lipsa de enzime digestive
Am probleme cu digestia de 7 ani (din cauza bolii celiace si a unui colon iritabil).Lipsa enzimelor digestive, cum poate fi ferificata? Exista vreo analiza de sange care sa depisteze ce enzima lipseste? Tot iau enzime pt.digestie fara rezultat (am incontinuare eructatii, gaze, ma simt "plina" repede).Nu stiu cat ar trebui sa iau ca sa nu mai am probleme cu digestia..
Multumesc
Multumesc
3 comentarii
Enzimele care digera glutenul lipsesc in celiachie...deci-fara GLUTEN si trebuie sa se rezolve simptomele. S-au facut anticorpi anti-endomysium prin imunofluorescenta, anti-gliadina(ELISA)?
Buna seara,
Multumesc pt.raspunsul dvs., Acum 7 ani cand am fost diagnosticata, prin biopsie, am facut si niste analize la sange (HLA pt.celiachie).Anul acesta, in Anglia, am repetat aceasta analiza si rezultatul e TTG1.3. Deci celiachia e ok..Spune-ti ca trebuie sa se rezolve fara gluten..Din experienta va spun ca..desi analizele spun ca intestinul meu pare a fi ok, eu tot am probleme
Multumesc pt.raspunsul dvs., Acum 7 ani cand am fost diagnosticata, prin biopsie, am facut si niste analize la sange (HLA pt.celiachie).Anul acesta, in Anglia, am repetat aceasta analiza si rezultatul e TTG1.3. Deci celiachia e ok..Spune-ti ca trebuie sa se rezolve fara gluten..Din experienta va spun ca..desi analizele spun ca intestinul meu pare a fi ok, eu tot am probleme
La multi ani!
Va rog..astept si alte pareri.
Multumesc
Va rog..astept si alte pareri.
Multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4boli digestive?
- 3Dupa ce mananc mi se face rau
- 5Diete pentru cei cu boli digestive
- 4probleme digestive - tratament homeopat
- 7Chioraitul intestinelor !
- 3aproape saptamanal am probleme cu digestia
- 9tulburari digestive
- 6Probleme digestive de vreo 3 luni
- 3disconfort digestiv
- 4Probleme cu mancarea
- 0Probleme digestive?