mancarime anala
Buna ziua!
Am o problema mare si nu o pot discuta cu nimeni pentru ca mi-este rusine. De mai mult de un an am mancarimi foarte mari in anus. Ma scarpin uneori pana la sange. Ce este aceasta? Se poate trata fara a merge la medic?
Am o problema mare si nu o pot discuta cu nimeni pentru ca mi-este rusine. De mai mult de un an am mancarimi foarte mari in anus. Ma scarpin uneori pana la sange. Ce este aceasta? Se poate trata fara a merge la medic?
2 comentarii
pt aiv2000/ uite articol din acest site,
Prurit anal
inapoi
Termeni inruditi: Mancarimi anale, Prurit anal, Eritem fesier
Pruritul anal se datoreaza unei iritatii a pielii din jurul anusului, insotite de dorinta de a se scarpina. Intensitatea mancarimilor creste datorita umezelii sau presiunii. Atunci cand este deosebit de intens, pruritul anal provoaca dureri insuportabile si senzatii de arsura. Scarpinarea nu face decat sa inrautateasca lucrurile. Tratamentul pruritului anal consta in bai locale caldute, care sa nu irite pielea. De asemenea, hartia igienica poate fi inlocuita cu servetele umede. Aplicarile locale de cortizon crema pot reduce inflamatia si pruritul, desi utilizarea indelungata de cortizon poate afecta pielea. Daca pruritul anal persista, trebuie consultat medicul pentru a se identifica cauza.
Cauzele pruritului anal:
Fisura anala
Eritem fesier
Hemoroizi
Lichen plan
Oxiuroza
Psoriazis
Alte cauze ale pruritului anal:
Fistula anala
Condimente
Infectie cu ciuperci (Candida)
Prurit anal
inapoi
Termeni inruditi: Mancarimi anale, Prurit anal, Eritem fesier
Pruritul anal se datoreaza unei iritatii a pielii din jurul anusului, insotite de dorinta de a se scarpina. Intensitatea mancarimilor creste datorita umezelii sau presiunii. Atunci cand este deosebit de intens, pruritul anal provoaca dureri insuportabile si senzatii de arsura. Scarpinarea nu face decat sa inrautateasca lucrurile. Tratamentul pruritului anal consta in bai locale caldute, care sa nu irite pielea. De asemenea, hartia igienica poate fi inlocuita cu servetele umede. Aplicarile locale de cortizon crema pot reduce inflamatia si pruritul, desi utilizarea indelungata de cortizon poate afecta pielea. Daca pruritul anal persista, trebuie consultat medicul pentru a se identifica cauza.
Cauzele pruritului anal:
Fisura anala
Eritem fesier
Hemoroizi
Lichen plan
Oxiuroza
Psoriazis
Alte cauze ale pruritului anal:
Fistula anala
Condimente
Infectie cu ciuperci (Candida)
buna ziua,
va rog frumos ajutati ma,
am o fractura la coloana undeva la baaza gatului, nu stiu sigur fiindca trimiterea mi a ramas la o clinica,
ideea e ca eu sunt claustrofob si nu am rezistat in tunel, stie cineva o alta clinica cu aparat pentru claustrofobi ?mentionez ca eu stau in curtea de arges si caut cat mai aproape ca orice om bolnav si care nu rezista la drumuri lungi,
acu daca nu gasesc la bucuresti ma duc oriunde.cine are informatii il rog sa mi scrie
va rog frumos ajutati ma,
am o fractura la coloana undeva la baaza gatului, nu stiu sigur fiindca trimiterea mi a ramas la o clinica,
ideea e ca eu sunt claustrofob si nu am rezistat in tunel, stie cineva o alta clinica cu aparat pentru claustrofobi ?mentionez ca eu stau in curtea de arges si caut cat mai aproape ca orice om bolnav si care nu rezista la drumuri lungi,
acu daca nu gasesc la bucuresti ma duc oriunde.cine are informatii il rog sa mi scrie
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3am mancarimi in zona genitala la exterior langa labii si scurgeri alb-galbui
- 6mancarime la anus
- 3mancarimi in zona anusului
- 10Mâncărimi în zona inghinală şi fund
- 1mancarimi in jurul anusului
- 0Mancarimi in zona anusului
- 0mancarime anala, stare de rau
- 0Mancarimi anus
- 3Mancarime anala
- 1Mancarimi in zona anala
- 2Mâncărimi în zona anusului
- 3Mancarime anus doar in timpul mersului !
- 1Prurit anal - am dezvoltat candidoza bucala și nu mai pot scăpa de ea
- 3Mâncărime anală
- 1Mancarime anala si nazala
- 0Mancarimi intense fetita 5 ani
- 5Prurit anal cand merg
Mai multe informații despre: Mancarimile anale