mancarea bebelusului de 9 luni

20-08-2008
floryna
Nu este medic/terapeut
floryna
Baietelul meu are 9 luni.
Nu-i place mancarea, Nu vrea sa manance, ia 3-4 lingurite si gata. ASa ne chinuim cu el din a 7-a luna. Vrea din toate dar doar cateva lingurite apoi o scuipa.
Vreau sa spun ca alaptez si ii place mult deci nu vrea sa manance dar apoi daca il pun la piept suge.
Am incercat sa sar peste o masa sa nu-i dau sa suga, dar nici asa nu a vrut sa manance.
E vreo problema pana ama lapte sa-l pot alapta?
Eu incerc sa-i dau din toate cate putin.
Ce pot sa mai fac sa nu-l mai alaptez de loc?
1 comentarii
0
20-08-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Puteti continua alaptarea, mai ales dimineata si seara, dar la aceasta varsta laptele matern nu mai este suficient. Incercati ca intr-o zi la masa de pranz sa-i dati un aliment care ii place, iar a doua zi unul pe care de obicei il refuza, mergand alternativ.
Puteti relua diversificarea - treptat - cu cateva lingurite la masa de pranz, introducand cate un singur aliment nou cam la 10 zile, cu lingurita, intrerupand si revenind la lapte in caz de diaree.
Ordinea de introducere variaza in functie de scoala de pediatrie, dar cel mai frecvent se incepe cu supa de zarzavat si legume pasate (fara cartof, ceapa), apoi fruct cu fainos, branza calcica, galbenus de ou fiert, carne de pui mixata, ficat de pasare mixat.
Odata cu diversificarea e bine de administrat Fe Haussmann picaturi pentru prevenirea anemiei - 5 -10 picaturi pe zi. De asemenea, sucuri proaspete de fructe - pana la 50 ml pe zi. Pentru stimularea apetitului, puteti sa-i administrati si sirop Sana-Sol - 1-2 lingurite pe zi..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul