nu poti spune unui copil care se masturbeaza de 3-4 ori pe zi...Nu te masturba! acesti copii deja necesita ajutor.un ajutor pe care nu-l cer si nici nu pot sa-l ceara...niste vizite la psiholog ar trebui sa ajute..
Sunt un baiat, care pe la 10 ani am inceput sa ma masturbez.Nu o faceam in exces(o data la 2 saptamani, la o luna/doua) pana la 12 ani cand am incetat in a mai face orice lucru legat de asta doar prin simplul fapt ca am avut atunci prima mea ejaculare.De atunci, mici cantitati de sperma erau eliminate dupa fiecare eliminare a urinei.Sunt ingrijorat de faptul ca nu mai pot face copii sau ca se poate intampla ceva mai grav cu penisul meu. Este ceva normal?As dori sa-mi raspundeti cu cea mai mare sinceritate.
Multumesc!
Multumesc!
D-mnule Nick am citit posturile dv de mai sus, poate ca dv considerati ca pacat sa te masturbezi dar este sanatos si asta s-a dovedit stiintific atat timp cand nu devine o obsesie, atunci intram in alta sfera psihologica pt ca da, foarte multe lucruri pe care le facem sau le simtit au un profil psihologic care se paote rezolva cu terapie si credinta in Dumnezeu bineinteles, insa ce m-a uimit pe mine a fost faptul ca a-ti spus cum ca dak ne masturbam ne pastram biletul si locul in iad, ei bine aproape toata populatia asta se mastrubeaza sau a facut o la un moment dat asta inseamna ca toti vor ajunge in iad??eu cred ca Dumnezeu ne iubeste prea mult ca sa ne trimita in iad pt asa ceva, nu-l mai prezenta pe Dumnezeu ca pe un calau pt ca nu e deloc asa si nu mai speria lumea aiurea, eu inteleg ca esti foarte credincios dar cazi in extrema deja, traim totusi pe pamant
Mhm.
Cat despre prima intrebare pe care a pus'o nu cred ca este chiar atat de bine sa te masturbezi zilnic, nu am spus neaparat ca nu este bine sa o faci dar nu zilnic, incearca sa te abtii atunci cand iti vine starea aceea sau i-atzi gandu si gaseste-ti altceva de facut pentru ca m-ai tarziu cand vei avea 20 de ani o sa ajungi probabil sa nu mai poti sa o faci pe prietena ta sa se simta bine :) gen 'sa moara la intrare' cum am citit si despre alte argumente pe RoMedic. am vazut un subiect de genu' 'am ajuns sa iau viagra la 19 ani' nu vreau sa te speriu sau sa-ti bag alte chestii in cap..fa-o dar fa-o cu o limita :)
Cat despre Mr.Nick, as dori sa'ti spun ca exagerezi cu lucrurile ce le spui, cum s-a mai spus suntem la RoMedic nu la RoBiserica, probabil ai in jur de 20 si ceva de ani nu cred ca in tot timpu' asta nu a existat sa faci vrodata chestia din subiectul acesta, atunci cand ai facut'o vreau doar sa te intreb 'te-ai mai gandit la chestile ce le spui aici?' si daca NU, pentru ca nu exista alt raspuns, atunci de ce ai facut'o sau de ce ne iei pe noi cu RoBiserica ta?:)
Si iti dau un sfat, Oamenii nu se spovedesc pe net ci la biserica.
O seara buna
Cat despre prima intrebare pe care a pus'o nu cred ca este chiar atat de bine sa te masturbezi zilnic, nu am spus neaparat ca nu este bine sa o faci dar nu zilnic, incearca sa te abtii atunci cand iti vine starea aceea sau i-atzi gandu si gaseste-ti altceva de facut pentru ca m-ai tarziu cand vei avea 20 de ani o sa ajungi probabil sa nu mai poti sa o faci pe prietena ta sa se simta bine :) gen 'sa moara la intrare' cum am citit si despre alte argumente pe RoMedic. am vazut un subiect de genu' 'am ajuns sa iau viagra la 19 ani' nu vreau sa te speriu sau sa-ti bag alte chestii in cap..fa-o dar fa-o cu o limita :)
Cat despre Mr.Nick, as dori sa'ti spun ca exagerezi cu lucrurile ce le spui, cum s-a mai spus suntem la RoMedic nu la RoBiserica, probabil ai in jur de 20 si ceva de ani nu cred ca in tot timpu' asta nu a existat sa faci vrodata chestia din subiectul acesta, atunci cand ai facut'o vreau doar sa te intreb 'te-ai mai gandit la chestile ce le spui aici?' si daca NU, pentru ca nu exista alt raspuns, atunci de ce ai facut'o sau de ce ne iei pe noi cu RoBiserica ta?:)
Si iti dau un sfat, Oamenii nu se spovedesc pe net ci la biserica.
O seara buna
Astia amesteca obsesiile mistico-religioase cu medicina. Ei traiesc inca in atmosfera Evului Mediu intunecat sau cel mult a pudibonderiei din epoca victoriana. Cu stiinta medicala n-au nicio legatura asemenea elucubratii. Consensul medical este explicat pe http://ro.wikibooks.org/wiki/Medicin%C4%83/Masturbare
Buna ziua.
Nu sunt o persoana religioasa si nu prea isi are rostul religia aici.
DA, este adevarat, exista invataturi practice puse sub forma religioasa in scrierile de acest tip. Nu sugerez sa o luati razna in directia habotnica, ci sa cititi pentru a extrage esenta, poate-poate se lipeste si ceva "superior spiritual" de voi/noi.
Ideea acestui comentariu: Masturbarea nu este buna... nu asa cum o faceti.
In ziua de astazi se practica "o fac repede sa nu ma prinda ai mei". Asa o faceam si eu... NU NEG!
Ea trebuie facuta pentru a-ti explora o gama de stimuli si senzatii care numai pe cale sexuala pot fi intalnite. Nu o facem pentru a ne "da drumul". Daca o faci in acest sens vei avea tendinta de a: 1. nu rezista la pat (mai presus de toate, fara prezervativ)
2. fi sleit dupa un timp.
De ce spun asta? Substantele nutritive pentru corpul nostru, care contin "ce-i mai bun din adn-ul nostru" se afla (asa am citit) in coloana... de acolo se ia anumite esente care apoi sunt transformate de testicole in sperma/samanta noastra.
Cand tu te masturbezi pentru a-ti da drumul... irosesti energia ta vitala.
Do it, but not to blow it.
Sugestia mea (m-a ajutat si pe mine cand am avut un impas... acum este un "work in progress") este sa cautati ceva pdf-uri taoiste despre acest lucru... unul se numeste multiorgasmic man... adica... poti avea orgasm fara sa iti dai drumul, ca barbat.
Seamana foarte mult cu exercitiile kegel pentru doamne/domnisoare. Practic, iti antrenezi prostata si inveti sa o controlezi astfel incat sa ai orgasm dar sa nu vii/irosesti bunatate de energie vitala intr-un servetel.
Va voi spune 2 chestii de inceput:
1. nu respirati in excess in mod rapid deoarece asta va face sa va "terminati" in 5 minute si va obisnuiti asa... iar apoi cand aveti in fata "the real deal" nu o sa puteti sa schimbati nimic din obicei. Inspirati adanc si luati-o foaaaaarte usor cand simtiti ca va apropiati... controlati-va sa nu veniti dar sa nici nu va opriti. *(stiu, suna ca un "blue balls" acordat singur... dar chiar merge... eu acum, dupa 2 saptamani si ceva reusesc sa rezist la 2 tentative)
2. exersati-va muschiul PC (rog domnii doctori/cu informatii medicale avansate sa explice acest punct). In esenta exercitiul este asa: cand te duci la baie, pentru a scoate ultimele picaturi cand urinezi incordezi ACEL muschi.. eh, il poti exersa si mai mult prin a te opri in mijlocul jetului pentru 3-4 secunde, apoi reiei, iar opresti, iar reiei. Repet, asta este o chestie citita intr-o lucrare cu specific taoist deci, nu ma astept ca oamenii religiosi in exces sa fie de acord cu maniera, dar ii rog sa priveasca dincolo de infatisare. Este pana la urma o informatie buna, zic eu. Fiind o chestie taoista, o faci cu calm, concentrare si FARA GRABA (ca si masturbarea linistita, supranumita "self exploring"). Nu o faci dimineata, cand te asteapta prietena sa o iei cu masina si sa o duci la facultate si alte chestii. O faci cand vrei/ai timp/ai chef. Eu acum reusesc sa opresc in jur de 5-6 ori. Si deja vad oarecare rezultate.
Sper sa va fi fost de ajutor, deoarece si voi mi-ati fost (in special mr nick cu punctele Fordyce si cu "sperietura" care m-a facut sa incep sa citesc aceste documente)
Nu sunt o persoana religioasa si nu prea isi are rostul religia aici.
DA, este adevarat, exista invataturi practice puse sub forma religioasa in scrierile de acest tip. Nu sugerez sa o luati razna in directia habotnica, ci sa cititi pentru a extrage esenta, poate-poate se lipeste si ceva "superior spiritual" de voi/noi.
Ideea acestui comentariu: Masturbarea nu este buna... nu asa cum o faceti.
In ziua de astazi se practica "o fac repede sa nu ma prinda ai mei". Asa o faceam si eu... NU NEG!
Ea trebuie facuta pentru a-ti explora o gama de stimuli si senzatii care numai pe cale sexuala pot fi intalnite. Nu o facem pentru a ne "da drumul". Daca o faci in acest sens vei avea tendinta de a: 1. nu rezista la pat (mai presus de toate, fara prezervativ)
2. fi sleit dupa un timp.
De ce spun asta? Substantele nutritive pentru corpul nostru, care contin "ce-i mai bun din adn-ul nostru" se afla (asa am citit) in coloana... de acolo se ia anumite esente care apoi sunt transformate de testicole in sperma/samanta noastra.
Cand tu te masturbezi pentru a-ti da drumul... irosesti energia ta vitala.
Do it, but not to blow it.
Sugestia mea (m-a ajutat si pe mine cand am avut un impas... acum este un "work in progress") este sa cautati ceva pdf-uri taoiste despre acest lucru... unul se numeste multiorgasmic man... adica... poti avea orgasm fara sa iti dai drumul, ca barbat.
Seamana foarte mult cu exercitiile kegel pentru doamne/domnisoare. Practic, iti antrenezi prostata si inveti sa o controlezi astfel incat sa ai orgasm dar sa nu vii/irosesti bunatate de energie vitala intr-un servetel.
Va voi spune 2 chestii de inceput:
1. nu respirati in excess in mod rapid deoarece asta va face sa va "terminati" in 5 minute si va obisnuiti asa... iar apoi cand aveti in fata "the real deal" nu o sa puteti sa schimbati nimic din obicei. Inspirati adanc si luati-o foaaaaarte usor cand simtiti ca va apropiati... controlati-va sa nu veniti dar sa nici nu va opriti. *(stiu, suna ca un "blue balls" acordat singur... dar chiar merge... eu acum, dupa 2 saptamani si ceva reusesc sa rezist la 2 tentative)
2. exersati-va muschiul PC (rog domnii doctori/cu informatii medicale avansate sa explice acest punct). In esenta exercitiul este asa: cand te duci la baie, pentru a scoate ultimele picaturi cand urinezi incordezi ACEL muschi.. eh, il poti exersa si mai mult prin a te opri in mijlocul jetului pentru 3-4 secunde, apoi reiei, iar opresti, iar reiei. Repet, asta este o chestie citita intr-o lucrare cu specific taoist deci, nu ma astept ca oamenii religiosi in exces sa fie de acord cu maniera, dar ii rog sa priveasca dincolo de infatisare. Este pana la urma o informatie buna, zic eu. Fiind o chestie taoista, o faci cu calm, concentrare si FARA GRABA (ca si masturbarea linistita, supranumita "self exploring"). Nu o faci dimineata, cand te asteapta prietena sa o iei cu masina si sa o duci la facultate si alte chestii. O faci cand vrei/ai timp/ai chef. Eu acum reusesc sa opresc in jur de 5-6 ori. Si deja vad oarecare rezultate.
Sper sa va fi fost de ajutor, deoarece si voi mi-ati fost (in special mr nick cu punctele Fordyce si cu "sperietura" care m-a facut sa incep sa citesc aceste documente)
Sa-ti spun un secret: nu exista Tao. Energia vitala e un concept al medicinii de pe vremea lu' Pazvante (vitalismul, azi ajuns la lada de gunoi a medicinii).
Baieti, adolescenti, ascultati de mr nick, nu vreau sa credeti ca ii fac propaganda dar eu am inceput de mic cu masturbarea si am ajuns la 28 de ani cu mari probleme de concentrare si de memorie si nu va mai faceti bine cu toate pastilele din lumea asta , nu va jucati cu viata voastra ca va autodistrugeti ! ma dau cu capul de pereti cand realizez ca m am autodistrus dar nu mai este cale de intoarcere si nici remediu ! Va consumati energia vitala vietii si asa va autodistrugeti ! Evitati pe cat posibil masturbarea chiar deloc ! Iti afecteaza psihicul si nu mai esti capabil sa gandesti !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3nu exagerati cu masturbarea!!!
- 62Masturbare nenorocita
- 3o mica problema: sunt insarcinata?
- 3Jeturi de sperma neasteptate in timpul somnului
- 3masturbarea si orgasmul!
- 3Probleme la 17 ani: penisul meu era intr-o stare semi-erecta
- 3De ce pielea din varful penisului se decojeste si se face rosie?
- 3masturbarea!!!
- 0Nu mai am erectie de la ultima masturbare
- 1durata normala a masturbarii, sexului
- 2Masturbare zilnica
- 3Masturbarea - o problema
- 6Vreau sa scap de depedenta de masturbare... Ajutati-ma!
- 1Testicul umflat de la masturbare
- 1Masturbarea si efectele ei!
- 1Problema cu penisul
- 2Masturbare rapidă
- 2Masturbare. Simt ca nu ma pot opri, ma uit non-stop la filme pe adulți.
- 0Probleme la erectie
- 5Nu pot urina.
Mai multe informații despre: masturbarea la adolescenti
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: