laringita cronica, hiperplazici, stomatita
buna ziua,
va scriu in numele sotului meu care in urma unui control orl i s-au pus diagnosticele mentionate in titlu. as vrea daca puteti sa ma lamuriti mai bine si sa-mi spuneti ce inseamna mai exact aceste diagnostice, mentionez ca i s-a spus ca are pe laringe niste dungi rosii si albe care nu ar trebuii sa fie si i s-a dat tratament cu zinat, nurofen, bioparox si septolet pe care sa-l tina o sapt si apoi daca nu ii trece sa il interneze pt ai curata laringele.va rog sa-mi explicati si mie daca este ingrijorator sau nu..
multumesc
va scriu in numele sotului meu care in urma unui control orl i s-au pus diagnosticele mentionate in titlu. as vrea daca puteti sa ma lamuriti mai bine si sa-mi spuneti ce inseamna mai exact aceste diagnostice, mentionez ca i s-a spus ca are pe laringe niste dungi rosii si albe care nu ar trebuii sa fie si i s-a dat tratament cu zinat, nurofen, bioparox si septolet pe care sa-l tina o sapt si apoi daca nu ii trece sa il interneze pt ai curata laringele.va rog sa-mi explicati si mie daca este ingrijorator sau nu..
multumesc
6 comentarii
problema este mult mai compleza..
Stomatita.. apare la persoane care si.au neglijat dantura, care au probleme gastrice ( reflux gastroesofagian).. care au exagerat cu condimentele, acidulatele.si nu numai !
Stomatita este simptomul unui organizm obosit...
de aici se poate trage concluzia.. ca iritatia din faringe a actionat si asupra laringelui, cu congestie si inflamatie care a dus la Hiperplazie.. adic ingrosarea mucoasei !
daca nu isi schimba stilul de viata si alimentatie mai are un pas pana la o formatiune tumorala !
faceti si un consult la Gastrologie.. cu un tratament de durata si un regima limentar STRICT!!!
consult Stomatologic !
Gargara, Inhalatii.. sau va cumaparati un aparat de aerosoli!
trtamentul prescris este bun +
regim alimentar strict Fara ACRU, RECE, ACIDULAT !!!!!!
Stomatita.. apare la persoane care si.au neglijat dantura, care au probleme gastrice ( reflux gastroesofagian).. care au exagerat cu condimentele, acidulatele.si nu numai !
Stomatita este simptomul unui organizm obosit...
de aici se poate trage concluzia.. ca iritatia din faringe a actionat si asupra laringelui, cu congestie si inflamatie care a dus la Hiperplazie.. adic ingrosarea mucoasei !
daca nu isi schimba stilul de viata si alimentatie mai are un pas pana la o formatiune tumorala !
faceti si un consult la Gastrologie.. cu un tratament de durata si un regima limentar STRICT!!!
consult Stomatologic !
Gargara, Inhalatii.. sau va cumaparati un aparat de aerosoli!
trtamentul prescris este bun +
regim alimentar strict Fara ACRU, RECE, ACIDULAT !!!!!!
va multumesc pt raspuns si as dori sa va mai intreb daca toate acestea ar putea fi de la candida(asa i-a spus la control, ca s-ar putea)si faptul ca atunci cand inspira ii vine sa tuseasca are legatura cu toate astea. va multumesc anticipat.
nu de la candida!
Candidoza.. este o ciuperca care se activeaza.. pe un fond imunitar slabit. la un organizm obosit..
odata cu alimentatia corecta si odihna si tratamentul gastric... candida va disparea!
Candidoza.. este o ciuperca care se activeaza.. pe un fond imunitar slabit. la un organizm obosit..
odata cu alimentatia corecta si odihna si tratamentul gastric... candida va disparea!
buna ziua, vamultumesc din nou pt raspuns si as dori sa va mai mentionez ca are lueta mai lunga decat normal si ca are o senzatie de ceva in gat.Va rog sa imi spuneti si mie daca toate astea nu se rezolva in urma tratamentului, curatarea laringelui ce implica si cat este periculoasa.
ma scuzati daca sunt insistenta punand atatea intrebari dar sotul meu e foarte speriat de orice boala in general si as vrea sa-l linistesc cumva.
MULTUMESC MULT PT RASPUNSURI
ma scuzati daca sunt insistenta punand atatea intrebari dar sotul meu e foarte speriat de orice boala in general si as vrea sa-l linistesc cumva.
MULTUMESC MULT PT RASPUNSURI
va mai intreb daca inflamatiile respective ar fi putut aparea in urma unor laringite repetate mai vechi netratate si ce inseamna mai exact acele dungi rosii si albe, pt ca am citit ca la cancer apar pete albe mai intai.
daca cititi atent ce am scris in 1 mesaj/ o sa intelegeti.. ca si acele Laringite repetate erau secundare.. adic problema de baza e legata de modul lui de viata de pana acul si de problemele gastrice care lea neglijat!
termenul de curatare a laringelui NU este medical si nu inteleg ce vreti sa spuneti cu asta!
daca are polipi pe corzile vocale.. se scot si sa trimit la analiza anatomopatologica pentru a exclude o patologie cancerogena.
daca este o simpla inflamatie.. nu necesita interventie chirurgicala.. Doar o atitudine serioasa, regim alimentar strict si tratament de durata.. cam 2-3 luni!!!
termenul de curatare a laringelui NU este medical si nu inteleg ce vreti sa spuneti cu asta!
daca are polipi pe corzile vocale.. se scot si sa trimit la analiza anatomopatologica pentru a exclude o patologie cancerogena.
daca este o simpla inflamatie.. nu necesita interventie chirurgicala.. Doar o atitudine serioasa, regim alimentar strict si tratament de durata.. cam 2-3 luni!!!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10Puroiul si sangele
- 4cu ce trece stomatita?
- 3pt laringita acuta
- 3pneumonie, laringita sau.
- 4puroi masea
- 6Vitamina B12 in stomatita aftoasa, copil de un an si patru luni
- 7piocianic in gat si stafilococ in nas
- 4rinofaringolaringita cronica
- 6Laringita cronica congestiva hiperplazica rosie, pe fond peptic si disodie hiperfunctionala
- 0Laringita acuta la copil de 3 ani
- 1masea umflata, ce sa fac?
- 5Rosu in gat, usturime in gat, durere musculara... recomandari
- 1Cu ce sa fac inhalatii pt sinuzita cronica si laringita?
- 5Laringita acuta extrem de dureroasa
- 3Criza de astm sau laringita (copil 1 an si 6 luni)?
- 0Nu cedeaza infectia de la dinte
- 2Boala mana/gura/picior copil 3 ani si 9 luni
- 4Intrebare laringită acută
- 5Diagnostic de laringotraheobronsita
Mai multe informații despre: Laringita hiperplazia dentara stomatita aftoasa
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: