Luxatie umar
Mie mi-a sarit umarul drept de 4 ori, , , mi s-au dat exercitii cu gantere, am vazut ca m-am simtit bine, apoi am renuntat la ele :D...si mi-a mai sarit o data mana din umar. In primele 4 dati s-a pus singura la loc deoarece mai faceam anumite miscari. ultima data nu am mai putut sa o pun deoarece cei cu care eram mi-au spus sa nu o misc ca e mai bine asa si ca sa nu-i stresez mai tare.ca intrasera in panica am lasat-o asa si pana la urma mi-a pus o un doctor. Operatia e ultimul lucru pe care vreau sa-l fac si tot ce vreau sa stiu e daca la radiografie se observa si starea in care se afla ligamentul sau trebuie sa fac un alt test pentru a vedea daca e rupt etc.?
3 comentarii
Buna ziua!
In principiu consultatia clinica este suficienta, insa se poate discuta posibilitatea efectuarii unui artro-RMN (RMN cu substanta de contrast intra-articulara).
Solutia este chirurgicala, adica cura luxatiei recidivante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
In principiu consultatia clinica este suficienta, insa se poate discuta posibilitatea efectuarii unui artro-RMN (RMN cu substanta de contrast intra-articulara).
Solutia este chirurgicala, adica cura luxatiei recidivante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Iar daca nu ma operez? ce mi se poate intampla? Deoarece chiar nu vreau.am inteles ca se poate evita recidivarea si prin exerc constante...
Nu s-au inventat inca exercitii pentru stabilizarea leziunii care determina recidiva luxatiei.
Repetarea la nesfarsit a luxatiilor determina un proces de artroza rapida si invalidanta (distrugerea cartilajului, afectat de catre instabilitatea articulatiei).
Nu sunteti obligat sa va operati, insa este singura solutie pentru evitarea recidivei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Repetarea la nesfarsit a luxatiilor determina un proces de artroza rapida si invalidanta (distrugerea cartilajului, afectat de catre instabilitatea articulatiei).
Nu sunteti obligat sa va operati, insa este singura solutie pentru evitarea recidivei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2imi sare umarul
- 2Luxatii la umar
- 0Probleme cu umarul
- 2Luxatie recidivanta umar drept
- 2Luxatie umar
- 1Luxatie umar
- 2Help - bratul fracturat din umar, dureri insuportabile, nu știu ce sa mai fac
- 3Operatie Umar
- 0RMN urmar cu solutie de constrast sau fara 5 sapt dupa operatie ALPSA
- 1Operatie la umăr concomitent cu scoaterea șurubului de la mont
- 1Clavicula rupta
- 0Probleme cu umeri - sar din articulatie
- 3Dureri dupa Luxatie Acromion Clavicular
Mai multe informații despre: luxatia umarului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: