Mai cresc?...16 ani si sunt mica de statura...:(

23-07-2009
adela4evermusic
Nu este medic/terapeut
adela4evermusic
Am 16 ani(fata), si am 1, 52 m.si 48 kg. Parintii mei sunt mici de statura. Tatal meu are 1, 67m, iar mama aproape 1, 60. Nu sunt o persoana grasa, am doar putine forme. Toata lumea imi spume ca arat bine, dar eu vreau sa fiu mai slaba cu vreo 4 kg. si am tinut o dieta pe baza de cereale integrale timp de 2 sapt. si am pierdut 2 kg, dar dupa ce am terminat dieta am pus cam in 2 sapt un kg la loc. Vreau sa intreb daca este bine sa tin diete la varsta asta?(nu a fost foarte stricta) Mai am sanse sa cresc?(mi-as dori sa ajung la 1, 60) am vreo sansa? Sunt grasa?...ce sa fac sa arat bine?...mentionez ca fac miscare(dans, aerobic)...dar imi plac dulciurile :(...va rog, ajutati-ma! :*
2 comentarii
0
23-07-2009, ora 17:53
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Sigur ca vei mai creste.Innotul, baschetul, voleiul, te pot ajuta in crestere.Conform IMC [21 ] ai o stare de nutritie normala si o greutate corespunzatoare varstei. Nu-i nevoie sa tii diete de pe acum, cat esti inca in perioada de crestere.Abtine-te de la dulciuri foarte concentrate [ creme, torturi, prajituri, bomboane ], mananca multe fructe, cereale, legume si fa miscare. Vezi daca parintii sunt de acord sa-ti puna o bara de metal in partea de sus la tocul unei usi de interior, cat mai sus si zilnic te poti agata de ea ca o maimutica ; e de folos la inaltime.Deci stai linistita caci ai o dezvoltare normala.
0
23-07-2009, ora 23:53
adela4evermusic
Nu este medic/terapeut
adela4evermusic
Multumesc mult pentru raspuns!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.