Lipoamele se pot inmulti daca elimin una?
ESTE vorba de o problema gastrica.
Treceti pe in regim strict far a acru, acidulate, fructe citrice, ciocolata.s.a
Multa gargara, inhalatii, tab.de supt, vit a uleioasa..
Marti e bine sa mergi la orl si gastrologie
Treceti pe in regim strict far a acru, acidulate, fructe citrice, ciocolata.s.a
Multa gargara, inhalatii, tab.de supt, vit a uleioasa..
Marti e bine sa mergi la orl si gastrologie
Va multumesc foarte mult, ca mi-ati raspuns o sa fac inhalatii dar cu ce ? apa si cu sare ?...si gargara?...dar vreau sa va spun ca eu si fumez. despre medicamente ce spuneti ? sunt bune ? pentru simptomele pe care le am eu ? dar vita uleioasa ? nu inteleg.. cum adica? Poate o fii cum spuneti dv..ca o zi is ragusita una nu. gatu nu ma doare. mananc tot..nam probleme. Numai mie acru in gura si tot imi vine sa fac hm hm... Oricum o s merg la un doctor orl.ca la noi in zona nu ii.Va multumesc pentru ca ati raspuns. Craciun Fericit !
1. e navoie si de consult la gastrologie ( este o problema gastrica cu reflux.. care afecteaza laringele si faringele)
2. despre cum se fac inhalatiile, gargara si ce se face cu Vit A.. am scris aici sute de postari ( postari faringite, reflux gastric)
2. despre cum se fac inhalatiile, gargara si ce se face cu Vit A.. am scris aici sute de postari ( postari faringite, reflux gastric)
Buna ziua. Domnule Doctor... am fost la orl... si... dupa consultatie mi sa spus ca am polipi pe corzile vocale. adica doar pe partea dreapta..si ca trebuie sa ma operez ca asa nu imi va trece. Nu am primit nici un tratament nimic..nu stiu ce sa fac.. sa ma operez sau nu ? astept raspunsu dvs..o zi buna
polipii nu se micsoreaza prin tratament
in rest decizia va apartine
dar tre de facut controlul la orl fiecare 3 luni.
daca polipul creste.. trebuie neaparat scos
in rest decizia va apartine
dar tre de facut controlul la orl fiecare 3 luni.
daca polipul creste.. trebuie neaparat scos
buna seara, am si eu o prblema de cv vreme mia iesit v pe limba chiar pe virful limbii asa ca un neg para lam avut maiemult dar nu ma eranja asa dar acum parca sa facut mai mare si e si e culoare mai alba, de cateva ori lam muscat am crezut ca dispare dar apare iar nul suport ma jeneazadaca vorbesc mi se pare ca se vede ceas putea face mi frica sa nu fie cv mai grav am avut in casa cv solutie, , , herviros, , tot mam dat cu aia dar to nu dispre, , , ce sa fac ca nici nu sint in tara cu ce masputea da pina vin acasapeste 2 3 luni
...va rog dati, mi un sfat
...va rog dati, mi un sfat
1. nu este nimic grav ( este ca o batatura.. cred ca aveti un spatiul liber intre dinti unde limba intra si sa facut ca o batatura ?)
2 puteti sa mergeti la un medic Stomatolog sa vada despre ce este vorba
sau faceti cateva poze si le trimiteti pe adresa mea de hotmail
3 nu trebuie sa faceti nimc..si NU va mai uitati in oglimnda
traiti parca nuar exista acolo ( ati facut un fix.. care nu va ajuta la nimic )
4 se poate inlatura foarte usor cu un cauter, laser sau radiofrecventa.. la stomatolog, ORL. sau dermatologie
2 puteti sa mergeti la un medic Stomatolog sa vada despre ce este vorba
sau faceti cateva poze si le trimiteti pe adresa mea de hotmail
3 nu trebuie sa faceti nimc..si NU va mai uitati in oglimnda
traiti parca nuar exista acolo ( ati facut un fix.. care nu va ajuta la nimic )
4 se poate inlatura foarte usor cu un cauter, laser sau radiofrecventa.. la stomatolog, ORL. sau dermatologie
buna seara d-le doctor mai am o problema in partea dreapta la maxilar cind maninc simt cami pocneste ceva am fost la orl si mia zis ca mi sa slabit cv ligament si ca nu am ce face sa ma dau cu cv crema diclofenac dar chiar nu ar fi nimic de facut ?cand stau la masa cu mai multe persoane nu-mi place ca se aude si exterior va rog sa-mi spuneti ce-ar fi de facut va multumesc!!!
se trateaza la maxilo-facial
Catre domnul doctor FValeriu,
Va rog frumos sa imi recomandati un medic ORL la care m-as putea prezenta la un control dar sa fie din Targu-Mures.Am fost la multe controale la clinica ORL(apartine de stat) si mi s-a spus ca nu am nimic, dar acolo nu sunt aparate de ultima generatie, absolut nimic totul a ramas ca de pe vremea lui Ceasusescu; si as vrea sa ma duc la un spital privat pentru a afla ce am mai exact in continuare simt jena in gat(usturime, dificultati la inghitire, stranuturi) si nara stanga inainte sa dorm se infunda si cand ma trezesc e tot asa infundata iar pe parcursul zilei isi revine. Sper sa ma ajutati cu un sfat si o recomandare!
Cu respect, Sergiu
Va rog frumos sa imi recomandati un medic ORL la care m-as putea prezenta la un control dar sa fie din Targu-Mures.Am fost la multe controale la clinica ORL(apartine de stat) si mi s-a spus ca nu am nimic, dar acolo nu sunt aparate de ultima generatie, absolut nimic totul a ramas ca de pe vremea lui Ceasusescu; si as vrea sa ma duc la un spital privat pentru a afla ce am mai exact in continuare simt jena in gat(usturime, dificultati la inghitire, stranuturi) si nara stanga inainte sa dorm se infunda si cand ma trezesc e tot asa infundata iar pe parcursul zilei isi revine. Sper sa ma ajutati cu un sfat si o recomandare!
Cu respect, Sergiu
medicii nu ii cunosc
cred ca problemele care le aveti tin de tractul digestiv, de un reflux gastric.. si posibil si probleme cu flora intestinala
mergeti la Gastrologie
cred ca problemele care le aveti tin de tractul digestiv, de un reflux gastric.. si posibil si probleme cu flora intestinala
mergeti la Gastrologie
Buna Seara domnule doctor F.Valeriu, Am o prietenacare are 45 de ani si care de mai bine 2 ani are probleme cu fierea, Se confrunta si cu diabetul la care nu sunt glicemiile stabile, cand is sub glicemiile 80-89, sau foarte mari peste 140, glanda tiroida ii sau depistat noduli si pe-o parte si pe alta, Plus ca din luna August 2011, a inceput sa aibe dureri abdominale cateodata nici nu stie ce o doare exact...altadata sunt insuportabile si ia PIAFEN, Are balonari indiferent ca mananca normal sau mananca la regim. Scaune are regulate o data pe zi dar sunt zile cand face aproape diareee sau se constipa, greturi...care cateodata sunt insotite de vrasaturi cateodata nu.Crizele insuportabile cand apar o doare tot abdomenul nu are nici macar aer nu poate nici sa vorbeasca. In ultima vreme o doare intruna abdomenul..Are perioade cand ia in greutate... Dar de o luna...a scazut in greutate 5 kg in 2 saptamani.. Va rog daca puteti sa imi raspundeti. Si ce imi recomandati... La Revedere
trebuie facute investigatii serioase la gastrologie
ecografie abdominala, tranzit baritat esofagian..si neaparat o colonoscopie
ecografie abdominala, tranzit baritat esofagian..si neaparat o colonoscopie
Catre domnul doctor FValeriu,
Cam ce ar trebui sa fac la Gastrologie ? sa fac Gastroscopie sau Endoscopie digestiva superioara e tot aceeasi lucru? ultima data cand am fost acolo nu mi s-a recomandat sa fac asa ceva pt ca mi-a spus ca nu am nicio problema legata de gastrita si helycobacter pylori mi-a iesit in regula, si nici doctorii ORL la care am fost nu mi-a recomandat un examen la gastrologie, am fost si la alergologie nu am alergie, dar eu in continuare stranut cam de 2-3 ori pe zi, respir mai greu pe nas, ma racesc cam des, iar cand ma ustura gatu' nu mai ma ustura spre amigdale cum eram mai demult, ma ustura mai jos aproape spre baza gatului. sunt asa de aproape 9-10 luni, obosesc mai repede putin, efort fizic prea mare nu prea pot face, iar jena in gat o simt si la amigdale desi nu mi-s umflate.
astept un raspuns nu mai stiu ce sa mai fac.multumesc,
Cam ce ar trebui sa fac la Gastrologie ? sa fac Gastroscopie sau Endoscopie digestiva superioara e tot aceeasi lucru? ultima data cand am fost acolo nu mi s-a recomandat sa fac asa ceva pt ca mi-a spus ca nu am nicio problema legata de gastrita si helycobacter pylori mi-a iesit in regula, si nici doctorii ORL la care am fost nu mi-a recomandat un examen la gastrologie, am fost si la alergologie nu am alergie, dar eu in continuare stranut cam de 2-3 ori pe zi, respir mai greu pe nas, ma racesc cam des, iar cand ma ustura gatu' nu mai ma ustura spre amigdale cum eram mai demult, ma ustura mai jos aproape spre baza gatului. sunt asa de aproape 9-10 luni, obosesc mai repede putin, efort fizic prea mare nu prea pot face, iar jena in gat o simt si la amigdale desi nu mi-s umflate.
astept un raspuns nu mai stiu ce sa mai fac.multumesc,
Buna seara, pentru domnul doctor Flueraru Valeriu, am o problema foarte deranjanta de care incerc sa scap de multi ani, dar fara rezultat. Am 20 de ani si de aproxim 4-5 ani am o respiratie mirositoare de care nu pot scapa, indiferent cat de des ma spal pe dinti si cata guma folosesc.Simptomele sunt urmatoarele:de exemplu, cand trec printr-un loc unde miroase urat, imi ramane exact acel miros in nas pentru toata ziua, sau cand mananc ceva mai greu, cum ar fi mici sau carnati, mirosul imi ramane si a 2-a zi in nas si gura. Dimineata simt in gat ceva mucozitati de culoare alba sau galbena, insa nu sunt mirositoare. Aveam amigdale cu cazeum, dar acum cateva luni m-am operat, insa mirosul nu a disparut si nici nu s-a diminuat. Am facut mai multe ecografe si toti medicii mi-au spus ca am fierea lenesa, fara pietre si colon iritabil, am tinut un tratament cu Sanzyme sirop, Ibutin, Espumisan, Maganghinar timp de o saptamana, dar fara niciun rezultat. Medicul gastroenterolog care mi-a prescris tratamentul, mi-a spus sa-l repet de mai multe ori, dar in legatura cu respiratia mi-a dat de inteles ca nu s-ar putea face mai nimic. Am o deviatie de sept cu nas infundat rar, deci nu ma deranjeaza la respiratie, iar toti medicii orl la care am fost au spus ca nu aceasta este cauza pt respiratia mirositoare. Analizele mi-au iesit bine, helycobacter absent, candida la fel, iar probleme cu dintii nu am, am facut 2 radiografii la nas, nu am nici sinuzita. Mai are cineva o problema asemanatoare? as avea mare nevoie de un sfat, va multumesc!!!
1.trebuie sa insisti la gastroogie cu investigatiile si tratamentul
2. sa faci exudat faringian + secretie nazala+ examen sputa si antibiograma !
3 sa folosesti ulei volatil de busuioc ca si aromoterpie in camera, pentru inhalatii, spalaturi nazale si gargara
2. sa faci exudat faringian + secretie nazala+ examen sputa si antibiograma !
3 sa folosesti ulei volatil de busuioc ca si aromoterpie in camera, pentru inhalatii, spalaturi nazale si gargara
Buna ziua,
Va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema: de la sfarsitul lunii Februarie am o stare generala rea datorita unei asa zise 'ameteli' si a unui zgomot pe care il aud in urechea dreapta. Ameteala nu este chiar o ameteala ci o stare de cap tulbure, infundat care uneori cand inchid ochii si sunt in pozitie verticala simt oarecare nesiguranta.
Am luat tratament cu Betaserc 24mg pe care l-am mai intrerupt; acum sunt din nou pe acest tratament de aprox. 1 saptamana. Per total zilele bune sunt extrem de putine.
Am facut si examen oftalmologic, la care mi-a rezultat tensiune oculara si am fost indreptata spre cardiolog..urmeaza sa ma programez.
Am facut, chiar astazi, un examen ORL si mi s-a indicat sa fac o audiograma. La ureche mi s-a gasit o inflamare. Precizez ca in ultim asaptamana am fost racita.
Pana acum, cu exceptia unui sindrom vertiginos ( in timp de 1 ora 4 episoade) pe care l-am avut lunea trecuta, nu am avut alte asemenea vertiju-uri
Acestea sunt examenele efectuate recent.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Multumesc, va doresc o zi buna.
Va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema: de la sfarsitul lunii Februarie am o stare generala rea datorita unei asa zise 'ameteli' si a unui zgomot pe care il aud in urechea dreapta. Ameteala nu este chiar o ameteala ci o stare de cap tulbure, infundat care uneori cand inchid ochii si sunt in pozitie verticala simt oarecare nesiguranta.
Am luat tratament cu Betaserc 24mg pe care l-am mai intrerupt; acum sunt din nou pe acest tratament de aprox. 1 saptamana. Per total zilele bune sunt extrem de putine.
Am facut si examen oftalmologic, la care mi-a rezultat tensiune oculara si am fost indreptata spre cardiolog..urmeaza sa ma programez.
Am facut, chiar astazi, un examen ORL si mi s-a indicat sa fac o audiograma. La ureche mi s-a gasit o inflamare. Precizez ca in ultim asaptamana am fost racita.
Pana acum, cu exceptia unui sindrom vertiginos ( in timp de 1 ora 4 episoade) pe care l-am avut lunea trecuta, nu am avut alte asemenea vertiju-uri
Acestea sunt examenele efectuate recent.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Multumesc, va doresc o zi buna.
DOMNULE DOCTOR AM SI EU O INTREBARE. DE APROXIMATIV UN AN AM NISTE PETE ALBE PE LIMBA, MAI ALES PE MARGINILE LATERALE CA NISTE CIUPERCI CARE UNEORI SUNT MAI ACECNTUATE ALTEORI SE DIMINUEAZA SI APOI IARASI APAR IAR CAND MANANC SARE MA USTURA LIMBA. AM FOST DIAGNOSTICAT CU INTESTIN IRITABIL, NU STIU DACA ARE LEGATURA. PE LANGA ASTA, MAI AM SI UN FEL DE NOD IN GAT (PE LA JUMATATEAZ GATULUI) CARE UNEORI ESTE MAI ACENTUAT. AM FACUT O HEMOLEUCOGRAMA SI MI-AU IESIT TOATE BUNE IN AFARA DE VTM CARE ESTE DE 12, 1, ADICA CRESCUT. VA ROG FRUMOS SA IMI SPUNETI DACA AU VREO LEGATURA SI CE AR PUTEA FI. VA MULTUMESC! O ZI BUNA!
Buna ziua domnule doctor am citit comentariile dumneavoastra si pentru ca imi este frica sa mai merg la ORL am decis sa ma intreb de o problema care ma framanta.Sunt racita de cateva zile am probleme cu gatul si astazi mi-am suflat nasul foarte tare ambele nari deodata si cu gura inchisa...am uitat ca se tine deschisa si se sufla pe rand iar urechea la care acum 2 ani am avut o otita severa am simtit cum mi a pocnit si mi a iesit aerul pe ea...nu stiu sa explic mai bine de atat.Cand am bagat degetul aveam putina ceara.De atunci o am infundata si ma jeneaza tare.Va rog dati-mi un sfat sunt foarte stresata si speriata.Multumesc
1. este neaparat necesar sa cauti un medic orl...in care sa ai incredere...
2 ai o perforatie de timpan la acea ureche, acum ca ai impins infectia din nas... sigur se reinfecteaza
3 pui picaturi in nas...inainte de a curata nasul
urechea o i calzesti bine cu saculet sare, perna electrica sau aer cald de la uscatorul de par... de mai multe ori pe zi
4 daca apar secretii din urevhe sau dureri.urgent la orl
nu accepti tratament de la med de familie
2 ai o perforatie de timpan la acea ureche, acum ca ai impins infectia din nas... sigur se reinfecteaza
3 pui picaturi in nas...inainte de a curata nasul
urechea o i calzesti bine cu saculet sare, perna electrica sau aer cald de la uscatorul de par... de mai multe ori pe zi
4 daca apar secretii din urevhe sau dureri.urgent la orl
nu accepti tratament de la med de familie
Multumesc mult pentru atentia acordata.Acum pe seara vad ca nu o mai simt infundata dar ma doare putin, am tinut saculet de sare cald la ea, dar atunci cand am fost la consult doctorul a zis ca nu am nimic la timpan insa mi-a facut spalaturi, mi -a ramas apa acolo si de atunci o am sensibila am avut o otita aveam partea dreapta toata umflata o saptamana si ceva am stat asa in care mi-am pus picaturi si mi-a trecut apoi.Tin sa mentionez ca am si probleme cu dantura pe partea aceasta in special poate sensibilitatea ei e datorata si acestui fapt.O sa merg la un medic ORL cu toate ca de la ultima consultatie am ramas speriata.Inca odata multumesc mult.
Buna ziua domnule doctor...acum trei saptamani am fost la dr.de fam pt ca aveam senzatia de nod in gat care nu poate fi inghitit si mi s-a spus ca am candidoza bucala mi-a dat glicerina si mi-a spus ca nu-i nimic grav si sa nu tin regim. Citind, eu am tinut totusi regim strict si o saptam si ceva m am simtit bine pana cand am inceput sa am gatul uscat si nod in gat din cauza asta nici nu dormeam aproape toata noaptea. Am fost iar la dr de fam care mi-a dat flucovim 100 o caps/zi timp de 14 zile si debridat 1cps de 2ori pe zi(de asta vara am probleme cu stomacul diaree/constipatie alterneaza) si am rugat o sa mi dea trimitere la orl si gastro dar a zis ca dupa sarbatori, in fine n-a vrut acum. La orl am fost ieri totusi printr-o cunostinta si diagnostic : faringita acuta congestiva si candidoza bucofaringiana. Doctora de la orl mi-a dat Sumetrolim 2caps/la12h siun preparat cu stamicin, bicarb, vit.A B glicerina etc pt badijonar si mi-a zis sa iau flucovim doar 7 zile, nu 14 apoi sa merg la analize pt frotir lingual si exudat. Ce nedumerire am, este bine sa iau biseptol cand am candidoza? Analizele la gastro oare nu e tarziu sa le fac dupa sarbatori, nu exista riscul de a reveni candidoza? Astazi e a3a zi cu flucovim si prima cu sumetrolim. Mentionez ca am inceput sa iau si spirulina 1000mg 2caps/zi si o sa iau si echinaceea. alta intrebare flucovimul si sumetrolimul mi s a zis sa le iau seara, nu stiu daca sa le iau impreuna sau la distanta de o ora-doua.
se pot lua si impreuna
e bine ca ai luat spirulina si echinacee
regimul strict alimentar fara Lactate, dulce si tot ce este din aluat cu drojdie... intretin micoza
e bine ca ai luat spirulina si echinacee
regimul strict alimentar fara Lactate, dulce si tot ce este din aluat cu drojdie... intretin micoza
Multumesc foarte mult pt raspuns, le voi lua impreuna...am eliminat deja tot ce e cu zahar, lapte(exceptie iaurt probiotic), tot ce e acru si carbohidrati. In privinta acestora am o dilema deoarece pe unele site-uri sunt interzisi si carbo gen cartofi, fasole, mazare si nu stiu cum sa procedez in privinta lor( momentan le am inlaturat ca sa fiu sigura)
cartofii se tin cam 1 ora inainte..si apoi se pot gati
si fasole si mazare se pot consuma..
si fasole si mazare se pot consuma..
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2lipom suprascapular
- 12Foarte multe lipoame?
- 4mi-a aparut o umflatura de aprox 0, 5 cm.. o fi liposarcom?
- 2lipomi
- 42lipom de marimea unei piersici, in regiunea cervicala
- 4sunt operata de 3 ori.pana cand ma mai opereaza...!
- 2lipomul trebuie obligatoriu operat?
- 3de vreo 3 ani mi-a aparut in cap ceva ca o besica de marimea unui graunte
- 9lipom?
- 4lipom sa fie?
- 5Lipoma langa tiroida - de eliminat sau nu?
- 6lipoma (neck mass)
- 5am dat din intamplare cu mana peste o umflatura sub piept
- 4nerv prins la operatie
- 3Lipom axial drept
- 2Posibil Lipom
- 4Lipom sau altceva?
- 0lipom la fetita de sapte ani
Mai multe informații despre: Lipomul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: