Ma coplesesc emotiile cand vorbesc cu cineva
buna ziua! am 32 de ani, de cativa ani sufar de anxietate si atacuri de panica. de aproximativ 3 ani fac terapie si simptomele s-au mai diminuat, unele au disparut. insa in continuare am ramas cu o fobie sociala, cred. cea mai deranjanta problema ar fi ca ma inrosesc, tremur si simt ca mi se umplu ochii de lacrimi atunci cand vorbesc cu o persoana pe care o gasesc intimidanta ( un sef, un barbat atragator etc). ma puteti ajuta? este destul de frustrant.
6 comentarii
Da, merg la psiholog de aproximativ 3 ani. Dar parca simt ca nu fac progrese în sensul asta.
In urma combinatiei dintre psihoterapie si tratamentul medicamentos se obtin cele mai bune rezultate.
poate ar fi bine sa incerci un alt terapeut si/sau activitati noi care sa implice socializare
Nu știu ce formare are psihoterapeutul tău, pentru că nu-i în ordine să nu te simți bine după atâta terapie. Ți-a făcut și evaluare înainte de terapie să depisteze cauzele care îți produc tulburarea? Pot fi și factori care o mențin de nu ai ajuns la o rezolvare de atâta vreme. Dacă vezi că nu ai rezultate, schimbă terapeutul.
Rezolvări bune se obțin combinând medicația cu terapia cognitiv-comportamentală.
Rezolvări bune se obțin combinând medicația cu terapia cognitiv-comportamentală.
Incearca si alta forma de psihoterapie.
Pentru gestionarea emotiilor intense, terapia dialectic comportamentala DBT are rezultate bune.
Dr Rares Ignat
Pentru gestionarea emotiilor intense, terapia dialectic comportamentala DBT are rezultate bune.
Dr Rares Ignat
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4emotivitate exagerata
- 5Ma inrosesc f. repede cand vb cu cineva
- 10Pot face infarct din cauza ca sunt o fire mai emotiva?
- 5Cred ca emotiile sunt de vina.. dar cum pot face sa le controlez?
- 2de cateva luni tremur
- 11Foarte emotiva
- 5emotivitate excesiva - mod de rezolvare
- 4ma inrosesc la fata foarte tare !!! ajutor
- 4Ma emotionez foarte foarte repede!
- 7Emotivitate excesiva
- 4Emotivitate exagerata
- 5Am fobie sociala si trebuie sa tin o prezentare
- 1Emotivitate excesiva
- 5Emotii foarte puternice, imi bate inima foarte tare, tresar
- 2De ce sunt asa emotiva ?
- 1Sedatif pc pentru emotivitate accentuata