Mâncărime anală

28-07-2019
switylove
Nu este medic/terapeut
switylove
Bună. De 5 zile am ceva probleme în regiunea anală. Luni băusem apă tonică cam multă și marți am început să am scaune foarte apoase. Am mâncat chestii solide, încercând pe baza de alimentație să înlătur diareea, fara sa apelez la pastile. Am așteptat până miercuri dimineață când aveam scaun tot apos si am decis să iau furazolidon. Nu am mai avut diaree, lucrurile păreau să fie normale până joi când am început să am niște mâncărimi anale infernale. Nu am acționat cu nimic, am zis ca va trece de la sine, însă nu a fost așa. Vineri am plecat în vacanță cu trenul (drum de 9 ore), iar mâncărimile au fost foarte intense, m-am mai plimbat prin tren, scărpinat la baie etc. Acum este duminică și mâncărimile încă persistă, am observat că sunt constipată mai nou (ce-i drept, nu am mâncat ceva lichide pe aici, ci numai chestii solide) și acum simt ceva înțepături si mâncărimi ce nu mă lasă să dorm. În plus, mai jos de codiță, la deschiderea în orificiul anal, am sesizat pielea cam iritată și rozalie si care ustură (cred că de la prea mult scărpinat k. Nu știu ce sa fac, cum sa procedez, mai ales că abia marți plec acasă și vreau totusi să elimin aceste disconforturi și să mă pot odihni și eu. M-as duce la farmacie sa cer ceva, însă nici eu nu știu ce. Aș avea nevoie de niste sfaturi, ar fi foarte apreciate, fiindcă efectiv nu mai suport.
3 comentarii
0
29-07-2019, ora 16:22
EU2017
Nu este medic/terapeut
EU2017
pot fi hemoroizi.Pt inceput da cu triderm.mie mi face f bine tridermul la orice mancarime.Daca nu ti trece mergi la dr.Sanatate
hemoroizii nu or sa treaca cu triderm dar poate ti astampara mancarimea.
0
29-07-2019, ora 17:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mancarimile anale pot fi provocate de viermi intestinali. Adresati-va medicului de familie pentru investigatii si tratament.
0
30-07-2019, ora 13:40
Dr. Ditoiu Alecse Valerian
Gastroenterologie, Bucuresti
Dr. Ditoiu Alecse Valerian
Sunt zeci de cauze de prurit anal, parazitoze, boli de piele, fisura anala, mergand pana la tumori.Daca simptomul persista, cel mai normal lucru este sa va vada un gastroenteorlog
Cu stima
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.